Zo vieren de sterrenbeelden kerst

Zo vieren de sterrenbeelden kerst Zo vieren de sterrenbeelden kerst Zo vieren de sterrenbeelden kerst

Vier jij kerst het liefste luxueus en uitbundig, of juist ingetogen en klein? Zoek jouw sterrenbeeld op en bekijk of deze overeenkomt met jouw wensen voor een fijn kerstfeest.

Ram 21 maart – 20 april

Een traditionele kerst rond de eettafel is eigenlijk niets voor de actieve Ram. Ook de religieuze betekenis raakt bij lang niet elke Ram een snaar. Ram zou het liefst haar kerst doorbrengen in een wintersportoord en de hele dag door de sneeuw flitsen. Als dat geen onderdeel is van de kerstplanning, is het goed voor Ram om minstens één kerstdag wat meer reuring aan te brengen. Een heerlijke lange kerstwandeling in de natuur met chocolademelk naderhand is een fijn alternatief. Met de hele familie bowlen of naar een indoor ijsbaan is voor Ram het toefje op de kersttaart.

Stier 21 april – 20 mei

Stier beleeft alles intens via haar zintuigen. Haar perfecte kerst bestaat uit het luisteren naar mooie gospels en de geur van dennennaalden, het zachte licht van kaarsen en een boom die reikt tot het plafond. Maar het centerpiece is toch wel de tongstrelende maaltijd met liefst traditionele kerstgerechten. Stier kan dagen druk zijn met de voorbereidingen in de keuken en geniet van het lange tafelen en zelfs van het lome ‘uitbuiken’ achteraf. Stier kan ook bijzonder traditioneel zijn wat betreft haar geloof. Het bijwonen van de kerstnachtmis zorgt ieder jaar voor de verdieping en innerlijke vrede waar ze behoefte aan heeft.

Tweelingen 21 mei – 21 juni

Voor Tweelingen draait kerst om het sociale aspect. Samen zijn met anderen, kletsen, spelletjes doen, samen een grappige kerstfilm kijken. Dat maakt haar kerst tot een onvergetelijk samenzijn. Of het nu vrienden, familie of intiem met haar partner is, dat maakt niet uit. Omdat Tweelingen beseft hoe belangrijk dat ‘samen’ zijn is, zou ze haar kerstviering compleet kunnen maken door zich in te zetten in de buurt. Door een eenzame buur te bezoeken op kerstavond bijvoorbeeld. Waar Tweelingen zich ook op kan verheugen: eindelijk tijd en rust om te genieten van de stapel ongelezen boeken en tijdschriften.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Kreeft 22 juni – 22 juli

Kreeft heeft een bijzondere relatie met de maagd Maria, de moeder van Jezus, wiens geboorte we vieren met kerst. Vanwege het moederschap. Daarom kun je wel stellen dat kerst het favoriete feest is van veel Kreeften. Dat zien we ook terug in het feit dat het een familiefeest is (wat overigens ook gepaard kan gaan met de nodige familiedrama’s). De perfecte kerst van Kreeft speelt zich af rond de open haard, met een goed glas wijn en lekkere hapjes, terwijl iedereen ontspannen geniet van elkaars gezelschap. Een luxe diner is een bonus. Veel belangrijker is dat gevoel van thuiszijn bij elkaar.

Leeuw 23 juli – 22 augustus

Kerst, dat is toch dat feest van champagne, prachtig opgetuigde kerstbomen en luxe diners? Leeuw is er dol op en geeft er een Leeuwen-draai aan, waarin ze laat zien niet bang te zijn voor een beetje overdaad. Maar kerst is pas echt af in de armen van De Geliefde. Leeuw is namelijk ook het teken van passie en verliefdheid. Met een sexy rode kerstjurk onderstreept ze haar persoonlijkheid. Iedereen is welkom, maar de echte Leeuwin gaat niet de hele dag in de keuken staan. De Leeuw is een kampioen in slim bestellen. Tweede kerstdag wil ze het liefst intiem dineren bij een sterrenrestaurant.


Maagd 23 augustus – 22 september

Voor perfectionisten zoals Maagd kan het kerstfeest een bron zijn van stress. Er moet zoveel worden geregeld en georganiseerd. Er zijn zoveel mensen die tevreden gehouden moeten worden. Schoonfamilie, familie, vrienden. Het voelt voor Maagd soms alsof tijdens de kerstdagen iedereen een stukje van haar wil. De gebruikelijke overdaad past ook niet bij de subtiele persoonlijkheid van Maagd. Daarom is maar een ding belangrijk: keep it simple. Geen ingewikkelde kerstdiners maar een gezonde, lekkere wintermaaltijd. Geen overdreven versiering maar wat mooie lampjes voor het raam. Geen kwetsbare fluwelen of zijden jurken, maar een comfortabele jurk. En een tweede kerstdag zonder verplichtingen.

