Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden

Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden

Shoppen, diepe gesprekken voeren, sporten, filosoferen; bij al je vrienden vind je iets wat jou vervult.

Misschien denk je: al mijn vrienden? Ik heb er maar één. Vriendschap heeft voor iedereen een andere rol en betekenis en het is interessant om je vrienden (en jezelf) door een astrologische bril te bekijken door middel van het boek The astrology of you and me van Gary Goldschneider. Wat kenmerkt bijvoorbeeld de Tweelingen als vriend en wat de Boogschutter? Ontdek het hier.

Ram (21 maart – 20 april)

Een schare aan vrienden en kennissen heeft de Ram en daar is dit sterrentype druk mee. Rammen zijn trouwe vrienden die mensen gemakkelijk in hun hart sluiten. Het is alleen moeilijk om regelmatig met ze af te spreken, met grote uitzondering van hun beste vriend(in) die ze overal bij betrekken.

Stier (21 april – 21 mei)

Borrelen, shoppen, op vakantie gaan; met een Stier-vriend aan je zij geniet je van het bourgondische leven. Als je Stier nodig hebt, zet hij alles opzij om je te helpen. Vriendschap en trouw staan bij hen hoog in het vaandel. Stieren adviseren graag en zijn overtuigd van de waarde van hun adviezen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Gezelligheid kent geen tijd met een Tweelingenvriend. Lichtheid, vrolijkheid en humor kenmerken deze types in een vriendschap. Zwaarte en moeilijkheid gaan ze bij voorkeur uit de weg. Ze doen dan een stap terug en ontmoeten je het liefst weer in een lichtere fase van je leven.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeften hebben graag één goede vriend voor wie ze door het vuur gaan. Ze brengen veel tijd door met diegene en kunnen jaloers uit de hoek komen als het teveel over anderen gaat. Kreeften doorzien hun vrienden en zullen uiteindelijk ook hun eigen palet aan emoties in volle glorie tonen.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Vriendschap is aan de Leeuw besteed. Ze leven gigantisch op van hun vrienden en staan hen in goede en slechte tijden met hand en tand bij. Veel contact vinden ze gezellig, maar als dat er niet in zit, voegen ze zich daarnaar. Voorwaarde is dat geven en nemen – emotioneel gezien – in balans is.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Maagd-vrienden hebben een scherpe intuïtie: ze zoeken contact op de goede momenten. Voel je je even niet zo goed of heb je een nieuwe baan, krijg je ineens een appje van je Maagd-vriend. Ze zijn zelf heel ondersteunend en empathisch, maar vinden het lastig zelf om hulp te vragen.


Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen hebben veel vrienden; zowel hechte als oppervlakkige banden vullen hun vriendenkring. Ze sluiten snel nieuwe vriendschappen en nemen er ook net zo makkelijk weer afscheid van. Om duidelijke redenen, vinden ze zelf, maar leuk is het niet altijd voor de opzijgeschoven ex-vrienden.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Het meest kritisch waar het gaat om vriendschappen zijn Schorpioenen. Deze sterrentypes hebben niemand nodig. Ze hebben alleen vrienden met wie ze zich kunnen vermaken op feestelijk en vooral emotioneel niveau. Hun beste vrienden zijn diepzinnig en flexibel van aard.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Het leven met een Boogschutter-vriend is een feestje. Deze types zijn optimistisch en gaan graag met je op avontuur. Naar hun innerlijke roerselen moet je vragen; daar zullen ze zelf zelden over beginnen, terwijl het wel belangrijk voor ze is die te bespreken.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Ben je bevriend met een Steenbok? Dan ben je waarschijnlijk zijn beste vriend(in). Steenbok-vrienden zijn serieus en soms zwaar op de hand, maar volledig open en eerlijk als ze je eenmaal in hun hart gesloten hebben. Voor hun vrienden hebben Steenbokken alles over.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Voor Watermannen zijn vriendschappen essentieel. Niet zozeer voor de emotionele steun die ze eruit halen of zelf bieden, maar vooral voor de inspiratie en levenslessen. Discussiëren en filosoferen doen Watermannen het liefst met hun club van voor hen interessante vrienden.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen doorzien hun vrienden emotioneel door en door. Ze zijn er voor hen; waar ze ook zijn, waar ze ook mee zitten. Hun deur staat open. Vissen hebben niet veel vrienden, maar de vriendschappen die ze hebben zijn diepe banden die een leven lang kunnen duren.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Sjamanistische astrologie: ontdek jouw teken.

Volgend artikel
Ontdek de vier Tweelingen-types: welk type ben jij?
Ontdek de vier Tweelingen-types: welk type ben jij?