Het einde van Mercurius retrograde is aangebroken, maar ken je de schaduwperiode ook?

Het einde van Mercurius retrograde is aangebroken, maar ken je de schaduwperiode ook? Het einde van Mercurius retrograde is aangebroken, maar ken je de schaduwperiode ook? Het einde van Mercurius retrograde is aangebroken, maar ken je de schaduwperiode ook?

Het einde van Mercurius retrograde breekt aan op 2 oktober. Dan zit deze drie weken durende periode vol miscommunicaties en vertraging er weer op. Hoewel… kijk er niet gek van op als het lijkt alsof Mercurius retrograde nog even voortduurt. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als de schaduwperiode. Dit is wat je erover moet weten. 

Het einde van Mercurius retrograde

Als een planeet retrograde loopt, lijkt het vanaf de aarde gezien alsof deze zich achteruit beweegt. Hetzelfde gebeurt met de invloed van deze planeet. Waar planeet Mercurius normaal zorgt voor soepele communicatie en verbindingen, is dit tijdens Mercurius retrograde dus niet het geval. Daarom ontstaan er in deze periode sneller miscommunicaties, kun je te maken krijgen met vertraging als je reisplannen hebt en ga zo maar door. Begeeft je auto, je computer of je telefoon het in deze periode? Ook dat is typische Mercurius retrograde-problematiek.

Schaduwperiode

Mercurius retrograde in Weegschaal (en later in Maagd) duurt van 10 september tot 2 oktober. Daarna zit het pittigste erop, maar we krijgen nog even te maken met de zogenaamde schaduwperiode. Deze vindt plaats na Mercurius retrograde en zorgt ervoor dat de effecten ervan nog even voelbaar zijn. Mochten er lessen nog niet (helemaal) geleerd zijn, dan kan dat in de schaduwperiode nog. De schaduwperiode is zelden zo heftig als de officiële retrograde-periode, maar de effecten ervan kunnen nog wel voelbaar zijn. Dat duurt nog twee weken. Dat wil zeggen dat Mercurius retrograde én de schaduwperiode na 16 oktober officieel voorbij zijn.

Deze schaduwperiode vindt overigens niet alleen na Mercurius retrograde plaats, maar ook ervoor. Elke Mercurius retrograde heeft een pre-retrograde schaduwperiode en een post-retrograde schaduwperiode. Tijdens de pre-retrograde schaduwperiode kun je de effecten van Mercurius retrograde al een beetje voelen. In deze periode kun je je voorbereiden op wat gaat komen, en worden de struggles waar we mee te maken krijgen tijdens Mercurius retrograde al zichtbaar.


Meer lezen over astrologie?

Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner