Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner

Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner

In onze maandhoroscopen lees je regelmatig over de invloed van Juno, maar vaak wordt deze planetoïde overgeslagen als het gaat om je geboortehoroscoop. Dat is jammer, want Juno kan je bijzondere inzichten opleveren op het gebied van de liefde. 

Zo kan Juno je laten zien welke eigenschappen jouw ideale partner zou moeten bezitten. Niet het minste onderwerp, dus het leek ons hoog tijd om Juno eens in de schijnwerpers te zetten.

Lees ook: ken jij je ascendant al? Dit moet je weten over je ’tweede sterrenbeeld’

Juno

Astrologie en de liefde zijn een fantastische combinatie. Je geboortehoroscoop verklapt ontzettend veel over de liefde. Zo kun je planeet Venus raadplegen als je inzicht wil in hoe jij je gedraagt ten opzichte van een (potentiële) partner. En dan is er Juno. Juno kan je inzicht geven in wat voor partner het beste bij je past. Wat voor eigenschappen moet jouw ideale partner hebben om een gezonde, stabiele en langdurige relatie te kunnen hebben? Welke energie draagt jouw ideale geliefde uit? Het antwoord vind je in Juno’s positie in jouw geboortehoroscoop.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Juno is vernoemd naar de godin van het huwelijk en beschermer van de vrouw. In de Romeinse mythologie was Juno de vrouw van Jupiter. Hoewel Juno haar best deed om een goede vrouw te zijn voor Jupiter, was dat andersom een ander verhaal. Als godin van het huwelijk had Juno een ellendig huwelijk. Zou dat de reden zijn dat de naar haar vernoemde planetoïde ons wil behoeden voor een soortgelijk liefdesleven?

Lees ook: dit zegt jouw Marsteken over je seksleven

Juno in je geboortehoroscoop

Dit staat voor Juno.

  • In de buitenste ring van de cirkel zie je in welk teken Juno staat in jouw horoscoop.

Het teken en het huis waarin Juno staat, geeft inzicht in de energie die jouw ideale partner uitdraagt. Welke eigenschappen zou deze moeten bezitten zodat jullie een gelukkige, stabiele relatie kunnen hebben? Dit wil overigens niet zeggen dat het teken waarin Juno in jouw horoscoop staat het zonneteken (bij veel mensen bekend als hun ‘sterrenbeeld’) van jouw ideale partner moet zijn. Het kan uiteraard wel, maar veel belangrijker is de energie die deze persoon uitdraagt. Let wel: hoewel Juno’s relatie meer slechte dan goede tijden kende, bestaat er niet zoiets als perfectie. Zelfs met jouw ideale ‘Juno-partner’ kent een relatie af en toe mindere tijden.

Juno in de tekens

Juno in Ram (of het eerste huis) 

Jouw ideale partner is vurig, onderneemt actie en is enthousiast. Ook past een onafhankelijk type goed bij je.

Juno in Stier (of het tweede huis)

Met Juno in Stier is jouw ideale partner stabiel, vasthoudend en heeft hij/zij behoefte aan een bepaalde voorspelbaarheid. Dit type is dol op de mooie dingen in het leven en kan uiterst sensueel zijn.

Juno in Tweelingen (of het derde huis) 

Dit type is veelzijdig, slim en heeft altijd wel wat te vertellen. Een stil type is geen goede match, je zoekt iemand die jou kan blijven prikkelen.

Juno in Kreeft (of het vierde huis) 

Je ideale partner is gevoelig, zorgzaam en een echt familiemens. Dit type hecht veel waarde aan een fijne, stabiele thuissituatie.

Juno in Leeuw (of het vijfde huis) 

Dit type is opvallend, creatief en speels. Een stille, teruggetrokken partner is absoluut geen match.

Juno in Maagd (of het zesde huis) 

Jouw ideale partner is begaan met jouw gezondheid en houdt van efficiëntie en orde. Dit type is niet snel tevreden.

Juno in Weegschaal (of het zevende huis) 

Met Juno in Weegschaal zoek je balans, gelijkwaardigheid en harmonie in een relatie. Jouw ideale partner is sociaal, charmant en artistiek.

Juno in Schorpioen (of het achtste huis) 

Juno in Schorpioen vraagt om een intense partner die niet bang is om diep te gaan. Dit type is sterk, geheimzinnig en bij voorkeur goed in bed.

Juno in Boogschutter (of het negende huis) 

Vrijheid is onmisbaar met deze plaatsing. Verder is dit type avontuurlijk, reislustig en geïnteresseerd in andere gebruiken en culturen. Ook heeft deze persoon een sterke mening.

Juno in Steenbok (of het tiende huis) 

Jouw ideale partner is praktisch, aards, betrouwbaar en een erg harde werker. Dit type hecht veel waarde aan stabiliteit en wederzijds respect.

Juno in Waterman (of het elfde huis) 

Jouw ideale partner zou best eens een apart type kunnen zijn. Deze persoon is anders dan ieder ander, is daarnaast uiterst onafhankelijk en erg maatschappelijk betrokken.

Juno in Vissen (of het twaalfde huis) 

Met Juno in Vissen is een dromerig, emotioneel en bedachtzaam type voor jou de juiste match. Dit type is daarbij ook erg gepassioneerd en artistiek aangelegd. Een diepe, emotionele connectie is van belang.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

 

Meer lezen over astrologie?

Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven