Nieuwe maan én zonsverduistering in Tweelingen: bereid je goed voor

Nieuwe maan én zonsverduistering in Tweelingen: bereid je goed voor Nieuwe maan én zonsverduistering in Tweelingen: bereid je goed voor Nieuwe maan én zonsverduistering in Tweelingen: bereid je goed voor

Waar de lente staat voor nieuw leven, staat ook de nieuwe maan voor een nieuw begin en daar krijgen we morgen al mee te maken. Op 10 juni zal er om 12:52 uur een prachtige nieuwe maan klaarstaan, om aan de hemel te gaan schitteren. En die nieuwe maan is wat van plan, want tussen 11:19 en 13:31 uur vindt er een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. Daarnaast staat hij in het teken Tweelingen, wat er voor kan zorgen dat je toe bent aan verandering en wat meer onstuimigheid in je leven.

Er staat een hoop te gebeuren…

Gedeeltelijke zonsverduistering 

We zullen voor het eerst in 4 jaar weer toeschouwer kunnen zijn van een gedeeltelijke zonsverduistering, die we – bij helder weer – volledig kunnen zien. Kijk jij tussen 11:19 en 13:31 uur omhoog, dan zul je dit prachtige schouwspel zelf kunnen bewonderen. Ga jij kijken? De zonsverduistering is, net als de maansverduistering, een moment om een pas op de plaats te doen en kritisch naar jezelf en je omgeving te kijken. Waar is er plaats voor groei? En wat heb je daarvoor nodig?

De maan in Tweelingen

Een nieuwe maan zorgt er vaak voor dat we ons vermoeid voelen. Maar dit is niet het geval met nieuwe maan in Tweelingen. Dit sterrenbeeld maakt dat we druk zijn en ons voornamelijk extravert gedragen. Onze dagen zijn gevuld en we willen veel voor elkaar krijgen. Dit is de perfecte tijd voor het maken van plannen, om brainstormsessies te houden en de doelen die je wilt behalen duidelijk te maken aan anderen. Ook zorgt het ervoor dat we graag in gezelschap zijn, het liefst met broers en zussen en goede vrienden, wat overigens niks nieuws is voor dit sterrenbeeld.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Mercurius Retrograde

Voel jij je de laatste tijd wat wiebelig op je benen staan, of heb je het gevoel alsof het hele universum zich tegen je heeft gekeerd? Dan kunnen die gevoelens kloppen, aangezien we in de periode van 29 mei tot en met 22 juni te maken hebben met de tweede Mercurius Retrograde van 2021. Een Mercurius Retrograde, waarbij de planeet Mercurius op de rem trapt en over een periode van 3 weken stationair draait, staat altijd in het teken van onverwachte gebeurtenissen op technologisch vlak en in communicatie (met anderen). Het feit dat dit in Tweelingen gebeurt kan zorgen voor een extra turbulente tijd. Ook vrienden, exen of mensen die je bewust uit je leven hebt verbannen lijken ‘ineens’ weer geïnteresseerd in je te zijn en zullen om de hoek komen kijken. Het is aan jou natuurlijk of je daar in meegaat, of (wijselijk) je mond houdt.


Meer Happinez?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving
Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving