De eerste Mercurius retrograde van 2022

De eerste Mercurius retrograde van 2022 De eerste Mercurius retrograde van 2022 De eerste Mercurius retrograde van 2022

Van 14 januari tot 3 februari 2022 loopt Mercurius retrograde. Deze Mercurius retrograde begint in het teken Waterman en eindigt in het teken Steenbok.

Het is de eerste keer dit jaar dat Mercurius in retrograde loopt, en zeker niet de laatste keer. In totaal zal Mercurius in 2022 maar liefst vier keer retrograde lopen. Als een planeet in retrograde gaat, draait hij ten opzichte van de aarde achteruit. De normale invloed van de planeet op ons aardse bestaan keert dan ook om, wat nog weleens voor de nodige verwarring en ophef kan zorgen.

Mercurius is de planeet van communicatie en regeert onze dagelijkse uitdrukkingen, technologie, contracten en allerlei soorten relaties. Als deze planeet in retrograde gaat, kunnen we onder andere te maken krijgen met vertragingen, storingen en miscommunicaties. Maar een retrograde periode biedt ook kansen om je behoefte aan controle los te laten en je over te geven aan de stroom van het leven. Als je in staat bent om deze obstakels als kansen te zien, kun je er beter uitkomen. Het is niet een en al slecht!

Het effect van de tekens Waterman en Steenbok

Het interessante aan deze Mercurius retrograde is dat hij plaatsvindt in twee hele verschillende tekens, die allebei geregeerd worden door Saturnus. Saturnus is de planeet van volwassenheid, verantwoordelijkheid, discipline en rentmeesterschap. Daardoor zou dit wel eens de meest impactvolle retrograde van het jaar kunnen worden.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Waterman is het visionaire teken van de dierenriem, en Steenbok het toonbeeld van een doorzetter. Bij Waterman draait alles om het afbreken van niet-werkende constructies, terwijl Steenbok de oude, werkende constructies die er waren wil beschermen. Het komt er daardoor op neer dat dat deze retrograde je laat onderzoeken wat wel en wat niet werkt in je leven.

Om dit te achterhalen, kun je jezelf bijvoorbeeld deze vragen stellen:

– Wat zijn mijn behoeften?

– Wat werkt er wel, en wat werkt er niet voor mij?

– Kom ik genoeg voor mezelf op, of heb ik het gevoel dat dit beter zou kunnen?

– Op welk vlak in mijn relaties zou ik de balans kunnen herverdelen?


Tips om met de effecten van Mercurius retrograde om te gaan:

– Probeer in deze periode niet te beginnen aan nieuwe projecten, relaties of werk. Mocht dit wel voorvallen, zorg er dan voor dat je de documenten, contracten of intenties duidelijk hebt.

– Houd een dagboek bij, krijg je gedachten helder en blijf zoveel mogelijk bij jezelf.

– Als je contact maakt en communiceert met anderen, wees dan geduldig, duidelijk en openhartig. Probeer je punt duidelijk over te brengen en luister aandachtig naar de ander.

– Reken niet teveel op technologie; mobiele service kan wegvallen, laptops kunnen kapotgaan en auto’s kunnen moeite hebben met starten. Houd hier rekening mee.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Janssen 

Meer lezen over de planeten?

Dit zijn de eigenschappen van de 8 planeten.

Volgend artikel
Boogschutter? Dit heeft 2021 in petto voor jouw ziel
Boogschutter? Dit heeft 2021 in petto voor jouw ziel