De astrologie van augustus 2023: je krijgt vleugels

De astrologie van augustus 2023: je krijgt vleugels De astrologie van augustus 2023: je krijgt vleugels De astrologie van augustus 2023: je krijgt vleugels

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je deze maand van de planeten mag verwachten.

De astrologie van augustus 2023

Dit is wat je te wachten staat in augustus:

  • 1 augustus: volle maan in Waterman
  • 16 augustus: nieuwe maan in Leeuw 
  • 23 augustus: het Maagd-seizoen begint
  • 23 augustus: Mercurius retrograde begint, in Maagd
  • 29 augustus: Uranus retrograde in Stier begint 
  • 31 augustus: volle maan in Vissen 

Deze maand hebben we te maken met maar liefst twee volle manen. Deze vinden plaats op de eerste en de laatste dag van augustus. Daarnaast starten er twee retrogrades richting het einde van de maand. Zo start Mercurius retrograde op 23 augustus en zal dit tot 15 september duren. Uranus retrograde begint op de 29e en zal duren tot 27 januari 2024. De rest van het jaar zal het dus lijken alsof Uranus tegen de klok in beweegt. 

Je krijgt vleugels

In deze maand vindt een prachtige en unieke planetenfiguur plaats. Mars vormt een vlieger met Uranus, Pluto en Neptunus. Dat is als een samenzang van prachtige stemmen. In zo’n figuur laat elke planeet zich van zijn beste kant zien. In dit geval betekent dit de vereniging van pure liefde (Neptunus), vrijheid (Uranus), diepgaande verandering (Pluto) en actie (Mars). Als er dingen zijn waarvan je vindt dat ze moeten veranderen, in jezelf, in de wereld, dan geeft dit aspect je de vleugels om op te stijgen. De focus ligt bij empathie (Neptunus). De drijvende kracht (Mars en Pluto) is het verlangen niet langer alleen voor jezelf te leven, maar in verbinding met anderen (Uranus). Belangrijk is om bij ‘anderen’ niet alleen aan mensen te denken, maar ook aan dieren, planten en de aarde.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen
De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen