Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis

Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met de corona-crisis en de bijbehorende maatregelen. Ontdek hoe de twaalf sterrenbeelden zich verhouden tot dit intense tijdperk. Herken je je in je sterrenbeeld?

Ram: snoeihard voor óf tegen

Linksom of rechtsom: Ram neemt deze situatie serieus. De ene groep Rammen houdt zich gepassioneerd aan de regels en is streng op naleving. De andere groep vindt de inperking belachelijk en zet zich er vol vuur voor in om dat standpunt zo breed mogelijk draagvlak te geven.

Stier: regels naleven

Stier houdt zich graag aan regels, tenzij ze volledig tegen zijn natuur en geweten indruisen (dan bedenkt dit type zelf nieuwe regels). Door de onduidelijkheid omtrent corona is het voor de meeste Stieren een zeer serieuze zaak om de adviezen van de overheid na te leven.

Tweelingen: grenzen verkennen

Voor Tweelingen is het belangrijk dat hij vrij kan zijn. De corona-regels beperken en beperking druist in tegen de natuur van dit teken. Toch zal hij geen stampij maken, maar zoeken naar waar zich de rek en flexibiliteit bevindt en de grenzen subtiel verkennen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft: dramatische nuchterheid

De situatie in de wereld raakt Kreeft diep. Maar als geen ander kan dit teken stilstaan in de storm van emoties om hem heen. Kreeft neemt de maatregelen serieus en kan het ene moment corona-gerelateerd in paniek raken en het volgende nuchter en rustgevend op corona-paniek reageren.

Leeuw: eindelijk ruimte

Voor Leeuw is het zaak dat zijn verschijning zo min mogelijk lijdt onder het dragen van de mondkap. Daar zou iedereen over na moeten denken, vindt Leeuw. Horeca vindt dit teken zeker een gemis, maar het geeft ook ruimte om aandacht te focussen op dingen die al een tijd in de wachtrij staan.

Maagd: heisa-twijfels

De anderhalve-metersamenleving is voor Maagden een droom die uitkomt. Dat kleffe gezoen met halve bekenden hoeft van hen niet zo nodig. Met de andere maatregelen heeft Maagd ook geen probleem, maar of ze de hele heisa noodzakelijk vinden; daar hebben ze grote twijfels bij.


Weegschaal: sociaal verantwoord reageren

Of Weegschaal het eens is met de situatie moet hij nog bepalen; de argumenten voor en tegen heeft hij nog niet helder genoeg op een rij. Maar dat dit teken de maatregelen opvolgt, staat vast. Dit type wil niet dwarsbomen om het dwarsbomen, maar vormt langzaam maar zeker wel zijn mening.

Schorpioen: kritiek en frustratie

Schorpioen is er klaar mee. En niet omdat het teken de maatregelen niet begrijpt, maar omdat ze elkaar tegenspreken en onlogisch zijn. Dat frustreert Schorpioen. Hij kijkt kritisch toe hoe de samenleving zichzelf op meerdere fronten verloochent en probeert zich ertoe te verhouden.

Boogschutter: geen gezeik

Boogschutter staat zeker niet met spandoeken aan de corona-zijlijn, maar houdt ook niet van azijnpisserij. Dit zijn de maatregelen, dus daar gaan we het mee doen. Basta. Geen gezeik, hervat je leven op de manier die nu voorhanden is, vindt Boogschutter.

Steenbok: melancholie en zorgen

Steenbok volgt het corona-nieuws op de voet en verbaast zich immens over mensen die laconiek in deze situatie staan. Dit teken heeft meer dan ooit last van melancholie in deze periode en maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen voor mensheid, maatschappij en milieu.

Waterman: revolutie met hoofdletter

Als er nog geen barricade is, zet Waterman die graag klaar, want revolutie met de hoofdletter R is waar dit teken van opleeft. En als er toch één tijd is die zich daar gewillig voor leent, is dat deze. Dit type neemt een standpunt in en neemt volgers en vrienden daar naar hartenlust in mee.

Vissen: wat kan er wél?

Vissen zijn de meesters van het hier en nu. Jaagt corona ze schrik aan? Nee, niet echt. Natuurlijk is het vervelend, maar het is wat het is. Dit type richt zich op wat er wél kan en neemt andere, minder optimistisch gestemden daar graag in mee.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Wat jouw sterrenbeeld zegt over je mindset.

Volgend artikel
De bijzondere manen van 2022
De bijzondere manen van 2022