Venus retrograde 2023 is begonnen – zo beïnvloedt het je liefdesleven

Venus retrograde 2023 is begonnen – zo beïnvloedt het je liefdesleven Venus retrograde 2023 is begonnen – zo beïnvloedt het je liefdesleven Venus retrograde 2023 is begonnen – zo beïnvloedt het je liefdesleven

Sinds 23 juli 2023 is Venus retrograde aan de gang. Maar wat merk je precies tijdens Venus retrograde? En hoe ga je het beste om met de (af en toe) chaotische energie van deze periode? Dit is alles wat je moet weten over Venus retrograde 2023 in het vurige teken Leeuw.

Venus retrograde 2023 in Leeuw

Net als Mercurius, loopt ook Venus eens in de zoveel tijd retrograde. Dat wil zeggen dat als je vanaf de aarde naar zo’n planeet kijkt, het lijkt alsof deze zich plots in tegengestelde richting beweegt. In plaats van vooruit, beweegt deze planeet zich achteruit. Goed om te weten is dat dit alleen zo lijkt; het is niet echt zo. We hebben hier te maken met een optische illusie.

Toch betekent dit ook iets voor de energie van zo’n planeet. Deze lijkt zich gedurende deze retrograde-periode ook anders te gedragen. Simpel gezegd kan het aanvoelen alsof de energie van deze planeet zich ook in tegengestelde richting beweegt. Om te begrijpen wat dit betekent voor Venus tijdens Venus retrograde, is het belangrijk om te weten wat de thema’s zijn waar deze planeet over gaat.

Lees ook: dit zijn alle retrogrades in 2023

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

De thema’s van Venus

Venus’ bekendste thema is absoluut de liefde. Zodra er op liefdesvlak iets aan de hand is in je leven, is de kans groot dat Venus hierbij betrokken is. Als godin van de liefde is Venus nauw betrokken bij de meest belangrijke relaties die je in je leven zult hebben, maar daar stopt haar invloed niet. Zo gaat Venus ook over schoonheid, rijkdom, geld, compromissen sluiten en materialisme.

Als Venus retrograde loopt, kan dat invloed hebben op al die thema’s. Echter hoeft dit niet per se in negatieve zin te zijn; retrogrades zijn namelijk ook ideaal om even stil te staan, even te reflecteren. Ben je eigenlijk wel tevreden met je relatie(s)? Hoe beïnvloeden deze jou? En als je kijkt naar je financiële situatie, jouw gevoel van rijkdom, hoe staat het er dan voor?

Lees ook: dit moet je weten over Venus en haar invloed op jou

De invloed van het teken Leeuw

Venus retrograde is begonnen op 23 juli. Tot 4 september loopt deze planeet retrograde in het teken Leeuw. Leeuw is een teken dat graag gezien wordt. Het zijn geen stille krachten die hard werken op de achtergrond. Ze voelen zich optimaal als hun aanwezigheid wordt opgemerkt. En geef je ze een complimentje, dan kan hun dag al helemaal niet meer stuk.

Dit zorgt ervoor dat je deze periode extra de behoefte kunt voelen om gezien te worden. Misschien merk je dat je je onzichtbaar voelt voor je partner of dat deze je niet (meer) gelukkig maakt. Dit kan zorgen voor extra discussie met je partner. Probeer het echter constructief te benaderen. Waar kunnen jullie samen aan werken? Heb je eigenlijk ooit wel gedeeld hoe je je voelt?

Als je geen partner hebt, kan het dat je de behoefte voelt om juist nu een relatie aan te gaan. Wees je bewust van die neiging om te voorkomen dat je ergens in stapt wat misschien helemaal niet bij je past. Ook kunnen mensen uit het verleden opnieuw opduiken, misschien wel om opnieuw te onderzoeken wat er tussen jullie kan ontstaan. Blijf je bij iedere keuze bewust van de invloed van Venus retrograde en zet keer op keer dat wat goed is voor jou op nummer één.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven.

Volgend artikel
Retrogrades 2023: een overzicht van alle planeten
Retrogrades 2023: een overzicht van alle planeten