Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving

Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving

Interesse in astrologie? Dan herken je de twaalf sterrenbeelden vast op je duim. Trotse Leeuw, perfectionistische Maagd, ijdele Weegschaal; als archetypes zijn de sterrenbeelden makkelijk te onderscheiden.

Een horoscoop bestaat uit veel meer dan alleen het zonneteken en dat maakt het lastig om sterrenbeelden van mensen te raden. Een Ram met een ascendant Vissen is bijvoorbeeld een stuk rustiger dan een Ram met ascendant Boogschutter. Toch is het mogelijk. Hoe dan? Herken de sterrenbeelden door bijvoorbeeld goed op taal, humor en emotie te letten. Let op: ga niet af op het eerste wat je opvalt, want vaak is dat de invloed van de ascendant. Analyseer wat iemand raakt en drijft en bepaal zo wat de persoon in kwestie het meeste kenmerkt.

Humoristisch en direct: Ram

Ram staat bekend als een vurig en daadkrachtig teken dat niet vies is van een felle discussie. Niet alle Rammen zijn even temperamentvol, dus waar kun je de Ram verder aan herkennen? Introvert of extravert, een Ram zegt waar het op staat. Ze zijn niet mysterieus of diplomatiek, maar eerlijk en recht voor zijn raap. Het zijn makkelijke mensen om te begrijpen, maar er is wel tegenwicht nodig in de omgang met een Ram. Rammen hebben humor en omringen zich graag met mensen die plezier hoog in het vaandel hebben staan.

Betrokken en wilskrachtig: Stier

Vastberadenheid kenmerkt de Stier. Twijfel zul je niet snel bij deze mensen bespeuren, behalve als het om het kiezen van het lekkerste gerecht op de kaart gaat. Stieren hebben een stevig fundament, ze dwalen of zweven zelden. Voor hen is het belangrijk te weten wat ze hebben. Risico nemen is voor de meeste Stieren ondenkbaar en onprettig. Als je zekerheid kúnt creëren, moet je dat doen, is hun credo. Stieren zijn heel betrokken en zitten graag met hun neus bovenop dat wat hen aangaat. Ze vragen niet of hun mening gewenst is, maar geven hem als ze vinden dat dat nodig is. Stieren zijn warme persoonlijkheden die genieten van luxe en het goede leven.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Geïnteresseerd en onvoorspelbaar: Tweelingen

Tweelingen zijn te herkennen aan hun sociale souplesse. Wat voor type Tweelingen je ook treft, deze persoon zal zich makkelijk voegen naar situatie en sfeer door razendsnel te analyseren wat voor vlees hij in de kuip heeft. Tweelingen past zich niet aan, maar sluit gemakkelijk aan. Het zijn mensen met een brede interesse waardoor ze in bijna iedereen wel een gesprekspartner vinden. Ze stralen nieuwsgierigheid en focus uit en zijn vaak met tientallen dingen tegelijk bezig. Tweelingen zijn onvoorspelbaar en verrassend.

Zorgzaam en emotioneel: Kreeft

Kreeften zijn er in alle soorten en maten – timide, theatraal, rustig, autoritair –, maar kenmerkend zijn altijd hun gevoeligheid en zorgzaamheid. Met een Kreeft in de buurt kom je niets tekort. Je bent veilig, want Kreeft houdt jouw gemoed en gezondheid in de gaten. Ze kunnen uitgelaten licht en vrolijk zijn en het volgende moment intens geraakt en zwaarmoedig. Kreeften zijn snel gekwetst en meten zich daarom een schijnbaar onbreekbaar pantser aan wat ze harder doet overkomen dan ze zijn. Leer je een Kreeft beter kennen, komen zijn zachte kanten aan het licht. Kreeften zorgen meestal goed voor zichzelf: grenzen zijn grenzen en behoeftes zijn er om uit te spreken.

Prestatiegericht en trots: Leeuw

Een Leeuw herkennen, is niet moeilijk. Deze mensen sprankelen van trots en zelfvertrouwen. Leeuwen zijn er meesters in zichzelf met verve te presenteren. Ze vertellen graag uitgebreid over hun leven, zijn gul, vriendelijk, galant en warm. Leeuwen weten goed wat ze willen en presteren doorgaans op hoog niveau. Ze stellen zichzelf hoge eisen en kunnen voor een geslaagd resultaat moeiteloos complimenten in ontvangst nemen. Gaat het niet goed in het leven van de Leeuw kunnen deze types enorm van streek raken. Voor het aannemen van adviezen zijn ze te trots, dus het is voor Leeuwen de kunst om zichzelf met kracht uit een eventuele put te trekken.

Vastberaden en meesterlijk: Maagd

Van de Maagd zijn er twee types te onderscheiden: de onverbeterlijke, diplomatieke perfectionist en de kritische, doortastende hoogvlieger. Het eerste type is verfijnd, rustig, soms verlegen en briljant in wat hij aangrijpt. Het tweede type is opportunistisch, recht door zee en beklimt in bloedvaart de ladder van succes. De meeste Maagden hebben een beetje van beide types, maar soms is één van beide duidelijker herkenbaar. Maagden zijn vriendelijke mensen met een sensitief hart en een ongelooflijke wilskracht. In nauw contact is de Maagd niet de makkelijkste. Je kunt hoog en laag springen, deze mensen doen alleen dat waar ze zelf voor 100% achter staan. Flexibiliteit is niet wat Maagden kenmerkt, vastberadenheid des te meer.

Aanwezig en beheerst: Weegschaal

IJdel en op zoek naar harmonie; zo wordt de Weegschaal vaak omschreven. Te archetypisch of echt de kern? Weegschalen zijn mensen die goed kunnen luisteren en inleven. Vaak zijn ze beleefd en gereserveerd. Van een Weegschaal krijg je niet snel het achterste van de tong te zien. Ze zijn aanwezig en betrokken, maar weten te veel aandacht gewiekst weer naar de ander toe te draaien. Niet dat Weegschalen gesloten zijn, maar wat ze wel vervelend vinden, is overvallen worden door emoties. Beheersing van emoties maken deze mensen tot een levenskunst door hun verbale kracht. Veel Weegschalen geven om esthetiek. Hun eigen uiterlijk en omgeving zijn daarin belangrijk.

Fel en bourgondisch: Schorpioen

Schorpioenen maken indruk om verschillende redenen. Omdat de emotie van hun gezicht spat, ze moeiteloos een belangrijke discussie starten of omdat ze zonder schroom en met lichte dwang aansturen op wat ze willen. Als je dichterbij mag komen, ontdek je hun zachtheid. Schorpioenen zijn héél gevoelig en kunnen ontzettend worstelen met hun emoties. Deze mensen houden van goede, diepzinnige verhalen in films en boeken, van kunst en bourgondisch leven. Schorpioenen ervaren het leven als intens en stralen dat ook uit. Een Schorpioen doorziet alles en als iets hem niet zint, maakt hij dat kenbaar. Aan hun felle, onverwachte en vaak terechte uithalen zijn ze moeiteloos te herkennen.

Hardwerkend en daadkrachtig: Boogschutter

Aantrekkelijke mensen met wie je ontzettend kunt lachen; dat zijn Boogschutters. Het zijn stevige persoonlijkheden die je omverblazen met hun daadkrachtige voorkomen en charmeren met hun optimistische levensinstelling. Boogschutters houden van hard werken en zetten zich met hand en tand in voor wat ze doen. Ze zijn toegewijd en perfectionistisch, maar nemen zichzelf niet al te serieus. De lat ligt hoog omdat ze ervan houden hard te werken. Lanterfanten is niks voor de Boogschutter. Ze kunnen veel aan, maar moeten zelf goed in de gaten houden waar de grens ligt.

Ambitieus en melancholisch: Steenbok

Wie herkent ze niet? De serieuze, ambitieuze, gestructureerde Steenbokken. Op weg naar de top laten ze geen steek vallen. Ze blinken uit, maar privé worstelen ze vaak met zelfkritiek en melancholie. Veel Steenbokken hebben een origineel gevoel voor humor: een karikaturale of lichtzinnige manier van doen waarmee ze hun toegewijde, ernstige aard kunnen relativeren. Steenbokken zijn op het eerste gezicht niet altijd te herkennen door de verrassende manier waarop ze uiting geven aan hun volhardende karakter. In een serieus gesprek, herken je deze in wezen bloedserieuze types meteen.

Vrijgevochten en nuchter: Waterman

Net als de Steenbok heeft ook Waterman een serieuze grondtoon. Deze mensen dwarrelen niet, ze zetten zich in. Ook al zijn ze verbonden aan een bedrijf, relatie of familie, ze staan altijd op zichzelf. Hoe dat eruit ziet? Kenmerkend zijn: een excentrieke manier van leven, bijzondere kledingstijl, eigenzinnig gevoel voor humor en een snuf provocatie. De Waterman is enerzijds een allemansvriend en wordt anderzijds door niemand echt begrepen. Precies de balans die hem bevalt. Watermannen herken je vaak aan hun rustige, nuchtere en nonchalante manier van doen. Met deze mensen in de buurt overheerst het credo: komt goed. En dat komt het ook als Waterman aan zet is.

Kwetsbaar en empathisch: Vissen

Om Vissen te herkennen, moet je stilstaan en de tijd nemen. Hun gevoeligheid straalt meteen van ze af, maar de meeste Vissen hebben een – soms theatrale – manier gevonden om dat te verbergen. Eenmaal in gesprek met een Vissen verdrink je in hun zachte oogopslag en valt het op dat ze moeiteloos jouw emotie oppikken als je een verhaal vertelt. Taal is voor Vissen ondergeschikt aan gevoel. Als iets goed voelt, weten en delen ze dat meteen. Sommige Vissen zijn uitgesproken en op de voorgrond, andere begeven zich liever achter de schermen. Vissen zijn snel gekwetst en kunnen dan kattig uit de hoek komen of geëmotioneerd vertrekken. Als Vissen zich helemaal veilig voelt, toont hij zijn ware, zachte aard.

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Volle maan in Steenbok: voel de kracht maar blijf dichtbij jezelf
Volle maan in Steenbok: voel de kracht maar blijf dichtbij jezelf