De volle maan van 5 februari 2023 vraagt je om voor jezelf te kiezen

De volle maan van 5 februari 2023 vraagt je om voor jezelf te kiezen De volle maan van 5 februari 2023 vraagt je om voor jezelf te kiezen De volle maan van 5 februari 2023 vraagt je om voor jezelf te kiezen

Op 5 februari 2023 om 19:28 uur is het volle maan in Leeuw. Recht daartegenover staat de zon in het teken Waterman. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de invloed van de volle maan van 5 februari 2023.

Volle maan februari 2023

De volle maan van 5 februari 2023 staat in het vurige, enthousiaste teken Leeuw. Dit kan je humeur een flinke boost geven. Als er iets is waar de Leeuw om bekendstaat, is het zijn kracht om zich te laten zien. Leeuwen zijn niet bang om op de voorgrond te treden en de aandacht naar zich toe te trekken. Dit vuurteken schuwt een plek in de schijnwerpers dan ook niet. Doe er je voordeel mee tijdens deze volle maan. Durf jij uit je comfort zone te stappen?

Lees ook: Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

De invloed van Leeuw tegenover Waterman

De invloed van de maan in het teken Leeuw zorgt voor de behoefte om jezelf op nummer één te zetten. Je wil, zoals het de typische Leeuw betaamt, plezier maken en je creatief uiten. Wat een ander daarvan vindt, voelt even minder belangrijk. Daar is de zon in Waterman het niet altijd mee eens. Deze invloed zorgt ervoor dat je verder kijkt dan wat jij wilt; je wil je focussen op het belang van de groep, de community. Dit kan zorgen voor (vooral innerlijke) conflicten. Je voelt een strijd tussen jouw belang en dat van de groep.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

De volle maan van 5 februari 2023 wil je duidelijk maken dat het aan jou is om te kiezen. Jij mág kiezen wat je belangrijk vindt, ook als dat betekent dat je daarvoor het belang van de groep, de anderen, even opzij moet schuiven. Het is fijn als anderen jouw keuze respecteren, maar je hebt het niet nodig om jezelf te kunnen zijn en goed voor jezelf te zorgen.

Sneeuwmaan

De volle maan in februari heeft de bijnaam ‘sneeuwmaan’. In Nederland is het misschien niet zo aan de orde, maar in Noord-Amerika, waar deze naam zijn oorsprong vindt, sneeuwt het in februari veel en vaak. Dat verklaart waarom deze volle maan de bijnaam ‘Sneeuwmaan’ heeft gekregen.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Wil jij je horoscoop wekelijks in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou