November-horoscoop: welke helende kwaliteiten kun jij inzetten?

November-horoscoop: welke helende kwaliteiten kun jij inzetten? November-horoscoop: welke helende kwaliteiten kun jij inzetten? November-horoscoop: welke helende kwaliteiten kun jij inzetten?

Iedereen heeft helende eigenschappen. Een vriendelijk woord, een knipoog, een stem die wat zachter wordt ten teken van begrip, een kaartje in de brievenbus, een warme maaltijd als je zelf geen puf meer hebt. Ieder sterrenbeeld laat zijn helende licht anders schijnen. Bekijk hier hoe jouw sterrenbeeld zijn helende kracht inzet.

Ram

Ram wordt dit jaar begeleid door de planeet Chiron, die ook wel ‘de gewonde healer’ wordt genoemd. Dat maakt dat je niet alleen je eigen pijn onder ogen moet zien en op zoek naar heling gaat, maar ook dat je anderen op weg kunt helpen om de stukken te helen die te maken hebben met de energie van Ram. Als jij mensen ontmoet die worstelen met agressie, woede en frustratie, kun jij ze de weg wijzen naar een leven met meer vrede en harmonie. Als je mensen om je heen hebt die moeite hebben met de balans tussen zelfstandigheid en afhankelijkheid, kun jij ze laten zien hoe beide kwaliteiten naast elkaar kunnen bestaan, waardoor ze als mens kunnen schitteren. En kom je in contact met mensen die niet goed voor zichzelf durven op te komen, dan kunnen ze ook van jou het nodige leren. Je zult ontdekken dat veel meer mensen met deze thema’s worstelen dan je zo aan de buitenkant aan ze kunt zien. Je zult ook zien dat jij zelf steeds dichter bij een ‘compleet’ gevoel komt, naarmate je meer mensen op weg kunt helpen. Dus kom je in situaties waarin anderen een beroep op je doen, houd dan je focus op de genoemde thema’s.

Stier

Met Chiron in Ram en Neptunus in Vissen ligt jouw helende kwaliteit vooral op het gebied van spiritualiteit. Je kunt mensen helpen om zich (opnieuw) te verbinden met deze energie, wat in feite de fundamentele levensenergie is waar al het andere aan ontspruit. Zo kun je anderen laten zien dat het leven betekenis heeft, dat er een zin is achter dingen die soms zinloos lijken. Je kunt jouw helende werk het liefst in verborgenheid doen, achter de schermen. Op de plaatsen waar andere mensen lijden en troost nodig hebben. Zoals in ziekenhuizen en gevangenissen. Nu werkt niet elke Stier op zo’n plek, maar misschien dat je de komende tijd toch op een of andere manier een rol kunt spelen binnen zo’n organisatie. Ziekenhuizen en gevangenissen werpen mensen terug op zichzelf. Het zijn plaatsen waar iemand moet werken aan geestelijke of lichamelijke genezing. De verplegers, artsen en bewakers lijken het grote werk te doen, maar in feite staan ze anderen bij die een grote vorm van reiniging of purgatie doormaken. In die zin zijn het eigenlijk een soort sjamanen. Dus mocht jij je ineens sterk verbonden voelen met sjamanen en sjamanistische rituelen, dan kun je dat toeschrijven aan Chiron en Neptunus, die je wakker schudden.

Tweelingen

Als super-communicator kun jij mensen helpen om een groep te vinden die bij ze past. Chiron in Ram brengt waarschijnlijk mensen op je pad die zich niet thuis voelen in hun sociale omgeving. Dat kunnen mensen zijn die een vorm van autisme hebben, maar ook kinderen die gepest worden of mensen die simpelweg niet zo graag in groepen zijn, of die uit een andere cultuur komen. Mensen die lijden onder een vorm van sociale pijn. Toch heeft iedereen behoefte aan verbondenheid. Jij voelt aan dat dit is waar bij hen de schoen wringt en je kunt ze helpen om de connectie te maken met anderen. Door een soort brug te  zijn. Cruciaal daarbij is openheid en veiligheid. Iemand moet zich veilig voelen om iets van zichzelf te laten zien. Vooral als ervaringen in het verleden ervoor hebben gezorgd dat iemand zich onveilig voelt, moet dat eerst worden aangepakt. Jij kunt daarin echt kleine wonderen verrichten. Maar houd goed andermans grenzen in de gaten. Je kunt anderen niet duwen of dwingen. Het gaat erom dat je ze motiveert en laat zien hoe hun leven aan betekenis wint als het ze lukt om hun diepe angst voor ‘de groep’ te overwinnen en hun eigen groep te vinden.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Kreeft

