De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen

De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je deze maand van de planeten mag verwachten.

De astrologie van oktober 2023

Dit is wat je te wachten staat deze maand: 

  • 11 oktober: Pluto retrograde komt ten einde
  • 14 oktober: nieuwe maan in Weegschaal (met gedeeltelijke zonsverduistering) 
  • 23 oktober: het Schorpioen-seizoen begint 
  • 28 oktober: volle maan in Stier (met maansverduistering) 

Oktober barst van de interessante gebeurtenissen dit jaar. Zo staat er een gedeeltelijke zonsverduistering op de planning, net als even later een maansverduistering. Ook begint het intense Schorpioen-seizoen, om over planeet Pluto nog niet eens te spreken… 

Patronen herhalen

Op 11 oktober keert Pluto om van richting (vanaf de aarde gezien dan). Dat gebeurt elk jaar ergens in oktober en dat luidt voor veel mensen een heftige periode in. Er gebeuren dingen die jou confronteren of lijken te dwingen om iets los te laten. Vooral als het iets is dat je niet los wilt laten, terwijl het toch echt hoog tijd is. Vooral als je diep van binnen ook weet dat dit zo is, maar iets in jou durft of wil dat niet. Het omgekeerde gebeurt ook: dat je dacht dat je iemand (of iets) had losgelaten. Je voelt je eigenlijk veel beter nu hij, zij of het uit je leven is, maar op een of andere manier ‘rommel’ je er toch weer in. Dan is het de kunst om uit te vinden welke onbewuste drijfveren er zijn die jou terugduwen in een sleets patroon.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De astrologie van november 2023: opstandigheid
De astrologie van november 2023: opstandigheid