Wat jouw sterrenbeeld zegt over je mindset

Wat jouw sterrenbeeld zegt over je mindset Wat jouw sterrenbeeld zegt over je mindset Wat jouw sterrenbeeld zegt over je mindset

Wist je dat jouw sterrenbeeld ook invloed heeft op je mindset? Alle sterrenbeelden en hun kenmerken op een rij.

Ram

Ram is geen diepe denker – al zijn er natuurlijk altijd Rammen die diep kunnen denken maar wel een zeer rechtlijnige. Wit is wit en zwart is zwart. Ram is vooral geïnteresseerd in dingen waar hij iets mee kan ‘doen’. Dus techniek ‘ja’, filosofie ‘nee’. Ook dingen waarin iets van strijd te bespeuren valt, heeft meteen zijn interesse. Juridische kwesties bijvoorbeeld, waarin Ram zich kan opstellen als de voorvechter voor het recht, raken een gevoelige snaar.

Stier

Wat je niet kunt vastpakken, zien of ruiken bestaat voor de Stier niet. Dus geen zweverige theorieën of vergezochte verhalen. Stier houdt het graag nuchter en feitelijk. Wat kost het, hoe groot is het, wat kan ik ermee? Typische Stieren studeren bijvoorbeeld economie, bedrijfskunde of ‘iets met planten, de natuur’. Dat kan droog overkomen, maar Stier heeft ook een poëtische kant, die hij of zij vooral kwijt kan in de liefde voor muziek.

Tweelingen

Tweelingen ís het rationele teken bij uitstek. Alles wordt onderworpen aan een analyse van voor en tegens. Tweelingen kan redeneren als de beste. Alleen blijkt dat een hindernis bij de zaken van het hart. De mind van Tweelingen is op zijn best als er iets geleerd moet worden, als er iets op papier moet komen of als er iets verteld moet worden (als leraar of op school bijvoorbeeld). Een typisch Tweelingenberoep is journalist.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft

Kreeft voelt eerst, voordat Kreeft denkt. De mentale energie van Kreeft is gericht op het menselijke aspect. Ze heeft niets met abstracties of wetenschap. Kreeft is goed in zich inleven in de ander, empathie tonen. Ook heeft Kreeft iets met de geschiedenis, vanuit een diep weten dat we allemaal op de schouders van onze voorouders staan. Kreeft leest dan ook graag biografieën. En Kreeft is op zijn of haar best in beroepen waarin de zorg voor anderen een rol speelt.

Leeuw

Leeuw is niet zovaak een intellectueel, want Leeuw is graag de beste en weet instinctief dat zijn of haar talenten niet liggen in het eindeloos bestuderen van dikke boeken. Leeuw heeft meer de vrije en speelse geest van de kunstenaar. De grootste kracht van Leeuw schuilt in het bedenken en creëren van iets nieuws, iets moois, liefst ook iets spectaculairs. De bewondering en erkenning die dat op kan leveren is de grootste thrill.

Maagd

Maagd is een bijzonder mentaal en feitelijk teken. Maagd houdt ervan om dingen te tellen, bij te houden, samen te vatten, te analyseren, lijstjes en overzichten te maken. Verder heeft Maagd veel belangstelling voor natuurlijke processen: dieren, planten, biochemie. En verder is Maagd erg goed in werk waarin hij iets tot in perfectie kan vormgeven, van modeontwerper tot art director. Niet zozeer om zelf te scoren als kunstenaar, maar vooral om anderen te laten schitteren.


Weegschaal

De geest van Weegschaal probeert altijd te balanceren rond het juiste en rechtvaardige midden. We kunnen toch afspraken maken, compromissen sluiten, het samen eens worden? Dat is het uitgangspunt van een echte Weegschaal. Redelijkheid gaat voor persoonlijke emoties. Het is dan ook niet makkelijk om ruzie te krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat anderen ook zo redelijk zijn. Hierdoor komt Weegschaal in een strijd terecht die hij of zij juist probeert te vermijden.

Schorpioen

De typische Schorpioen is een soort onderzoeker, een detective op zoek naar de onderste steen, die moet bovenkomen. Dat zoeken naar de waarheid kan een obsessie worden. Omdat Schorpioen een waterteken is, is dat geen systematisch of rationeel proces. Het gevoel en de intuïtie spelen altijd een rol. Beroepen waarin Schorpioen helemaal in zijn of haar element is hebben iets te maken met de (zieke) menselijke psyche (misdaad) of het mysterie van dood en geboorte.

Boogschutter

Hoewel Boogschutter slim is, houdt hij of zij niet van boekenwijsheid. Boogschutter tapt uit een hogere bron, een oerwijsheid waarmee hij of zij is geboren. Het leven zelf is de belangrijkste leermeester. Als Boogschutter gaat studeren is dat het liefst iets dat te maken heeft met cultuur, die ongrijpbare code die groepen mensen verbindt, fascineert hem of haar. Van kunst en politiek tot culturele antropologie. Wat werk betreft komt Boogschutter vaak terecht in ‘iets’ met het buitenland.

Steenbok

Steenbok heeft een nuchter en feitelijk verstand dat grote lijnen ziet. Ingewikkelde technische constructies en enorme berekeningen, dat vindt de typische Steenbok heerlijk, man of vrouw. Maar het moet wel concreet en tastbaar zijn. Daarom is architect echt een beroep voor Steenbok. Ook in de wetenschap kan Steenbok zich ontplooien. Steenbok kan van nature goed plannen en vooruit denken en hij of zij houdt van geld. Iets met ‘financieel’ of ‘management’ past daarom ook goed.

Waterman

Waterman heeft een flitsend snel verstand dat unieke verbanden kan zien. Dat komt tot uiting in humor en grappen (Waterman hangt graag de clown uit), maar ook als Waterman zich bezighoudt met wetenschap of techniek. Dan kan hij of zij zich als een uitvinder ontpoppen. Waterman heeft een eigen logica waarmee de wereld wordt bekeken en komt daarmee tot originele inzichten, waar anderen niet altijd klaar voor zijn. Daarom is Waterman de visionair van de dierenriem.

Vissen

Een moeilijk punt voor veel Vissen is dat ze op enig moment in hun leven het gevoel hebben dat ze niet zo slim zijn als anderen. De geest van Vissen is fantasierijk en dwaalt daardoor snel af. Dat wordt binnen het schoolsysteem niet beloond. Maar juist die rijke fantasie geeft Vissen een enorme kwaliteit. Vooral als Vissen een uitlaatklep vindt op muzikaal of artistiek gebied. En bestaat er zoiets als een spiritueel IQ, dan is Vissen een genie.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over astrologie?

Health-horoscoop: dit zegt je sterrenbeeld over je gezondheid.

Volgend artikel
Jouw 12 terugkerende dromen (en nachtmerries) verklaard
Jouw 12 terugkerende dromen (en nachtmerries) verklaard