Terug naar overzicht

Zo staat Saturnus in jouw geboortehoroscoop

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Zo staat Saturnus in jouw geboortehoroscoop

De planeten in een horoscoop staan voor drijfveren. Zo geeft Mars bijvoorbeeld aan waarom en hoe jij tot actie overgaat en Venus hoe je de liefde aangaat en ervaart.

In een horoscoop zijn er tien planeten die inzicht geven in je karakter. Eén daarvan – Saturnus – biedt helderheid over onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens. Niet gezellig om naar te kijken, wel uiterst interessant. Omarm Saturnus en je kunt veel leren.

Herkenning is leuk in de astrologie, maar de naakte waarheid maakt deze occulte wetenschap nog fascinerender. Zoek uit in welk sterrenbeeld Saturnus in jouw horoscoop staat en leer deze planeet kennen.

Zelfacceptatie

Waarin rem jij jezelf af? Daar geeft Saturnus antwoord op. Kun je emoties niet uiten? Durf je geen nieuwe banden aan te gaan? Ben je uitermate verlegen? Onzeker dat je niet voldoende weet? Saturnus is een strenge planeet die de kritische stem in jou representeert. Interessant dus om na te gaan in welk sterrenbeeld deze serieuze, hardnekkige planeet staat. Met Saturnus in Maagd ben je onzeker over jezelf en heb je het gevoel nooit genoeg te doen voor een ander. Saturnus in Waterman zorgt voor argwaan voor nieuwe ideeën en rechtlijnigheid. Het is de uitdaging om de eigenschappen van het sterrenbeeld waar Saturnus in staat gedurende je leven steeds meer te omarmen.

Jouw uitdaging met Saturnus in…

Ram: er suist een energie door je lijf die je niet goed weet te richten. Wat wil jij echt? | Stier: je zoekt houvast in normen, waarden en materie. Hoe zit het met houvast in jezelf? | Tweelingen: verstand en kennis zijn jouw stokpaardje. Wat voel je? | Kreeft: zoektocht naar emotionele veiligheid bij anderen. Voel je je veilig bij jezelf? | Leeuw: overschreeuwen en wegduiken kun je allebei. Geniet jij van jezelf? | Maagd: overdreven dienstbaarheid en zelfkritiek zitten je dwars. Wat zit eronder?

|Weegschaal: jij past je aan om erbij te horen. Wie laat je je ware gezicht zien? | Schorpioen: er staat een stevige muur om je diepe gevoelens. Wat als je die afbreekt? | Boogschutter: levenslust wordt getemperd of overdreven. Wat gun jij jezelf? | Steenbok: jouw zelfbeeld is afhankelijk van je maatschappelijke positie. Wat blijft erover als die wegvalt? | Waterman: je klampt je vast aan idealen die goed ontvangen worden. Wat vind jij echt? | Vissen: gevoelens zijn er om voor weg te vluchten. Wat gebeurt er als je blijft staan?

Je bent onzeker. So what?

Onderschat Saturnus niet. Je kunt jezelf zo in de omschrijving herkennen dat onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens meteen de kop opsteken. Dat wil je natuurlijk niet, maar het is wel de enige manier om ermee om te gaan. Wijs astrologie niet van schrik af als non-wetenschap, maar kijk deze gevoeligheid aan. Ja, je bent onzeker. So what? Deze diepgewortelde onzekerheid wordt je kracht als je hem weet om te vormen. Dat kost tijd, moeite en tranen. Het leven gaat niet altijd over rozen, maar hoe meer pijn je durft aan te kijken, hoe leuker het wordt, is het devies van Saturnus, omarm het.

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Omarm Saturnus en lees meer over deze planeet?

Meer lezen over astrologie?

Door anderen gelezen