Mars retrograde 2022 in Tweelingen: dit moet je weten

Mars retrograde 2022 in Tweelingen: dit moet je weten Mars retrograde 2022 in Tweelingen: dit moet je weten Mars retrograde 2022 in Tweelingen: dit moet je weten

Op zondag 30 oktober begint Mars retrograde. Misschien ben je al bekend met het fenomeen Mercurius retrograde, maar ook Mars kan er wat van. Als een planeet retrograde loopt, lijkt het vanaf de aarde gezien alsof deze zich in tegengestelde richting beweegt. En als dat gebeurt, wordt gezegd dat de energie van deze planeet ook in tegengestelde richting werkt.

Mars retrograde 2022

Mars staat in de astrologie voor je impulsen. Deze planeet komt in actie als je ergens heel enthousiast over bent, maar ook als je boos of agressief wordt. Ook seksuele driften zijn onderdeel van het pakket van Mars. Deze planeet zorgt dat je handelt vanuit passie en drive. Hij bezorgt je motivatie en activatie. Maar dat kan van zondag 30 oktober 2022 tot 12 januari 2023 net iets anders verlopen…

Lees ook: dit zegt je Marsteken over je seksleven

Mars retrograde komt ongeveer eens in de twee jaar voor en duurt tussen de acht en tien weken. Deze periode staat erom bekend om vooral te zorgen voor problemen met je motivatie en je energielevel. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je niet meer goed duidelijk krijgt welke kant je eigenlijk op wil, of je kunt je heel moe voelen en niet goed begrijpen waarom dat zo is.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

De invloed van het teken Tweelingen

En dan is er nog de invloed van het sterrenbeeld Tweelingen. Mars staat in Tweelingen gedurende deze retrograde, dus ook dat heeft weer zijn uitwerking op ons. Tweelingen zijn nieuwsgierig, veelzijdig en energiek. Ze zijn dol op contact leggen met anderen en hun hoofden draaien overuren omdat ze continu mentale actie nodig hebben. Het teken Tweelingen heeft planeet Mercurius als heerser, waardoor Mars retrograde dit keer ook wat Mercurius retrograde-trekjes heeft. Naast de moeilijkheden op het gebied van je energie en motivatie, kunnen er dus ook communicatie-issues optreden.

Lees ook: Mercurius, de planeet van communicatie, heeft deze invloed op jou

Wees gedurende Mars retrograde niet te streng voor jezelf. Voel je je lusteloos, heb je even geen idee waar je je energie vandaan moet halen en staan je plannen even op een laag pitje? Dat is helemaal oké. Er komt vanzelf een moment waarop dat vlammetje van binnen weer volop begint te branden en je niet meer te stoppen bent. Neem tot dan de tijd om tot rust te komen. Doe vooral waar jij behoefte aan hebt. Als je het idee hebt dat je hier de afgelopen dagen al iets van hebt kunnen merken, dan kan dat heel goed. Ook Mars retrograde kent een schaduwperiode waardoor de effecten ervan al eerder merkbaar zijn.

Het is overigens geen gegeven dat iedereen hier last van heeft. Heb je de komende periode het idee dat Mars retrograde op jou niet zoveel effect heeft? Dat kan zomaar. Hoeveel je ervan merkt en wat je ervan merkt, is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder jouw geboortehoroscoop en hoe de huidige planeetstanden zich daartoe verhouden. Laat je door Mars retrograde dan vooral niet tegenhouden.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de planeten?

Dit zijn de eigenschappen van de 8 planeten.

Volgend artikel
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten