Deze plant past bij jouw sterrenbeeld

Deze plant past bij jouw sterrenbeeld Deze plant past bij jouw sterrenbeeld Deze plant past bij jouw sterrenbeeld

Houd je wel van planten maar blijk je na talloze goedbedoelde pogingen toch écht niet gezegend met groene vingers? Of ben je juist een doorgewinterde jungle queen die wel toe is aan een nieuwe aanwinst? Laat je bij je volgende groene aankoop eens leiden door astrologie. Deze plant past perfect bij jouw sterrenbeeld:

Ram – Cactus (Cactaceae)

Als Ram zit je vol energie, weet je wat je wilt en ben je niet bang om te zeggen wat je vindt. Voor dit sterrenbeeld geldt: what you see is what you get. Een beetje zoals de cactus. Heel sterk en stabiel, ongeacht de omstandigheden. 

Stier – Jadeplant (Crassula ovata)

De jadeplant is sterk en een solide groeier. Net als de Stier; betrouwbaar en een echte doorzetter. Stieren staan erom bekend dat ze van de mooie dingen in het leven genieten en een kei zijn in geld verdienen. De jadeplant (ook wel geldplant genoemd) helpt daar nog eens een handje bij, met kleine ronde blaadjes die welvaart symboliseren. 

Tweelingen – Philodendron

Ben jij optimistisch, pas je je gemakkelijk aan en heb je een onderzoekende, nieuwsgierige aard? Check, een typische Tweelingen. Net als jij voelt de philodendron – waarvan er heel veel verschillende soorten zijn – zich bijna overal thuis. De luchtige, vrolijk ogende blaadjes van deze kamperplant weerspiegelen jouw positieve aard. 

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft – Waterlelie (Nymphaea)

Kreeften hebben een grote verbeelding. Ze zijn zorgzaam en loyaal naar de mensen van wie ze houden. Het element dat bij dit sterrenbeeld hoort is water, niet zo gek dus dat de ideale plant voor de Kreeft een waterplant is. De waterlelie, met beeldschone bloemen, is net zo dromerig als jij kunt zijn. 

Leeuw – Vioolplant (Ficus lyrata)

De Leeuw is vurig, charismatisch en een geboren leider. Daar past een plant bij die opvalt. Bescheiden is de vioolplant dan ook niet: met een beetje liefde en aandacht groeit deze ficus snel uit tot een echte blikvanger met grote, vioolvormige bladeren.

Maagd – Orchidee (Orchidaceae)

Dit sterrenbeeld heeft oog voor detail werkt hard en is zorgzaam en voorzichtig. Die eigenschappen passen helemaal in het straatje van de delicate orchidee, die nauwkeurig verzorgd moet worden om optimaal tot bloei te kunnen komen. 

Weegschaal – Jasmijn (Jasminum)

De Weegschaal houdt van balans, harmonie en symmetrie en heeft vaak een voorliefde voor kunst en ander moois. Jouw ideale plant, de jasmijn, sluit daar goed bij aan. De plant groeit snel en gebalanceerd, verspreidt een zalige geur is een plaatje om te zien.

Schorpioen – Venusvliegenvanger (Dionaea muscipula)

Gepassioneerd, mysterieus en soms een beetje intimiderend: typische kenmerken van de Schorpioen. De kleurrijke venusvliegenvanger is net als de Schorpoen een echte doorzetter. Deze grappige plant heeft misschien een wat stekelig voorkomen maar is eigenlijk volstrekt ongevaarlijk. 

Boogschutter – Gatenplant (Monstera deliciosa)

De uitbundige bladeren van de gatenplant doen denken aan een tropische jungle; precies wat de avontuurlijke Boogschutter (vaak dol op reizen) nodig heeft. Met deze plant voelt het ook thuis alsof je een beetje op vakantie bent. 

Steenbok – Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

De Steenbok is een gedisciplineerd, functioneel ingesteld type met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Een rozemarijnplant in huis staat mooi, ruikt heerlijk en is ook nog eens nuttig, want je kunt de blaadjes ervan ook gebruiken om mee te koken. Juist: lekker praktisch. 

Waterman – Lepelplant (Spathiphyllum)

Watermannen zijn voorvechters van vrijheid, gelijkheid en onafhankelijkheid. Ze streven naar vrede en harmonie en willen de wereld een beetje mooier maken. De Engelse benaming voor de lepelplant is – hoe toepasselijk – peace lily. De witte schutbladeren lijken op bloemen en staan symbool voor de witte vlag; het internationale teken voor een wapenstilstand. 

Vissen – Lotusbloem (Nelumbo nucifera)

Vissen zijn doorgaans emotionele, creatieve types die hun intuïtie volgen. De lotusbloem is een waterplant die symbool staat voor puurheid en spiritueel ontwaken: de perfecte match voor het sterrenbeeld dat beschouwd wordt als het meest spirituele.

Beeld: fotografie door Eric van Lokven, styling door Cyn Ferdinandus

Meer Happinez?

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Nieuwe maan én zonsverduistering in Tweelingen: bereid je goed voor
Nieuwe maan én zonsverduistering in Tweelingen: bereid je goed voor