De astrologie van mei 2023: materie loslaten

De astrologie van mei 2023: materie loslaten De astrologie van mei 2023: materie loslaten De astrologie van mei 2023: materie loslaten

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je in mei van de planeten mag verwachten.

De astrologie van mei 2023

In de maand mei staan de volgende astrologische gebeurtenissen op de planning: 

  • 1 mei: Pluto retrograde in Waterman en Steenbok
  • 5 mei: volle maan in Schorpioen
  • 15 mei: Mercurius retrograde komt ten einde
  • 19 mei: nieuwe maan in Stier
  • 21 mei: het Tweelingen-seizoen begint

Net als we aan de maand mei beginnen, begint Pluto zijn retrograde periode. Vanaf de aarde gezien lijkt het dan alsof Pluto zich terug beweegt in plaats van vooruit. Dat is niet echt zo, het is een optische illusie. Een paar dagen later krijgen we te maken met een volle maan in het intense teken Schorpioen. Dit kan verborgen emoties naar de oppervlakte brengen. Gelukkig staat ons eind mei ook een klein beetje verlichting te wachten: het luchtige, sociale Tweelingen-seizoen start.

Materie loslaten

Op 17 mei verkast Jupiter weer van teken: ditmaal gaat hij van Ram naar Stier. Jupiter in Stier houdt van zekerheid en krijgt daar een gelukkig gevoel van. Dat maakt dat je het belangrijk vindt om te sparen en te verzamelen. Dat doe je waarschijnlijk in het volste vertrouwen. Maar Jupiter maakt ook een T-vierkant met Mars en Pluto en dan kan elke vorm van zekerheid waaraan je je vastklampt ineens exploderen. Bereid je voor op economische krachten die groter zijn dan jijzelf, maar die gevolgen hebben voor je bezittingen. Accepteer dat je niet op aarde bent om vast te houden, maar om los te laten en door te geven.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De astrologie van juli 2023: pure verlichting
De astrologie van juli 2023: pure verlichting