Terug naar overzicht

Het is volle maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen

Categorie
Het is volle maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen

Slecht geslapen? Intense dromen? Erg emotioneel? Misschien komt het door de volle maan. Met deze tips laat je de kracht van de maan in je voordeel werken.

Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald, ‘maanzieke’ mensen slaapwandelen, niet kunnen slapen of intens dromen, conflicten die sluimeren tot uitbarsting komen en zaken tot volle wasdom komen.

Veel mensen voelen zich nu energiek, creatief en wellustig, maar helaas is er ook meer geweld en een hoger alcohol- en drugsgebruik.

Dit kun je rond de volle maan beter wel en niet doen

Volle maan is geschikt om: sociale uitjes te hebben, te vrijen, zwanger te raken, helderziende waarnemingen te hebben, een laatste zetje te geven om doelen te bereiken, te werken met geneeskrachtige kruiden en planten (die nu de meeste kracht hebben), kristallen ‘op te laden’ in het maanlicht.

Niet geschikt om: bij te slapen, bomen te snoeien, operaties te ondergaan (want bloedingen kunnen heviger zijn), te herstellen van ziekte.

Tip: Lucide dromen tijdens volle maan

Tijdens de volle maan krijg je makkelijk toegang tot je onderbewuste en dit merk je vooral ’s nachts. Let maar eens op of je rondom volle maan intenser of dieper droomt. Het is daarom ook een uitgelezen moment om lucide te dromen. En zo leer je dat.

3 oplossingen voor volle maan-kwaaltjes

Slaap je vaak slecht tijdens volle maan? Probeer dan een slaapmeditatie, want ook de effecten van yoga en meditatie worden deze avond krachtiger. Deze oefening helpt je sneller in slaap te vallen en kalmeert je geest.

Ben je emotioneel? Tijdens een volle maan staan de (vrouwelijke) maan en de (mannelijke) zon volgens de astrologie in tegenoverstelde constellaties. Hierdoor ervaar je vaak een worsteling tussen je gevoel en je verstand.

Vergeet niet dat al je emoties tijdens deze maanfase versterkt worden, dus ook je negatieve gevoelens. Sta daarom kort stil bij wat je voelt of schrijf je emoties op. Probeer hierna je focus te verleggen op positieve gedachten.

Ben je snel geïrriteerd? Je kunt rondom de volle maan ook merken dat frustraties en opgekropte emoties naar de oppervlakte komen. Het is dan ook een goed moment om sluimerende conflicten af te ronden – mits je er beheerst en kalm ingaat.


 

Door anderen gelezen