Volle maan en maansverduistering: dit ga je voelen

Volle maan en maansverduistering: dit ga je voelen Volle maan en maansverduistering: dit ga je voelen Volle maan en maansverduistering: dit ga je voelen

Er vindt een bijzondere maansverduistering plaats én het is volle maan in het sterrenbeeld Steenbok. Lees wat de volle maan van 5 juli voor jou betekent in de astrologische voorspelling van onze huisastroloog Johanna Blok.

Maansverduistering

Sterrenkijkers, maanliefhebbers en kosmos-aanbidders opgelet: op zondagochtend 5 juli 2020 maakt het heelal zich op voor een bijzonder verschijnsel. Tussen 5.05 uur tot 7.56 uur vind er een maansverduistering plaats, waarvan alleen het begin van de eclips is te zien. Tijdens deze maansverduistering is de maan om 06:44 uur op volle kracht.

De volle maan van 5 juli staat in Steenbok

De maansverduistering versterkt de effecten volle maan in Steenbok, en dat kan je gevoelswereld flink beïnvloeden. De zon en de maan staan recht tegenover elkaar in tegenovergestelde tekens: de maan in Steenbok en de zon in Kreeft. Dat resulteert in veel getobber en de nodige soul searching. Emoties worden intenser ervaren en doordat je overuren draait in je hoofd, wordt het maken van keuzes en beslissingen moeilijker. Weet dat dit gevoel maar van korte duur is. 

Tevens zorgt de maan in Steenbok ervoor dat je behoefte naar veiligheid en geborgenheid groter wordt, evenals de drang om te aarden. Dit komt doordat de maan zich in Steenbok, anders dan in het teken Vissen of Kreeft bijvoorbeeld, ietwat wankel voelt.

Zon in Kreeft versterkt je huiselijke en zorgzame eigenschappen. Je voelt een verlangen de balans op te zoeken tussen je gezin, familie en vrienden en je carrière en toekomstdromen. Zelfliefde is het sleutelwoord, zeker als je het gevoel hebt te kort te schieten op bepaalde vlakken. Door lief voor jezelf en tegen jezelf te zijn, vind je leven als vanzelf weer haar balans terug

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Volgend artikel
Horoscoop Boogschutter: een zomer vol creativiteit
Horoscoop Boogschutter: een zomer vol creativiteit