Dit is waarom je het begin van Mercurius retrograde nu al kan voelen

Dit is waarom je het begin van Mercurius retrograde nu al kan voelen Dit is waarom je het begin van Mercurius retrograde nu al kan voelen Dit is waarom je het begin van Mercurius retrograde nu al kan voelen

Op 10 september 2022 is het weer zover: Mercurius retrograde begint. Als je het idee hebt daar nu al iets van te merken, is dat helemaal niet zo gek. Er bestaat namelijk zoiets als een schaduwperiode. Deze maakt de effecten van Mercurius nu al voelbaar.  

De schaduwperiode voor Mercurius retrograde

Als een planeet retrograde loopt, lijkt het vanaf de aarde gezien alsof deze zich achteruit beweegt. Hetzelfde gebeurt met de invloed van deze planeet. Waar planeet Mercurius normaal zorgt voor soepele communicatie en verbindingen, is dit tijdens Mercurius retrograde dus niet het geval. Daarom ontstaan er in deze periode sneller miscommunicaties, kun je te maken krijgen met vertraging als je reisplannen hebt en ga zo maar door. Begeeft je auto, je computer of je telefoon het in deze periode? Ook dat is typische Mercurius retrograde-problematiek.

Afhankelijk van het sterrenbeeld waardoor Mercurius retrograde loopt, kun je nog specifieke invloed opmerken. De retrograde periode die ons te wachten staat, duurt van 10 september 2022 tot 2 oktober 2022. Dan loopt Mercurius retrograde in het teken Weegschaal (en later in Maagd). Wat voor invloed dat precies heeft, lees je hier.

Pre-retrograde

Daarvoor is de energie die Mercurius retrograde met zich meebrengt echter al voelbaar. Dat komt door de zogenaamde pre-retrograde schaduwperiode. Deze periode start ongeveer twee weken voor Mercurius retrograde begint. Dit keer is dat vanaf 22 augustus 2022. Vanaf dan worden de struggles waar we mee te maken krijgen tijdens Mercurius retrograde al zichtbaar. En als je ze dan al weet op te merken, kun je je al een beetje op Mercurius retrograde voorbereiden.

En mocht dat niet het geval zijn, dan vallen er tijdens de post-retrograde schaduwperiode, aan het einde van Mercurius retrograde, vast nog wat interessante lessen te leren.

Meer lezen over astrologie?

Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven.

Volgend artikel
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner