Mercurius retrograde in Vissen: dit kun je verwachten

Mercurius retrograde in Vissen: dit kun je verwachten Mercurius retrograde in Vissen: dit kun je verwachten Mercurius retrograde in Vissen: dit kun je verwachten

In 2020 zal Mercurius retrograde drie keer voorkomen. Van deze drie is de retrograde in Vissen, die begint op 16 februari, de meest positieve. Dat komt doordat deze retrograde bezield wordt door de positieve, plezierige energieën van Venus; de planeet van de liefde.

Mercurius draait met een hoge snelheid om de zon en in een jaar door alle twaalf sterrenbeelden. Bij retrograde draait de planeet (vanuit ons perspectief op aarde) achteruit. Wanneer dit gebeurt, merk je dat. Ook wij lijken ons om te keren. Zo kun je in deze periode last hebben van miscommunicaties en onverwachtse emotionele uitbarstingen.

Pre- en post-retrograde

Elke Mercurius retrograde heeft een pre-retrograde schaduwperiode en een post-retrograde schaduwperiode. Tijdens de pre-retrograde schaduwperiode kun je de effecten van Mercurius retrograde al een beetje voelen. In deze periode kun je je voorbereiden op wat gaat komen, en worden de communicatie-struggles waar we mee te maken krijgen tijdens de retrograde al zichtbaar. Tijdens de post-retrograde schaduwfase zijn we die worstelingen vaak nog aan het oplossen.

Mercurius retrograde in Vissen

Mercurius retrograde begint op 16 februari, maar op 2 februari is de pre-retrograde schaduwperiode al begonnen. Deze begon net voordat Mercurius zich van Waterman naar Vissen verplaatste. Je hebt misschien de effecten van de retrograde al gemerkt; Mercurius staat dit keer in het dromerige teken Vissen. Vissen staat bekend om emotie, creativiteit en intuïtie. Als Mercurius door dit teken gaat, word je extra dromerig en sentimenteel.

Mercurius in Vissen is het minst comfortabele teken om je in te bevinden. Toch is het niet alleen maar slecht: dankzij de invloed van Venus – de planeet van de liefde – zullen de negatieve effecten van de retrograde verzacht worden. De graad waarin Mercurius retrograde zich zal opstellen, is namelijk een graad die door Venus wordt geregeerd.

Het effect van Neptunus

De positie van planeet Neptunus in de kosmos zal ook effect hebben op deze doorgang. Neptunus komt op één lijn te staan met Mercurius. Hierdoor kun je in de komende maand te maken krijgen met diepere emoties en kun je je verward voelen.

Klassieke misverstanden

Wanneer Mercurius retrograde met full power zal beginnen, kunnen we te maken krijgen met miscommunicaties, technologische fouten en andere klassieke misverstanden.

Maar de periodes waarin Mercurius retrograde is, brengen ook tweede kansen met zich mee. Je kunt de kans krijgen om oude wonden te helen of mogelijke wrok op te lossen. Ook kun je weer leven blazen in een oude verwaarloosde spirituele oefening, of weer beginnen met een creatief project dat je aan de kant hebt geschoven.

In beweging

Tijdens het retrograden gaat Mercurius op 4 maart over naar Waterman. Echter komt Mercurius op 9 maart alweer in beweging en zal de planeet op 16 maart teruggaan naar Vissen. Hierna krijgen we te maken met de post-retrograde schaduwperiode, die tot 29 maart zal duren.

Meer Happinez?

Waarom je gevoel vaak een beter kompas is dan je verstand

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
Stier? Dit is jouw horoscoop voor februari
Stier? Dit is jouw horoscoop voor februari