De astrologie van augustus 2024: een reality check

De astrologie van augustus 2024: een reality check De astrologie van augustus 2024: een reality check De astrologie van augustus 2024: een reality check

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in augustus van de planeten mag verwachten.

De astrologie van augustus 2024

In augustus worden we steeds met onze voetjes op de grond gezet. Saturnus roept ons met een strenge stem terug als we vol optimisme achter de mooie beloftes van Jupiter aanrennen. De tijd voor dromen is voorbij, je zult moeten laten zien dat je het meent, dat je verantwoordelijkheid kan dragen en de grenzen respecteert van wat ‘hoort’.

Dit is bovendien een thema dat in december opnieuw voorbij komt. Dus als je nu je taken laat liggen, krijg je in december ‘de rekening’ gepresenteerd. Tegelijk beloven deze planeetstanden ook dat je meer kunt bereiken dan je had gedacht als je wél de regels respecteert.

Omgaan met onzekerheid

Deze maand krijgen we de kans om te werken aan het gevoel niet goed genoeg te zijn. De zon, het symbool van ons ego en onze individualiteit, staat stevig in het teken Leeuw. Daarbij wordt de zon geholpen door Chiron, die oude wonden likt en voor heling zorgt. Dan kun je ineens zien dat je wel de moeite waard bent, of opeens wel dat podium durven beklimmen, zonder bang te zijn dat je afgaat. Dat geldt vooral in de periode van 12 tot en met 18 augustus.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Aansluitend, van 18 tot en met 21 augustus volgt een lastigere periode. Dan krijgt Venus in Maagd het aan de stok met Saturnus. Dan kunnen partners elkaar bekritiseren op een manier die afstand creëert. Hoe goedbedoeld of opbouwend die kritiek ook mag zijn, de ander staat er niet voor open en wordt er alleen maar onzeker van. Het zou goed zijn om je kritiek te bewaren voor een ander moment.

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Leeuw-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Leeuw-seizoen: dit is wat het voor jou betekent