Saturnus in jouw horoscoop: dit betekent jouw plaatsing

Saturnus in jouw horoscoop: dit betekent jouw plaatsing Saturnus in jouw horoscoop: dit betekent jouw plaatsing Saturnus in jouw horoscoop: dit betekent jouw plaatsing

Saturnus is onderdeel van jouw persoonlijke horoscoop, maar heeft ook invloed op ons dagelijks leven. Dit is wat je moet weten over de invloed van planeet Saturnus in de astrologie.

Saturnus in de astrologie

Heb je weleens aan een groot project gewerkt, een huis verbouwd of een groot werkstuk gemaakt? Dan heb je kennis gemaakt met Saturnus-kwaliteiten. Begrenzing, controle, geduld, groots denken en ambities, dat zijn de eigenschappen die bij Saturnus horen. Deze planeet hecht veel belang aan de structuur. Als die goed is, komt de rest ook wel in orde.

Kenmerken Saturnus

  • Mythologie: God van de landbouw
  • Energie: structuur, begrenzing en controle
  • Planeet van: de vaderfiguur, leiders, ondernemers, politici en architecten
  • Kracht: verantwoordelijkheid nemen
  • Verwant sterrenbeeld: Steenbok
  • Kleur: zwart
  • Element: aarde

Saturnus als vaderfiguur

Saturnus is diegene die verantwoordelijkheid neemt voor de situatie als anderen het liefst weglopen. Hij heeft iets in zich van een strenge, maar betrouwbare vaderfiguur, die weliswaar niet zo van knuffelen houdt, maar die er wel altijd voor je is. Je kunt je voorstellen dat Saturnus het archetype is van de vader, maar ook van leiders, ondernemers die een grote zaak opbouwen, politici en architecten.

Gevangen

Saturnus wordt vaak neergezet als een bron van beproevingen. Je loopt tegen je Saturnus aan als je eindeloos gevangen lijkt te zitten in een situatie. Terwijl je zelf de sleutel hebt van die gevangenis. Het jezelf opleggen van beproevingen is typisch iets voor Saturnus. Verder heeft Saturnus ook iets met het begrip karma. Het is Saturnus die denkt dat je moet lijden omdat je een karmische schuld af te lossen hebt, maar Saturnus geeft ook karmische beloning. Die komt als je je huiswerk goed hebt gedaan, je schulden hebt afgelost en hard hebt gewerkt voor je droom. Dan is het tijd om te spelen en te genieten. Daarom zie je bij mensen die een sterke Saturnus in hun horoscoop hebben vaak dat ze naarmate ze ouder worden, steeds meer lol in hun leven hebben.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook


Timing

Verder is Saturnus belangrijk bij de timing van dingen. Maak je een meerjarenplan? Ben je toe aan de volgende stap? Kun je de knoop al doorhakken? Het is jouw Saturnus die zegt: this is the moment! Heb je het gevoel dat je vastzit in de energie van Saturnus? Is controle te belangrijk voor je, reageer je star, kun je alleen nog maar aan werk denken en in termen van moeten? Zoek het element lucht op en zorg voor meer vuur in je leven. Ga vliegen, ga op reis, beklim een berg, neem afstand, relativeer en lach om jezelf.

Je geboortehoroscoop

In je geboortehoroscoop staat Saturnus voor de gebieden waarop jij jezelf afremt. Kun je emoties niet uiten? Durf je geen nieuwe banden aan te gaan? Ben je uitermate verlegen? Onzeker dat je niet voldoende weet? Saturnus is een strenge planeet die de kritische stem in jou representeert. Interessant dus om na te gaan in welk sterrenbeeld deze serieuze, hardnekkige planeet staat. Hier check je in welk sterrenbeeld Saturnus staat in jouw horoscoop. 

Saturnus in Ram

Er suist een energie door je lijf die je niet goed weet te richten. Het voelt alsof je wacht op een kans die nooit komt. Je moet nadenken voor je doet en dan nóg kun je twijfelen. Dit kan je voorzichtig maken. Soms zelfs te voorzichtig, waardoor keuzes maken en risico’s nemen dingen zijn die je liever niet doet.