Jouw helende kwaliteiten komen het best tot hun recht op plaatsen waar mensen aan het werk zijn. Mensen die zijn vastgelopen in hun baan, of mensen die de moed hebben verloren omdat ze geen baan meer hebben, bijvoorbeeld. Dat zijn de mensen die jij kunt inspireren om een omslag te maken of om opnieuw motivatie te vinden voor hun werk. Wat jouw inbreng vooral erg sterk maakt, is dat je put uit je eigen ervaringen. Je vertelt geen verhalen uit een zelfhulpboek maar je maakt het persoonlijk door te laten zien wat jou heeft gebracht waar je nu bent. Dat geeft veel meer vertrouwen, bovendien voelt iemand dan dat jij niet op ze neer kijkt, maar aan hun kant staat. En dat is wat iemand keihard nodig heeft, op het moment dat de zekerheid van werk en geld verdienen op het spel staat. Daarnaast kun je erg goed het belang van werk en carrière relativeren, juist omdat je iemand bent die nooit het belang van thuis en familie uit het oog verliest. En ook dat is helend, met name voor iemand die zijn hele identiteit ophangt aan zijn maatschappelijke status. Je hoeft deze mensen overigens niet op te zoeken, ze komen vanzelf!

Leeuw

Met Neptunus in Vissen kun je een enorme sensitiviteit aan de dag leggen als mensen worstelen met diepe trauma’s rond identiteit en seksualiteit. Je kunt doordringen tot de diepste pijn die iemand op dat vlak ervaart. Iemand durft jou dingen toe te vertrouwen die hij of zij niet snel aan een ander zou toevertrouwen.

Dat is omdat je vol gevoel en zonder oordelen reageert. Dat alleen al is heilzaam voor de ander. Maar deze sensitiviteit komt wel met een grote verantwoordelijkheid. Het is niet de bedoeling dat je voor psycholoog gaat spelen of therapie gaat geven (tenzij je echt geschoold bent om mensen met dergelijke trauma’s te helpen natuurlijk). Het gaat puur om de heilzaamheid van jouw luisterende oor, jouw veilige aanwezigheid, je liefdevolle acceptatie van alles wat er in iemand omgaat. Meer hoef je niet te doen. De rest is vakwerk. Dus eigenlijk kun jij anderen helpen door dat te doen waar je het allerbeste in bent: je warme zelf zijn. Mochten de dingen die anderen jou vertellen je sterk aangrijpen, dan is het nodig om ‘hersteltijd’ voor jezelf te nemen. Juist vanwege je grote sensitiviteit is het belangrijk dat je niet altijd ‘aan’ staat, maar zo af en toe ook ‘uit’ gaat.

Maagd

Met Neptunus in Vissen kun je in de rol van martelaar of zondebok komen. Door die rol op je te nemen, help je anderen, ook al gaat dat niet altijd via de bewuste route. Het overkomt je meer dan dat je er echt voor kiest. Maar in dat ‘overkomen’ vervul je wel degelijk een wens van je ziel. Ergens onbewust wil je dit voor de ander doen, wil je heling brengen in een conflict of in een liefdesrelatie bijvoorbeeld. Door jezelf op te offeren wordt de ander gedwongen een andere positie in te nemen, anders naar de situatie te kijken. Dit betekent niet altijd dat je de relatie op zich kunt redden, maar wel dat je de ander redt, terwijl je daar zelf verder niets mee wint. En toch doe je het. Een manier om jouw pijn te verzachten is het besef dat je op deze manier ‘karmapunten’ verdient. Neptunus is namelijk een planeet die sterk verbonden is met karma. Het gaat dus om een heling van de ander door dat jij de innerlijke kracht hebt om een offer te brengen. En daarmee help jij de ander, maar ook jezelf: op zielsniveau.

Weegschaal

Met Neptunus in Vissen, kun jij je meer dan normaal bewust zijn van wat de dieren, de aarde en de planten nodig hebben. Misschien denk je zelfs dat zij het zijn die healing nodig hebben. Maar in werkelijkheid zijn wij mensen het die moeten genezen wat betreft onze omgang met onze omgeving.

Dat lijkt een praktisch onderwerp, en dat is het ook als je denkt aan de uitvoering. Maar in de basis is het een spiritueel thema. Voel je de diepe connectie die wij mensen met onze omgeving hebben? Kennen wij onze positie in het geheel? Of menen wij dat we als mensen aan de top van de voedselketen staan en dat het ons geboorterecht is om zonder enige consequentie de aarde kaal te plukken?

Door met mensen het gesprek aan te gaan, kun jij ze helpen stapjes te zetten in deze bewustwording. Want dankzij een zekere sensitiviteit kun je vooruitlopen op de muziek. Je kunt anderen laten zien hoe we met meer liefde en minder materialisme minstens zo gelukkig kunnen zijn, terwijl de natuur meer de kans krijgt om haar gang te gaan. Eigenlijk gaat het om het opbouwen van een gezondere relatie: en daar ben jij van nature goed in.

