Volle maan in Steenbok: voel de kracht maar blijf dichtbij jezelf

Volle maan in Steenbok: voel de kracht maar blijf dichtbij jezelf Volle maan in Steenbok: voel de kracht maar blijf dichtbij jezelf Volle maan in Steenbok: voel de kracht maar blijf dichtbij jezelf

Op 24 juni om 20:39 uur is het weer tijd voor de volle maan. Dit keer staat de maan in het teken Steenbok en het is de eerste volle maan van de zomer. Benieuwd wat deze combinatie voor jou in petto heeft?

Strawberry moon

De volle maan van juni wordt ook wel de ‘strawberry’ moon genoemd. Deze term is overgewaaid uit Amerika en verwijst naar het begin van het aardbeienseizoen. In Europa wordt deze maan aan het begin van de zomer ook wel liefkozend de ‘Rose’ moon genoemd.

De vader der sterrenbeelden

En laten we dan nu eens kijken naar de wijze eigenschappen van Steenbok. Dit sterrenbeeld wordt niet voor niks de vader van alle sterrenbeelden genoemd. Het is namelijk een wijs, ambitieus, traditioneel, maar ook verantwoordelijk teken. Tijdens deze maan kun je daardoor meer behoefte voelen aan geborgenheid en veiligheid. Dichtbij jezelf blijven en goed aarden, met beide voeten stevig op de grond staan, zijn jouw kernwaarden. Daarnaast kun je, net als de ambitieuze Steenbok, de drang voelen om jezelf te bewijzen, je dromen na te jagen en om iets voor de maatschappij te betekenen. Door de aanwezigheid van Saturnus, die hoort bij het teken Steenbok, kun je je wat beperkt voelen in het voelen van je emoties. Blijf ook hierin dichtbij jezelf.

Je hebt het druk, druk, druk

Ieder jaar weer bewijst de volle maan in Steenbok een erg krachtige periode te zijn. Dit uit zich niet alleen in bewijsdrang, maar ook door het overvol plannen van je agenda. Sta jij op het punt te verhuizen, extra werk aan te nemen, je diploma te halen én jezelf in een sport-regime te duwen? Herkenbaar, maar let ook goed op jezelf. Niet alleen je lijf, maar ook je geest hebben bescherming nodig. De volle maan wordt gekenmerkt als een periode waarin je overloopt van de energie, maar daarom is het des te belangrijker om dichtbij jezelf te blijven en goed op jezelf te letten.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Susan Smit schreef een brief aan de maan
Susan Smit schreef een brief aan de maan