De astrologie van juli 2023: pure verlichting

De astrologie van juli 2023: pure verlichting De astrologie van juli 2023: pure verlichting De astrologie van juli 2023: pure verlichting

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je in juli van de planeten mag verwachten.

De astrologie van juli 2023

Dit is wat je te wachten staat in juli: 

  • 3 juli: volle maan in Steenbok
  • 17 juli: nieuwe maan in Kreeft
  • 23 juli: het Leeuw-seizoen begint
  • 23 juli: Chiron retrograde in Ram 
  • 23 juli: Venus retrograde in Leeuw 

De maand juli begint vrij rustig, tot 23 juli aanbreekt. Op die dag start niet alleen het Leeuw-seizoen, maar beginnen er ook twee planeten retrograde te lopen. Dit zijn Chiron en Venus. Chiron loopt retrograde in het teken Ram. Dit duurt tot 27 december 2023. Venus zal retrograde lopen in het sterrenbeeld Leeuw. Dit duurt tot 4 september 2023. 

Pure verlichting

Vrijwel het hele jaar vormen Pluto en Neptunus een sextiel, maar de kracht van dit aspect is het grootst in de maand juli. Daar ligt de focus op de bundeling van spiritualiteit en transformerende krachten. Dat kan momenten geven waarop je pure verlichting ervaart. Dat kan je inspireren om alles achter je te laten en anderen te helpen. Dat kan er ook voor zorgen dat je helemaal in de ban raakt van een spirituele stroming. Tot je beseft dat spiritualiteit niet gaat over de regels en de vorm maar over de beleving ervan, een gevoel diep in je hart.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De astrologie van augustus 2023: je krijgt vleugels
De astrologie van augustus 2023: je krijgt vleugels