Terug naar overzicht

Versterk je intuïtie met Mercurius retrograde in maart

Categorie
Versterk je intuïtie met Mercurius retrograde in maart

Bij Mercurius retrograde denken we al snel aan miscommunicatie, verkeerde beslissingen en technologie die er ineens mee stopt. De Mercurius retrograde op 5 maart 2019 in Vissen vraagt je daarom je intuïtie te versterken, zodat enige malheur voorkomen wordt.

De eerste Mercurius retrograde van het jaar valt in het waterteken Vissen. Dat is tegelijkertijd het begin van een verhaal, want de komende Mercurius retrogrades vinden ook in een waterteken plaats.

Je intuïtieve spier trainen

Mercurius is de planeet van communicatie en watertekens worden geassocieerd met het gevoelsleven, met intuïtie en artistieke expressie. Wanneer Mercurius retrograde gaat in een waterteken wordt je daarom gevraagd je derde ogen te open en je helderziende kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Je intuïtie is op dit moment misschien slechts een zacht gefluister dat je moeilijk te onderscheiden is. Maar hoe meer aandacht je eraan schenkt, hoe vaker je luistert, hoe luider en duidelijker deze stem wordt. Door deze retrograde je intuïtieve spier actief te trainen en te letten op je emoties, dromen, creatieve uitspattingen en je onderbuikgevoel, hoe meer jij durft te gaan vertrouwen op jouw fijngevoeligheid. Zelfs als je denkt dat je helemaal geen intuïtie hebt is deze Mercurius retrograde je kans om haar stem te gaan horen.

Wikken en wegen

Deze Mercurius retrograde vindt plaats tijdens een enerverende kosmische periode, want op 6 maart staat ook de nieuwe maan in Vissen en verplaatst Uranus zich voor het eerst in 84 jaar naar het teken Stier.

Het is een zware energie waardoor je je misschien onzeker, verstrooid en verward voelt. En juist daarom doe je er goed aan om gedurende deze tijd een voorbeeld te nemen aan Mercurius door je tempo te vertragen, alles extra te controleren en beslissingen goed te wikken en te wegen voordat je een stap zet.

Nieuwe inzichten

Mercurius is de boodschapper van de goden en wanneer hij voorwaarts beweegt, ondersteunt deze planeet je in communicatie, in denken en begrijpen. Maar in retrograde mengt Mercurius zich in de onderwereld en woelt hij door de diepe, donkere delen van je ziel en onderbewustzijn. Waarheden die diep begraven lagen komen aan het licht en het ene na het andere nieuwe inzicht komt bovendrijven.

Door af te stemmen op je intuïtie sta je meer open voor deze lessen en inzichten en zie je de signalen die het Universum je stuurt. En zodra Mercurius op 28 maart weer voorwaarts beweegt, zal je zien dat dingen op een dieper niveau bent gaan begrijpen. Dat waarheden zijn ontsluierd, je overtuigingen zijn bijgeslepen en dat je een nieuwe kijk hebt gekregen waar het bepaalde onderwerpen betreft.

Wees creatief

Maar daarom geen concrete plannen totdat Mercurius weer voorwaarts beweegt. Want de kans is groot dat je aan het eind van de retrograde van gedachten veranderd, door de nieuwe inzichten die je hebt mogen ontvangen.

Gun jezelf tijd voordat je een beslissing neemt en zie hoe de dingen zich als vanzelf ontvouwen. Houd een open mind en blijf in connectie met je intuïtie, alleen dan maak je de juiste keuzes.

Op 28 maart gaat Mercurius weer voorwaarts en, ook al heeft Mercurius wat tijd nodig om weer op volle kracht vooruit te gaan, voel je langzaam maar zeker weer sterker in je schoenen staan. Tot die tijd, wees creatief en reflecteer: maak muziek, schrijf in je journal, schilder, teken, brei en borduur. En, mooi meegenomen, creatief bezig zijn stemt je direct af op intuïtie.

Meer lezen?

Door anderen gelezen