De astrologie van januari 2023: vurig enthousiasme

De astrologie van januari 2023: vurig enthousiasme De astrologie van januari 2023: vurig enthousiasme De astrologie van januari 2023: vurig enthousiasme

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je in januari van de planeten mag verwachten.

De astrologie van januari 2023

We starten het jaar 2023 met de volgende astrologische gebeurtenissen:

  • 7 januari: volle maan in Kreeft
  • 12 januari: einde Mars retrograde
  • 18 januari: einde Mercurius retrograde
  • 20 januari: start Waterman-seizoen
  • 21 januari: nieuwe maan in Waterman
  • 22 januari: einde Uranus retrograde in Stier

Op 7 januari 2023 staat er een volle maan op het programma. Deze vindt plaats in het teken Kreeft. Een volle maan in dit teken vraagt ons om zacht te zijn. Daarnaast begint het jaar 2023 met een hoop helderheid. Dat hebben we te danken aan het einde van een aantal retrograde-periodes. Dat geldt voor Mars retrograde, Mercurius retrograde en Uranus retrograde.

Vurig enthousiasme

Kort voor de jaarwisseling is Jupiter naar het teken Ram gegaan. Daar blijft hij tot en met 16 mei. Jupiter voelt zich uitstekend in het vurige teken Ram. Enthousiasme en dadendrang groeien onder zijn bezielende leiding. Maar we kunnen ook almaar doordenderen en anderen maar weinig ruimte laten. Niet uit egoïsme, maar omdat we zo bezeten kunnen zijn van een ideaal of een project. Daardoor kan er veel van de grond komen, maar het keurig afronden van projecten is nog wel een aandachtspunt. Dat laten we liever over aan anderen. Maar omdat iedereen zo gedreven is door vooruitgang, is dat het ondergeschoven kindje.

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Beeld: fotografie door Aiala Hernando, styling door Cyn Ferdinandus, visagie door Alexandra Leijs

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Mercurius retrograde 2023: het complete overzicht
Mercurius retrograde 2023: het complete overzicht