De volle maan van 6 april 2023 legt de focus op je relaties

De volle maan van 6 april 2023 legt de focus op je relaties De volle maan van 6 april 2023 legt de focus op je relaties De volle maan van 6 april 2023 legt de focus op je relaties

Op 6 april 2023 om 06:34 uur is het volle maan. Deze vindt plaats in het harmonieuze teken Weegschaal. Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Ram. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de volle maan van april 2023, die ook wel de roze maan wordt genoemd.

Volle maan april 2023

De volle maan van 6 april 2023 legt de nadruk op jezelf versus de ander. Jij versus wij. Dat komt door de invloed van het teken Ram, waar de zon nu in staat, en het teken Weegschaal, waarin de volle maan plaatsvindt. Ram is erg gefocust op zichzelf. Dit teken doet wat hij wil en wil graag de beste zijn, zelfs als hij daarvoor af en toe een ander teleur moet stellen. Dat doet Ram niet altijd even bewust; af en toe laat dit teken zich te veel leiden door zijn enthousiaste en vurige natuur.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Daartegenover staat het teken Weegschaal. Weegschaal is van het afwegen, het zoeken naar balans. Het liefst zoekt Weegschaal altijd een manier om iedereen tevreden te houden. Dit is een teken van compromissen, luisteren, uitpraten. En soms is dat lastig, dus maakt de Weegschaal het liefst geen beslissing. Dat staat lijnrecht tegenover de besluitvaardige energie van Ram. Waar Weegschaal soms te voorzichtig is, is Ram te impulsief.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Focus op relaties

De focus ligt tijdens de volle maan van 6 april 2023 ook op het thema relaties. Dat komt door de heersende planeet van het teken Weegschaal, Venus. Venus wordt in de astrologie gezien als de liefdesplaneet en gaat over het harmonieus omgaan met anderen. De energie van Venus is aanwezig als ik-denken plaatsmaakt voor wij-denken. Als je op zoek gaat naar het beste voor iedereen, als je compromissen sluit. De Venus-energie is nodig om relaties aan te gaan. Niet alleen liefdesrelaties, maar ook met vrienden of familie. Venus is altijd op zoek naar dat wat mensen met elkaar gemeen hebben.

Lees ook: Venus en haar invloed op jou – dit moet je erover weten

Zodoende vraagt deze volle maan ons om te zoeken naar een balans tussen het jij en het wij. Als je de afgelopen tijd veel op jezelf hebt gefocust, kan de focus nu verlegd worden naar de ander(en). Ga het gesprek weer aan en zoek de verbinding weer op. Je hoeft niet alles alleen te doen. Mocht het in jouw geval juist andersom zijn, is nu het moment om te handelen naar wat jij wil en nodig hebt. Laat de wensen van anderen even voor wat ze zijn. Omarm de Ram-energie en geef jezelf wat jij nodig hebt.

Roze maan

De volle maan die plaatsvindt in de maand april wordt ook wel ‘roze maan’ genoemd. Dat zorgt soms voor verwarring: is deze volle maan echt roze? Dat helaas niet. Deze bijnaam is slechts gebaseerd op de vele roze bloemen en bloesems die in april in de natuur verschijnen.

Lees ook: Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Wil jij je horoscoop wekelijks in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Ram-seizoen: dit betekent het voor jou
Ram-seizoen: dit betekent het voor jou