Saturnus in Stier

Je zoekt houvast in normen, waarden en materie. Je bent bang om dat wat je hebt kwijt te raken. Ook ben je bang niet genoeg geld te verdienen om jezelf en je naasten in alle behoeften te voorzien. Focus je op houvast in jezelf. Dat is uiteindelijk belangrijker dan een goedgevulde spaarrekening.

Saturnus in Tweelingen

Je kunt moeite hebben jezelf te uiten. Je verschuilt je achter verstand en kennis, maar emoties zijn een lastig thema voor je. Ook kun je er last van hebben dat je vaak niet de juiste woorden kunt vinden. Dit kan je stil en teruggetrokken maken, maar ook jij mag je zegje doen. Denk goed na over wat je wilt zeggen en wees eerlijk en duidelijk.

Saturnus in Kreeft

Met deze plaatsing lijkt jouw zoektocht naar emotionele veiligheid bij anderen oneindig. Je hebt het gevoel dat je niet voldoende emotionele steun en veiligheid, maar ook begrip van anderen krijgt. Laat anderen jou de weg naar geluk niet wijzen. Deze kun je zelf ook vinden. Om daar te komen, is het belangrijk te leren hoe je je veilig kunt voelen bij jezelf.

Saturnus in Leeuw

Je voelt de neiging om anderen te overschreeuwen of om weg te duiken. Je zult te maken krijgen met schaamte, maar ook met het gevoel dat anderen je niet voldoende waarderen. Dit kan ervoor zorgen dat je óf veel aandacht naar je toetrekt, of juist moeite hebt met andermans ogen gericht op jou. Wees je ervan bewust dat de belangrijkste goedkeuring, die van jezelf is.

Saturnus in Maagd

Overdreven dienstbaarheid en zelfkritiek zitten je dwars. Je bent bijzonder streng voor jezelf en anderen. De focus ligt vooral op alles wat er niet goed is. Niet goed aan jezelf, aan je omgeving en aan de mensen om je heen. Hierdoor kan het je moeite kosten om anderen toe te laten en om te genieten van alles wat je meemaakt. Accepteer dat niets perfect is. Ook daar zit schoonheid in.

Saturnus in Weegschaal

Jij past je aan om erbij te horen. Hoewel je streeft naar harmonie en balans, zal dit niet altijd het geval zijn. Je kunt het lastig vinden om aan de verwachtingen van anderen te voldoen, ook al doe je nog zo je best. Wie laat je je ware gezicht zien?

Saturnus in Schorpioen

Met deze plaatsing speelt controle een grote rol in je leven. Je bent angstig om de controle te verliezen. Over de dingen die je meemaakt, je emoties, jezelf. Je hebt een muur om je heen gebouwd om je diepste gevoelens binnen te houden. Wat zou er gebeuren als je die afbreekt?

Saturnus in Boogschutter

Jouw levenslust wordt met deze plaatsing getemperd of juist overdreven. Je bent daarnaast geneigd jezelf heel veel af te vragen. Alles trek je in twijfel en je bent geneigd ernstig en serieus te zijn. Er is niets mis met jezelf plezier, enthousiasme en ontspanning gunnen. Wat gun jij jezelf?

Saturnus in Steenbok

Jouw zelfbeeld is afhankelijk van je maatschappelijke positie. Je hebt de neiging perfectionistisch te zijn. Je streeft naar iets wat niet haalbaar is, waardoor je ontevreden kunt zijn over jezelf en je omgeving. Wat blijft er over als jouw maatschappelijke positie wegvalt?

Saturnus in Waterman

Met Saturnus in Waterman klamp je je vast aan idealen die goed ontvangen worden. Niet per se omdat deze idealen bij jou passen, maar omdat het veilig voelt. Je hebt het idee dat de mensen om je heen niet waarderen wat je écht vindt of denkt. Toch kan het geen kwaad jezelf eens af te vragen wat je eraan hebt om te dansen naar de pijpen van anderen.

Saturnus in Vissen

Je bent geneigd om weg te lopen voor je gevoelens, maar ga eens na wat er gebeurt als je blijft staan. Met Saturnus in Vissen ben je een geboren helper. En om anderen zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk dat je eerst jezelf durft te helpen. Keer naar binnen en maak ruimte om te helen.

Beeld: illustratie door Bananas

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Doe hier de test om erachter te komen welke planeet jouw gids is.

Volgend artikel
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten