Terug naar overzicht

Mercurius loopt retrograde in Kreeft: dit merk je ervan

Categorie
Mercurius loopt retrograde in Kreeft: dit merk je ervan

Van 18 juni tot 12 juli 2020 staat Mercurius retrograde in Kreeft. Mercurius is de planeet van communicatie en Kreeft is het sterrenbeeld dat staat voor huiselijkheid en familie.

Het is niet de eerste keer dat Mercurius retrograde loopt en het is niet de laatste. Dit jaar gebeurt het drie keer. Opvallend is dat alle drie de keren dat Mercurius retrograde gaat, dat steeds in een waterteken is. De eerste keer was midden februari, toen de planeet in Vissen stond. Dat betekende dat we onze intuïtieve spier konden trainen door aandacht te schenken aan onze zachte stem vanbinnen. Nu Mercurius terugloopt in het sterrenbeeld Kreeft is het belangrijk om voorzichtiger om te springen in de communicatie thuis. Midden oktober loopt Mercurius retrograde in Schorpioen en dat zal ons de kans geven om nog meer van onszelf te laten zien en onze eigen stem te laten horen.

Pas op met met contracten

Het teken Kreeft staat voor het gezin, familie en een fijne plek waar je je thuis voelt. Dat zijn dus ook de punten die belangrijk zijn in deze retrograde. De planeet Mercurius voegt daar communicatie aan toe in de breedste zin van het woord. Dat is dus naast praten en denken ook (onder)handelen, afspraken maken, plannen en organiseren. Als een planeet retrograde loopt, lijkt het alsof-ie achteruit gaat, ten opzichte van de aarde. Dat is niet werkelijk zo, maar zo ziet het er vanaf de aarde wel uit. Bij een retrograde lijkt alles net even moeilijker te gaan. Dingen gaan niet zoals je gehoopt had, verlopen wat stroever of duren langer. Nu Mercurius retrograde loopt in Kreeft betekent dit dat er thuis misverstanden kunnen zijn. Maar omdat Mercurius ook staat voor onderhandelen en afspraken maken, is het ondertekenen van iets groots (zoals een koopovereenkomst bijvoorbeeld) geen goed idee. Dat komt omdat het tijdens een retrograde kan zijn dat je over een belangrijk punt heen leest. Contracten tekenen is dus niet handig in deze tijd, en helaas is het ook niet helemaal het juiste moment voor een nieuwe relatie of trouwerij.

Hernieuw en keer naar binnen

De retrograde is wél een goede tijd om het oude nieuw leven in te blazen. Bijvoorbeeld een vriendschap die verwaterd is. Of, als je ruzie hebt binnen de familie, is dit het moment om de brand te blussen. Alles wat in het verleden ontstaan is, kan dus juist in deze tijd verholpen of hernieuwd worden. Net zoals de retrograde in Kreeft vraagt deze tijd je naar binnen te keren. Doordat Mercurius gaat over denken en communiceren is dit het moment om te luisteren naar wat jij wilt en wat voor jou belangrijk is, los van de buitenwereld. Zeker als je in deze periode het gevoel hebt stuurloos te dobberen, is het naar binnenkeren een manier om jezelf te ankeren. En weet dat je door dat te doen, veel helder zult hebben als Mercurius weer direct gaat lopen.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen