Dit zijn de eigenschappen van de 8 planeten

Dit zijn de eigenschappen van de 8 planeten Dit zijn de eigenschappen van de 8 planeten Dit zijn de eigenschappen van de 8 planeten

Planeten hebben een voorspellende waarde volgens de astrologie. Individueel in de geboortehoroscoop en voor iedereen waar het de huidige stand van de planeten betreft.

Je eigen horoscoop duiden? Gebruik dan het Astrologie Werkboek van Natasja Kuipers.

Dit zijn de eigenschappen van de acht planeten

Zon

De zon staat voor je identiteit. Wie ben je in je diepste kern? Los van aangeleerd gedrag? Wilskracht is het thema van de zon. Welke acties zijn er nodig om dat wat je wilt bereiken, te realiseren? De zon geeft aan wat je het allerliefste doet.

Maan

Gevoel en emotie: daar is de maan mee verbonden. Wat heb je nodig om je veilig te voelen, om vrijelijk jezelf te kunnen zijn? De maan staat symbool voor de band met je moeder en beïnvloedt de manier waarop je vaak onbewust op je omgeving reageert.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Mercurius

Mercurius is de planeet van beweging en communicatie. De planeet geeft aan hoe je praat, schrijft, leert en denkt. Praat en leer je snel of heel langzaam? Schrijf je netjes of slordig? Ook geeft de planeet aan wat je grootste interesses zijn en waar je dus veel over nadenkt.

Venus

Liefde en romantiek kenmerken de planeet Venus. Niet alleen de liefde voor anderen, ook die voor jezelf. Venus geeft aan op wat voor manier je graag contact maakt. Heb je het liefst een-op-een contact of bevind je je liever in een groep? Ook geeft deze planeet prijs waarin jij schoonheid vindt.


Mars

Daadkracht en aanpakken zijn eigenschappen van Mars. Deze planeet geeft aan hoe jij het leven tegemoet treedt. Kijk je eerst de kat uit de boom of stort je je vol gas in een volgend avontuur? Lef, doorzettingsvermogen en moed zijn kernbegrippen van deze planeet.

Jupiter

Jupiter staat voor levensgeluk, overtuiging, hoop en groei. Het is de planeet die aangeeft waar jij naar streeft. Welke waarden zijn voor jou belangrijk? Wat is je levensfilosofie? Waar wil je naartoe? Jupiter is de planeet van ontwikkeling en uitbreiding.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Saturnus

Saturnus staat bekend als dwarsligger. Remming, verantwoordelijkheid, discipline en rechtlijnigheid zijn thema’s van Saturnus. Thema’s waar je gedurende je leven mee worstelt om er uiteindelijk – in het gunstigste geval – je kracht van te maken; daar zorgt deze planeet voor.

Uranus

Uranus staat voor onafhankelijkheid. Met deze planeet centraal blijft niets zoals het was. In een razend tempo grote veranderingen doorgemaakt? Ongetwijfeld het werk van Uranus. Deze planeet toont nieuwe mogelijkheden, zodat je het leven kunt leiden dat bij je past.

Neptunus

Neptunus is de planeet van intuïtie, spiritualiteit en kunstenaarschap. Met de kracht van Neptunus kun je je gevoelswereld verkennen en de emoties van anderen aanvoelen. Belangrijk bij de invloed van Neptunus is grenzen stellen. Overgave is een groot goed, zolang je je niet verliest.

Pluto

Pluto confronteert je met angst en onzekerheid. Net als Saturnus laat Pluto je worstelen. Oude pijn komt boven met als doel je eigen schaduwkant onder ogen te zien. Pluto gaat over controle houden en durven loslaten. Als dat lukt, ervaar je de positieve kracht van Pluto.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over de planeten?

Zo staat Saturnus in jouw geboortehoroscoop.

Volgend artikel
Geloof jij in een volgend leven? Dit is alles wat je wilt weten over reïncarnatie
Geloof jij in een volgend leven? Dit is alles wat je wilt weten over reïncarnatie