Volle maan maart 2023: balans tussen spiritualiteit en realiteit

Volle maan maart 2023: balans tussen spiritualiteit en realiteit Volle maan maart 2023: balans tussen spiritualiteit en realiteit Volle maan maart 2023: balans tussen spiritualiteit en realiteit

Op 7 maart 2023 om 13:40 uur is het volle maan in het sterrenbeeld Maagd. Recht daartegenover staat de zon in het teken Vissen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de invloed van de volle maan van 7 maart 2023.

Volle maan maart 2023

De invloed van het teken Maagd is sterk voelbaar op de dagen rondom de volle maan. Kijk er niet gek van op als je de behoefte voelt om orde aan te brengen in je leven. Dit is een logisch gevolg van de invloed van dit sterrenbeeld; Maagd is namelijk het meest ordelijke teken van de dierenriem. Omdat de maan heerst over emoties en wat jij nodig hebt om je veilig te voelen, maakt orde aanbrengen in je leven daar groot deel van uit. Maak je je zorgen om zaken die je nog moet regelen? Voel je je niet op je gemak omdat je leefomgeving een rommeltje is? Dit is het moment om dat aan te pakken.

Kritisch

Tegelijkertijd kan de invloed van het sterrenbeeld Maagd ervoor zorgen dat je kritisch bent. Dat kan ervoor zorgen dat je op allerlei zaken iets aan te merken hebt. De mensen om je heen doen veel verkeerd, je baalt van hoe je leven eruitziet en ook jij kan rekenen op een flinke dosis zelfkritiek. Dat kan ervoor zorgen dat je eindelijk in actie komt om verandering aan te brengen waar dat nodig is, maar je kunt ook overdrijven. Verlies je niet in een gevoel van onvrede. Wees je liever bewust van deze neiging, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Wat zijn zaken die écht anders moeten? En op welke vlakken overdrijf je? Ben je niet té kritisch? Het kan helpen dit met anderen te bespreken. Zij kunnen van een afstandje soms beter zien hoe de vork in de steel zit.

Lees ook: Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Tijdens de volle maan van 7 maart voelen we ook de invloed van het sterrenbeeld Vissen. Dat komt doordat de zon zich in dit teken bevindt. Maagd en Vissen zijn echte tegenpolen. Dat blijkt ook wel uit de thema’s waar zij aan verbonden zijn. Zo gaat Maagd over het dagelijks leven en je gezondheid en is dit teken altijd op zoek naar manieren om hier verbetering in aan te brengen. Daarentegen zit Vissen graag met het hoofd in de wolken. Dit teken is liever niet (te)veel bezig met het dagelijks leven. Vissen focust zich liever op het mystieke, het spirituele. De volle maan van maart 2023 vraagt je om te kijken naar hoe deze thema’s voor jou in balans zijn.

Wormmaan

De volle maan in de maand maart wordt van oudsher ook wel ‘Wormmaan’ genoemd. Dat komt doordat het in deze tijd van het jaar weer langzaam warmer wordt en de wormen weer uit de grond naar boven komen kruipen.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Wil jij je horoscoop wekelijks in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou