Volle maan in Stier: dit betekent het voor jou

Volle maan in Stier: dit betekent het voor jou Volle maan in Stier: dit betekent het voor jou Volle maan in Stier: dit betekent het voor jou

Op zaterdag 31 oktober 2020 is er weer een volle maan, dit keer in het teken Stier. En dit is niet zomaar een volle maan.

Deze volle maan, die om 15:49 aankomt, is namelijk een blauwe maan. Een blauwe maan treedt op wanneer er twee volle manen zijn in één kalendermaand. De eerste volle maan in oktober vond plaats op 1 oktober en stond in het teken Ram.

Een blauwe maan is niet letterlijk blauw, maar wordt in de volksmond zo genoemd vanuit de Engelse uitdrukking ‘once in a blue moon’, wat ‘iets wat zelden gebeurt’ betekent. Een blauwe maan komt namelijk maar eens per 2,5 jaar voor.

Halloween

De volle maan op 31 oktober valt tegelijk met Halloween. Er wordt gezegd dat de sluier tussen de materiële- en de spirituele wereld tijdens Halloween op zijn dunst is, dus je kunt tijdens deze volle maan tot diepe emotionele inzichten komen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Micromaan

Deze volle maan is ook nog een micromaan, wat betekent dat de maan verder van de aarde staat dan normaal. De maan kan dan ook, vanuit ons oogpunt, kleiner lijken en minder fel lijken te schijnen.

Hoewel de maan verder van de aarde staat, wordt er geloofd dat een micromaan meer invloed op onze stemming heeft dan een ‘normale’ maan.

Volle maan in Stier

Stier is een vast en sensueel aardeteken. Stieren zijn praktisch, realistisch, vastbesloten en volhardend. De energie van de Stier draait om het vinden van veiligheid en stabiliteit.

De heersende planeet van dit sterrenbeeld is Venus; tijdens deze volle maan zullen de emotionele schijnwerpers dan ook schijnen op zaken die te maken hebben met deze planeet, zoals liefde, geld en plezier. Gebruik de energie van deze volle maan om goed na te denken over je financiën en relaties. Maar let wel op: doordat Uranus, de planeet van verandering, nauw verbonden staat met deze volle maan, kan deze periode onvoorspelbaar zijn. Dit is dus niet de tijd om grote beslissingen te nemen.

Reinigen en loslaten

Focus je tijdens deze volle maan op het reinigen en loslaten van energie die je niet langer dient. Laat gewoonten los die gelinkt zijn aan koppigheid en focus je op het balanceren van je persoonlijke kracht. Het is de perfecte tijd om dieper in te gaan op je self-love en self-care.


Meer Happinez?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
November-horoscoop: welke helende kwaliteiten kun jij inzetten?
November-horoscoop: welke helende kwaliteiten kun jij inzetten?