Schorpioen

Van nature is Schorpioen een fantastische moeder en opvoeder. Dat is te danken aan het feit dat je door mensen heen kijkt, dat je ziet wat er verborgen ligt achter een glimlach of een driftbui. Maar het zijn vaak ook je eigen jeugdherinneringen die ervoor zorgen dat je op een diep niveau begrijpt wat kinderen nodig hebben. Misschien lijkt het alsof kinderen niet zoveel last hebben als het even tegenzit, ze hoeven zich het minst aan te passen. Maar dat is schone schijn. Op een onbewust level kunnen kinderen angst of zorgen van ouders en de problemen in wereld om hen heen toch meekrijgen. Jij kunt je kwaliteiten inzetten om kinderen te helpen bij het dealen met onzekerheid. In de eerste plaats zijn je eigen kinderen bij jou in veilige handen. Maar ook voor andere kinderen kun jij een veilige vluchtheuvel creëren, simpelweg door wat je zegt en doet. Je hoeft er niet eens over na te denken, het gaat bijna vanzelf, vanuit een diepe liefde voor de generatie die lichamelijk misschien niet het kwetsbaarst is, maar geestelijk des te meer.

Boogschutter

Met Chiron in Ram openbaren jouw healing kwaliteiten zich op het vlak van de creativiteit. Vindingrijkheid kan je helpen als het leven even tegenzit. En omdat we als mensen zo enorm creatief zijn, weten we met vrijwel alles om te gaan. Maar daarvoor is het wel nodig dat je je eigen kwaliteiten op dit vlak erkent. Je kunt deze maand te veel blijven hangen in onzekerheid over je eigen inventiviteit. Pas als je kunt zien wat een oneindig creatief wezen je bent, kun je anderen helpen om hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Kortom, heel veel leuk werk aan de winkel, voor creatieve geesten, zoals jij. En het leukste is dat je het niet voor anderen hoeft te bedenken: de kunst is juist dat ze zelf creatiever worden door de prikkelende vragen die jij weet te stellen.

Steenbok

Jouw sjamanistische kant zou zich door Neptunus in Vissen goed kunnen richten op een andere manier van communiceren. Je empathische vermogens zijn sterker ontwikkeld dan normaal, waardoor je heel goed twee kanten van een verhaal kunt zien. En dat helpt om mensen bij elkaar te brengen. Als Steenbok voel jij je sowieso al een beetje verheven boven anderen, je hebt sowieso al wat meer afstand en overzicht. Gebruik dat om met compassie te kijken naar wat er aan de hand is. Je zult zien dat de mensen die jou nodig hebben als gids bij het vormen van hun mening, vanzelf op je pad komen. Ze weten jou feilloos te vinden, als motjes het licht.

Waterman

Net als Steenbok, kun jij heling verrichten door de juiste woorden te gebruiken. Maar jouw missie heeft een iets andere kleur, namelijk die van Chiron in Ram. Dan gaat het vooral over lichaamsbewustzijn. Door gezonder te leven en voldoende te bewegen, kun je een gids zijn voor anderen, die het hard nodig hebben om de band met hun lichaam te herstellen. De mensen die jou nodig hebben, weten je te vinden. En het leuke is: door hen te motiveren, blijf je zelf ook gemotiveerd.

Vissen

Ben je Vissen? Dan is ‘healer’ je middle name. Jij bent pas gelukkig als anderen dat zijn en kunt daarin heel erg ver gaan. Dat doe je momenteel het beste door anderen te helpen bewust te worden van hun eigenwaarde of juist van het gebrek eraan. Je kunt denken aan mensen die alles doen voor de waardering van anderen. Bijvoorbeeld in relaties of via social media. Vaak zit achter die behoefte om te pleasen een enorme leegte en onzekerheid, het gevoel niet goed genoeg te zijn om de liefde van anderen te mogen ontvangen. Waarschijnlijk herken je dit ook bij jezelf, maar als het jou gelukt is om meer heelheid te vinden en om onvoorwaardelijk van jezelf te houden, dan is het nu tijd om anderen te helpen. Door ze te laten zien hoeveel ze waard zijn, door ze te laten zien dat ze niet mooi, rijk of succesvol hoeven te zijn. Dat ze niets hoeven te doen, maar dat ze gewoon goed zijn zoals ze zijn en dat er hoe dan ook van ze wordt gehouden. Dat hoef je vaak niet eens te zeggen, gewoon jouw aanwezigheid of je liefdevolle blik kan dit besef in anderen al wakker kussen.


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Stier? Doe jouw helende werk in verborgenheid deze maand
Stier? Doe jouw helende werk in verborgenheid deze maand