Weegschaal 23 september – 22 oktober

Weegschaal heeft een belangrijke prioriteit met kerst: dat haar geliefde gelukkig is en dat zij het samen met hem (haar) kan vieren. Daar zet zij (hij) veel voor opzij. Ze glimlacht zich door het kerstdiner met de schoonfamilie en zorgt dat iedereen zich prettig en welkom voelt. En zij (hij) ziet er prachtig uit. Maar als Weegschaal zelf een kerstwens mag doen… dan zou ze graag een bezoek brengen aan een mooie traditionele theater of muziekvoorstelling in kerstsfeer. De Notenkraker bijvoorbeeld, of A Christmas Carol. Weegschaal houdt van de boodschap die klassieke verhalen vertellen: het goede dat het kwade overwint.

Schorpioen 23 oktober – 21 november

Het enige dat voor Schorpioen telt als het over kerst gaat, dat is de échtheid van de emoties, het feest, het verhaal. Als die voor haar (zijn) gevoel ontbreken, slaat Schorpioen het feest net zo lief over. Liever viert Schorpioen het met die ene goede vriendin, een pan stamppot en een fles wijn, dan dat zij (hij) gedwongen wordt de schijn op te houden. Dat kan lastig zijn voor de partner van Schorpioen. Hoezeer het ook indruist tegen je natuur, probeer zo af en toe een compromis te sluiten en vraag in ruil daarvoor een dag waarop het helemaal gaat zoals jij wilt.

Boogschutter 22 november – 21 december

Het meest huiselijke feest van het jaar is niet per se een Boogschutter-ding. Het kan voelen als te klein, te benauwd. Een tropische kerst op een strand in India of Bali bijvoorbeeld spreekt meer tot de verbeelding. Mocht dat er dit jaar toevallig niet inzitten, probeer dan om het kerstfeest betekenis te geven op jouw eigen manier. Door symboliek en rituelen uit een andere cultuur of religie te gebruiken. Een kerstboom vol hindoegoden of een Tibetaans kerstdiner. Iedereen gekleed in de kleuren van de boeddhistische monniken. Met een beetje fantasie hoef je niet op reis om er een avontuur van te maken.

Steenbok 22 december – 19 januari

De meeste Steenbokken hebben een enorm verlangen naar de warmte en gezelligheid van kerst met familie. Soms hebben ze die als kind enorm gemist, waardoor dat verlangen een enorme lading krijgt. Daarom ligt alles rond kerst gevoelig. Zij (hij) zou zich zelfs overvallen kunnen voelen door gevoelens van eenzaamheid. Dat kan zelfs gebeuren aan een tafel vol familie. Het is belangrijk voor Steenbok om dat verlangen in toom te  houden en te focussen op de vele kleine, positieve gebeurtenissen. Dat ene cadeautje, die lieve kaart en het gezelschap van iemand die echt om je geeft, dat zijn de dingen die kerst waardevol maken.

Waterman 20 januari – 19 februari

Waterman ziet haar (zijn) vrienden als leden van een soort grote familie, zonder bloedbanden. Daarom is de perfect Waterman-kerst er een waarin die hele familie in vrede en harmonie samen komt. Met een lange tafel vol lekker eten. Dat hoeven geen culinaire hoogstandjes te zijn. Het belangrijkste is de sfeer. Ook houdt Waterman ervan om mensen bij elkaar te brengen die niet op het eerste gezicht vriendschap zouden sluiten, maar die elkaar toch vinden. Zo wil Waterman de boodschap van tolerantie verspreiden. Kerst is daarvoor de ideale gelegenheid.

Vissen 20 februari – 20 maart

Vissen beseft dat er mensen zijn op deze wereld die het moeilijk hebben. Ook met kerst. Daarom helpt ze rond kerst graag haar medemens. Door bij te springen in de daklozenopvang, door een maaltijd te koken voor vluchtelingen, door haar eenzame buurvrouw te bezoeken. Vissen is pas gelukkig als ze (hij) het leven van anderen beter kan maken. Thuis draait het feest rond ontspannen de tijd nemen met een goed glas wijn en zoete lekkernijen met de mensen waar Vissen het meest van houdt. En als een verdwaalde kerstgast onaangekondigd voor de deur staat, is die ook van harte welkom.

Meer weten over sterrenbeelden?

Zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt