Het is nieuwe maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen

Het is nieuwe maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen Het is nieuwe maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen Het is nieuwe maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen

Elke maanfase heeft z’n eigen specifieke kracht. De nieuwe maan is een goed moment voor een nieuw begin. En met dit ritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven.

Wanneer de maan voor ons onzichtbaar is dan spreken we van nieuwe of donkere maan. Het is de periode tussen afnemende en wassende maan, die zo’n vier dagen duurt: twee dagen vóór de maan onzichtbaar wordt (ook wel donkere maan wordt genoemd) en twee dagen daarna (nieuwe maan). De kracht van de maan is nu op haar laagste punt, als de adempauze tussen uitademen en inademen.

Nieuwe maan is geschikt om: plannen te maken, een nieuw project te zegenen, goede voornemens te beginnen, wensen uit te spreken, te vasten of een sapdag te doen (omdat het ontgiftende vermogen van het lichaam nu het grootst is), zieke bomen te snoeien.

Niet geschikt om: alcohol, nicotine en cafeïne te nuttigen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Nieuwe maan-ritueel

Met dit ritueel sluit je een oude fase af en nodig je nieuwe dingen uit in je leven.

Benodigdheden:

  • Een kaars
  • Pen en papier
  • Vier druppels sandel­houtolie of een andere olie
  • Een doosje van hout of papier

Stap 1:

Verdeel de kaars in drie delen door ’m op twee plaatsen in te kerven. Steek de kaars aan en zeg hardop wat je graag wilt afsluiten. Bekijk datgene vervolgens ook eens van de positieve kant; zie wat er waardevol en fijn aan was. Wat heb je ervan kunnen leren? Heeft het je verrijkt of geïnspireerd? Brand de kaars tot de eerste inkeping en doof hem daarna.

Stap 2:

Steek de kaars opnieuw aan. Sta stil bij datgene wat je wilt afronden en schrijf de ongewenste gevoelens die in je opkomen op. Als je eraan toe bent deze weg te sturen, besprenkel het papier dan met olie. Voordat je het papier verbrandt, is het fijn om nog even de mooie, positieve dingen van de situatie in herinnering te roepen. Laat de kaars opbranden tot de tweede inkeping en bewaar de as van het papier in een doosje.

Stap 3:

Neem het doosje mee naar buiten, naar een plek met water. Blaas de as weg en laat het meestromen met het water. Als je wilt, kun je uitspreken dat je toe bent aan een nieuw begin. Begraaf het doosje op een plek waar je niet meer zult komen. Thuis steek je de kaars opnieuw aan; laat ’m dit keer helemaal opbranden. Daarna steek je een andere kaars aan, die een nieuwe periode in je leven symboliseert.

Meer lezen over de maan?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Volgend artikel
Planeet van hartstocht en strijdlust: wat zegt Mars in jouw horoscoop?
Planeet van hartstocht en strijdlust: wat zegt Mars in jouw horoscoop?