Eerste volle maan van het jaar: neem gas terug

Eerste volle maan van het jaar: neem gas terug Eerste volle maan van het jaar: neem gas terug Eerste volle maan van het jaar: neem gas terug

Een nieuw jaar, een nieuwe start en de eerste volle maan die aan de hemel verschijnt. Wat heeft deze heldere verschijning in het gevoelige teken Kreeft voor jou in petto?

Intensiteit en emoties

In de nacht van maandag 17 januari op dinsdag 18 januari staat de volle maan om 00.48 uur in het waterteken Kreeft. Het is de eerste volle maan van het jaar en het markeert een periode van intensiteit en emoties. Dit heeft alles te maken met het gevoelige intense teken Kreeft, die staat voor huis, thuis en familie. Dit waterdier is een echte homebody en kruipt het liefste weg in zijn eigen (harde) schulp. De eerste maand van het jaar is eerlijk gezegd een hele fijne periode om daar aan toe te geven. Het is ook het moment waarop je even de tijd mag nemen om terug te kijken op al het harde werken en de successen die je in het afgelopen jaar hebt behaald.

Moeder van alle tekens

Door de aanwezigheid van Kreeft kun je je wat melancholisch en nostalgisch voelen rond het voller worden van de maan. Immers de intensiteit die voelbaar is tijdens een volle maan, begint vaak al een dag of vier voordat de maan volledig rond is. Kreeft is daarbij het teken van de maan, de plek waar de maan zich het fijnst voelt. De Kreeft is eigenlijk een beetje de moeder van alle tekens, ze zorgt, luistert, is een echte steunpilaar en kan zich goed in een ander verplaatsen.


Pluto

De volle maan is bij uitstek het moment om los te laten. Nu zij in het gevoelige teken Kreeft staat, zal dit te meer het moment zijn om dit op een bewuste manier te doen. Laat los wat je benauwt of wat je een gevoel van onmacht geeft. De reden dat deze gevoelens de kop op kunnen steken, komt door de aanwezigheid van Pluto. Pluto is de planeet van kracht en energie. Dit hemellichaam staat op dit moment erg dicht bij de maan waardoor zijn krachten sterk voelbaar zijn.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Zelfliefde

Neem deze periode daarnaast vooral eens tijd voor jezelf. Wat is belangrijk in je leven? Wat speelt er en wat mag je loslaten? Richt je op de emoties die nog verwerkt moeten worden, maar ook op het (opnieuw) vinden van balans in je leven. Het is het moment om te doorvoelen, voor zelfliefde, acceptatie en vooral terug te keren naar jezelf. Doe dat ook door het thuis gezellig te maken, een huisaltaartje voor jezelf in te richten, kaarsjes aan te steken, eindeloos te cocoonen, een warm bad te nemen, lekker en gezond te koken en dus door goed voor jezelf te zorgen.

Meer lezen over de maan?

Drie dingen waar je tijdens de volle maan last van hebt.

Volgend artikel
Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis
Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis