Jaarhoroscoop 2024 voor alle sterrenbeelden

De zwaarte in voorgaande jaren maakt voorzichtig plaats voor optimisme en vooruitgang, en soms zelfs overvloed, waarin je kunt delen. In onze jaarhoroscoop voor 2024 lees je wat de planeten dit jaar bij jou naar boven halen.

Jaarhoroscoop 2024 Ram

In 2024 is het voor jou – net als in vorige jaren – belangrijk om bezig te zijn met de relatie die je hebt met jezelf, en wat dat betekent voor de relaties met anderen, op de eerste plaats natuurlijk je geliefde. Dat is de impact van Chiron in het teken Ram. Lukt het je duidelijk je grenzen aan te geven en te vragen wat je nodig hebt? Loop je soms over de ander heen, trek je je terug, denk je dat het beter is om alles maar alleen te doen, of ben je juist te afhankelijk van anderen?

Wat je ontvangt

De reactie van de ander op jouw zoektocht naar wie je zelf bent, werkt als een spiegel. En het beeld dat daarin verschijnt wordt steeds helderder, alsof je de spiegel schoonpoetst. Je bent geen slachtoffer, geen boosdoener, maar gewoon een mens dat er mag zijn, met mooie en mindere eigenschappen. Deze persoonlijke ontdekkingsreis zal in 2026 afgerond zijn. Tegen die tijd weet jij precies wat je van een partner wilt en wat jij die ander te bieden hebt. Tot dan kun je blijven groeien, soms dwars door de pijn heen.

In 2024 staat de gulle planeet Jupiter in het teken Stier. Jupiter is de planeet van het verhaal van de vijf broden en de twee vissen: dat gaat over het wonder dat wat uit een goed hart komt, nooit kan opraken en genoeg is om duizenden mensen te voeden. Jupiter helpt jou vooral op het gebied van je talenten. Je kunt ontdekken waar je goed in bent, iets waar je nog niet eerder bij had stilgestaan. En waar je misschien zelfs je werk van zou willen maken.

Wat je kunt geven

Het geschenk van Jupiter is dus een talent. Maar het is nooit de bedoeling van Jupiter om zo’n mooi cadeau voor jezelf te houden. Het is de bedoeling dat je het doorgeeft, zodat de energie blijft stromen vanuit het besef dat er meer dan genoeg is voor iedereen. Daarom zou jij op je beurt anderen dit jaar kunnen helpen bij het ontdekken waar hún talenten liggen. Je kunt ze aansporen en motiveren hun innerlijke rijkdom aan te boren, nieuwe wegen in te slaan. En op een of andere manier kan Jupiter je ook materiële voorspoed brengen, zonder dat je daar hard voor hoeft te werken. Maar dat is bijzaak. Het wordt vooral een heerlijk jaar waarin de schatkist van je leven zich vult met mooie ervaringen, waarin je anderen een eind op weg helpt en je rijkdom doorgeeft.

Jaarhoroscoop 2024 Stier

Je leven staat al een aantal jaar in het teken van de rebelse planeet Uranus en dat zal in 2024 niet anders zijn. Dan kan alles ineens anders worden, je relatie, woonsituatie, werk. Op elk vlak is het tijd om zekerheden los te laten. De grote vraag is: ben je bereid om een onconventionele weg te bewandelen? Lukt het om je te bevrijden van oude, sleetse en beperkende denkbeelden? Als dat lukt kun je een heel andere kijk krijgen op relaties en de andere dingen die jou in het leven zekerheid geven. Vriendschappen kunnen daarbij een bron van inspiratie zijn, omdat vrienden je inspireren met hun vrije denkbeelden. Dat vraagt wel de nodige aanpassingen van je directe omgeving (partner, familie). Je kunt soms protest en tegenwerking krijgen, maar daar laat je je niet door tegenhouden. Het voelt als heilig moeten.

Wat je ontvangt

Je kunt ook merken dat verandering sowieso komt, ook als die niet van jou uitgaat. Omdat het diep van binnen rommelt. Je leert waarschijnlijk dat meebuigen met de [winds of change] veel prettiger is dan je verzetten. Meebuigen betekent dat je veel minder strijd hoeft te leveren en dat er meer energie vrijkomt om in te spelen op het nieuwe. En dat zou weleens kunnen betekenen dat je – als enigszins koppige Stier – leert om ook de rest van je leven, als Uranus is verhuist naar het volgende teken – flexibeler te zijn.

Verder ben je een flink deel van het jaar (tot 20 mei) net als vorig jaar de lieveling van Jupiter. Dat betekent een periode waarin het goed is om de kansen die het leven je biedt met beide handen aan te grijpen. Natuurlijk vind je het als echte Stier lastig om met veranderingen om te gaan, maar met Jupiter in je kielzog is bijna elke verandering een verbetering. Je kunt zowel spiritueel als materieel door een soort groeispurt gaan.

Wat je kunt geven

Je merkt dat het leven ontzettend aardig voor je is en dat er allerlei aangename verrassingen op je pad komen. Je hoeft alleen maar ja te zeggen en het leven te omarmen. Dat geeft jou zo’n enorm gevoel van overvloed dat je minder bang bent om je rijkdom met anderen te delen. Normaal gesproken kan Stier nog weleens angstig haar bezittingen tellen maar in 2024 besef je dat geld mag stromen, dat het een liefdevolle daad is om geld te besteden waardoor een soort positieve spiraal op gang komt.

Jaarhoroscoop 2024 Tweelingen

You win some, you lose some. Probeer dat in 2024 in gedachten te houden als je merkt dat het nieuwe jaar niet alleen maar aardig voor je is. Saturnus in het teken Vissen kan je confronteren met dingen die je de afgelopen zeven jaar hebt verwaarloosd. Of dat nu je gezondheid, carrière, relatie of huis is, er is werk aan de winkel. Achterstallig onderhoud. En jij bent de enige die daarvoor verantwoordelijk is. Ook kun je het gevoel hebben dat er een ingrijpende beslissing nodig is om deze zaken weer op de rit te krijgen. Daar kun je soms wat tegenaan hikken. Want kiezen betekent ook dat je iets moet inleveren of opgeven. Dat doe je niet graag. Bovendien ben je als Tweelingen toch al een twijfelaar die van alles de voors en de tegens ziet. Dat Neptunus in Vissen staat maakt het ook een beetje lastig om door te pakken. Je zou soms de neiging kunnen hebben om dingen voor je uit te schuiven, te veel te vertrouwen op ‘dat komt wel goed’. Probeer om spiritualiteit een passende plek in je leven te geven. Ja, spiritualiteit is een bron van inspiratie en liefde. Nee, spiritualiteit is niet bedoeld om je geldproblemen op te lossen. Kies aardse oplossingen voor aardse problemen.

Wat je ontvangt

Denk na deze woorden niet dat het geen fijn jaar wordt, want zoals beloofd in de eerste zin: you win some! Vanaf 20 mei woont geluksplaneet Jupiter in Tweelingen. Dan kun je veel overvloed ervaren in elk aspect van je leven. Er is zoveel liefde en rijkdom op elk gebied mogelijk, dat je wel kunt dansen van geluk. Omdat je Tweelingen bent, komt die overvloed ook in de vorm van woorden, contact met anderen en kennis. Misschien ontstaat het verlangen om weer te gaan studeren, misschien explodeert je sociale leven op een prettige manier. De invulling zal voor iedereen anders zijn.

Wat je kunt geven

Wat elke Tweelingen gemeen heeft is dat zij of hij die overvloed wil delen met anderen. Dat is nu eenmaal het verlangen van Jupiter. Je voelt je zo gezegend dat je niets liever wilt dan anderen ook gelukkig zien. Wees daarin wel een beetje bescheiden. Soms is geven iets dat we alleen maar doen voor een goed gevoel over onszelf. Bedenk wat je anderen écht kunt geven. Is dit echt wat ze nodig hebben, wat bij ze past? Als je daar rekening mee houdt kun je met jouw ‘cadeaus’ echt iets voor ze betekenen.

Jaarhoroscoop 2024 Kreeft

Voor jou ligt de nadruk in 2024 bij je spirituele ontwikkeling. Neptunus en Saturnus in Vissen zorgen ervoor dat jij je bezig wilt houden met wat echt belangrijk is, met de hogere waarden. Maar dit jaar blijft het niet bij een gevoel alleen. Je wilt ook een vorm vinden om er actief mee bezig te zijn. Een groep mensen die dit verlangen met je deelt, een retraite, een meditatieklas… Dat kan een omwenteling in je beleving van spiritualiteit betekenen.

Wat je ontvangt

Saturnus is een enorme steun in de rug als je meer routine en structuur nodig hebt. Hij helpt je om je gevoel opzij te zetten. We leren allemaal dat het goed is om naar ons gevoel te luisteren, maar bij Kreeft kan dat iets te veel neerkomen op ‘in mijn comfort zone blijven’. En dan is deze inbreng van Saturnus een geschenk: je ontwikkelt meer discipline en ruggengraat. Flink zijn is niet langer taboe.

Saturnus kan je verder helpen om al wat overbodig is op te ruimen, los te laten en zo je bestaan lichter te maken. Natuurlijk is dat even slikken, want als Kreeft ben je gehecht aan die volle boekenkast en die mooie jurk waar je tien jaar geleden nog perfect in paste. Maar als je ruimte maakt, kan het nieuwe makkelijker binnenstromen.

Jupiter is de planeet die iedereen, dus jou ook, overvloed brengt. En ook deze planeet werkt bij jou in 2024 op het spirituele vlak. Je kunt op sommige momenten het gelukzalige gevoel ervaren dat je rechtstreeks verbonden bent met een hogere, liefdevolle energie. Daardoor kun je afscheid nemen van oude angsten en het grote geheel zien waarin jij een kleine maar betekenisvolle rol mag spelen.

Wat je kunt geven

Je voelt meer empathie voor anderen in moeilijke situaties. Je beseft dat je wilt dat het leven over andere dingen gaat dan geld en werk. Over liefde, verbonden zijn, aardig zijn voor elkaar. Vanuit dit rijke, spirituele besef, kun je anderen helpen en inspireren.

Ook ben je dit jaar als geen ander in staat om mensen in een moeilijke situatie te troosten. Op plaatsen waar mensen lijden, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of gevangenis ervaart men jou als een engel op aarde. Dat doe je niet alleen door lief te zijn, maar ook door het maken van grapjes. Je gevoel voor humor is in 2024 werkelijk onovertroffen. Dus reken er maar op dat er veel valt te lachen. Zelfs als er een traantje vloeit.

Jaarhoroscoop 2024 Leeuw

De liefde speelt in 2024 wederom een cruciale rol in je leven. Chiron in Ram helpt je om te werken aan issues rond vertrouwen in de ander en vertrouwen in jezelf. Wie ben je in je relaties en welke eigenschappen moet de ander hebben zodat jij je prettig en veilig bij hem of haat voelt? Zie het maar als een reis waarin je zoekt naar de antwoorden op deze vraag.

Wat je ontvangt

Je wordt je in elk geval steeds bewuster van wie je bent en wat je wilt. Verder zal de intense planeet Pluto tot drie keer toe zijn neus even in het teken Waterman laten zien, jouw natuurlijke tegenpool. Vooral voor vroege Leeuwen (geboren voor 1 augustus) kan dat een periode inluiden waarin alles omver geblazen wordt wat je net zo zorgvuldig had opgebouwd op het gebied van liefde en relaties. Iemand die in je leven verschijnt en die je compleet de controle laat verliezen: met Pluto wordt het altijd heftig, hij brengt ervaringen die jou veranderen en die je nooit meer vergeet. Van 2 september tot 20 november kan de rust tijdelijk terugkeren, maar al snel bevind je je opnieuw in het oog van een liefdesorkaan. Misschien is het te vroeg voor adviezen. Probeer eerst maar te ervaren welke intense gevoelens deze Pluto-(persoon) in je losmaakt. Dat hoort erbij. Later komen misschien de vragen en de antwoorden. We kunnen al wel verklappen dat je die uiteindelijk alleen in jezelf vindt, want die ander zou weleens op een of andere manier altijd een mysterie kunnen blijven.

Ondertussen schenkt Jupiter zijn volle kan met nectar uit over je vriendenkring. Er komen nieuwe vrienden op je pad die jou verder helpen bij de plannen die je hebt. Mensen die hun mogelijkheden met jou delen, bijvoorbeeld omdat ze maatschappelijk een gunstige plek innemen. Dat kan werken als een sneeuwbaleffect, je rolt steeds verder de wereld in, terwijl je mogelijkheden groeien.

Wat je kunt geven

Natuurlijk mag je dankbaar zijn voor dit alles, maar vergeet niet dat je ook heel veel te geven hebt. Vooral als anderen hun krachten willen bundelen vanwege een maatschappelijk ideaal, dan weet jij goede ideeën in te brengen. En verder is het belangrijk dat de sneeuwbal blijft rollen. Dat gebeurt als jij niet alleen maar nieuwe mensen ‘binnenhaalt’, maar ze op jouw beurt ook weer doorgeeft aan anderen. Door het organiseren van feesten of bijeenkomsten, geef je anderen ook de kans om rijker te worden op het gebied van vriendschap.

Jaarhoroscoop 2024 Maagd

Het speelde vorig jaar ook al, maar de tijd van dromen loopt op zijn einde. De tijd van daden en tastbare resultaten is gekomen. Neptunus staat nog in Vissen, maar verliest langzaam zijn dromerige effect op jou. In plaats daarvan luister je liever naar Saturnus die zegt dat je hard moet werken, maar dat dit wel tot concrete resultaten leidt.

Wat je ontvangt

Je moet aan de bak! Dat geldt voor alle aspecten van je leven, van gezondheid en werk tot je woonsituatie. Maar het meest is dit van invloed op de liefde. Het is tijd dat je samen met je partner gaat werken aan problemen die jullie te lang met de mantel der liefde hebben bedekt. Dat kan zijn in de vorm van therapie, maar het kan ook zijn dat jullie moeten accepteren dat je een bepaalde afstand niet kunt overbruggen. Of dat je partner beperkingen heeft die niet zullen verdwijnen. Hij of zij is geen droomprins en zal dat ook niet worden. Betekent dat uit elkaar gaan? Dat hoeft helemaal niet. Het kan ook zijn dat je ophoudt om te proberen elkaar te veranderen. Er moet wel een beslissing worden genomen. Hetzij over de vorm van de relatie, hetzij een innerlijke knop die wordt omgezet. Daarna is het misschien niet meer zo romantisch. Maar het vertrouwen kan er juist veel sterker door worden. Je weet nu echt dat je op elkaar kunt bouwen.

Gelukkig word je tot 20 mei nog even in de watten gelegd door Jupiter. Waardoor er een engeltje meelift op je schouder, dat zorgt dat je er in allerlei situaties goed van afkomt. Dat doet je beseffen hoe gezegend je bent en vervult je met een groot gevoel van dankbaarheid.

Wat je kunt geven

Jupiter legt de rest van het jaar de focus op je carrière. Daar is hij van grote betekenis: je kunt de kans krijgen om te beginnen met een droombaan. Of twee. Of drie. Want alles wat Jupiter doet, komt in veelvoud. Dat kan lastig kiezen zijn, maar er is een ding bij dat het beste aansluit bij je mogelijkheden en talenten. Besef dat niet iedereen z’n overvloed aan mogelijkheden heeft. Misschien kun je op jouw beurt anderen inspireren of zelfs concreet helpen om een nieuwe loopbaan te vinden. Je hebt er dankzij Jupiter genoeg ideeën en mogelijkheden voor.

Jaarhoroscoop 2024 Weegschaal

Na jaren waarin Pluto dwars lag en weleens heftige situaties op je pad bracht (in relaties, financieel gezien, werk), gaat hij vanaf 2024 zijn best voor je doen. Pluto kan het je soms lastig maken, maar als je alle emoties die daarbij vrijkomen hebt doorleefd, belooft hij je meesterschap over je gevoelens. Niet op een controlerende manier, niet door een masker op te zetten, maar door echt te begrijpen hoe je kunt loslaten in plaats van meegesleurd worden in het drama.

Wat je ontvangt

Nu Pluto het komende jaar steeds meer tijd doorbrengt in Waterman, kun je het verschil merken. Je zou kunnen zeggen dat je de komende periode emotioneel volwassen wordt. Dan kan er nog best eens iets lastigs gebeuren, maar je gaat er compleet anders mee om.

Chiron in Ram vraagt nog wel aandacht voor de pijnplekken in je relatie. Die gaan over eerlijkheid, naar binnen durven en kunnen kijken naar jouw aandeel in wat er niet goed gaat. Dat gaat ook over elkaars grenzen respecteren, elkaar je eigen dingen gunnen en toch een team zijn, vrij maar verbonden. Hoe meer je daarin de ander zichzelf laat zijn, hoe meer ruimte er overblijft voor de gevoelens van liefde. En ja dat druist wel een beetje in tegen het duo-denken van de echte Weegschaal. Maar als je niet meegeeft zou je partner je weleens voor het blok kunnen zetten.

Het beste nieuws is dat Jupiter zich vanaf 20 mei tot ergens in 2025 opstelt als jouw steun en toeverlaat. Een betere planetaire vriend kun jij je niet wensen. Hij stimuleert je op elk vlak en smelt uitdagingen om in kansen. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan een planeet die ergens ver van de aarde in de kosmos bungelt. Het ligt net zo goed aan jouw positieve instelling die telkens weer op zoek gaat naar het goede, naar mogelijkheden, in jezelf en in anderen. Je ervaart overvloed op het gebied van cultuur.

Wat je kunt geven

Je ontdekt ideeën of kunstwerken waar je zo diep door wordt geraakt, waar je zo enthousiast over wordt, dat je anderen wilt besmetten met je enthousiasme. Misschien kun je er iets concreets mee doen. Je aansluiten bij een filosofische stroming of als vrijwilliger rondleidingen geven in een museum. Je zult zien dat dit jou én anderen ontzettend veel plezier brengt. Een andere mogelijkheid is dat een reis die je maakt jou inspireert om iets voor anderen te willen doen. De overvloed die je in je eigen land ervaart, delen met mensen in minder gunstige omstandigheden.

Jaarhoroscoop 2024 Schorpioen

In 2024 gaat het over het vinden van meer balans tussen je spirituele kant en je aardse kant. Neptunus en Saturnus in Vissen kunnen je inspireren om te zien hoe materie en het ontastbare kunnen samenwerken, één kunnen zijn. Dat betekent dat je minder zwart-wit kunt gaan denken over zoiets als religie. Misschien bestaat er toch iets goddelijks en vind je een vorm om daarmee om te gaan.

Wat je ontvangt

Vooral dat vinden van een vorm is een thema die dit jaar vaker terug zal komen. Eerst de vorm, dan de functie. Ook als het gaat over werk en relaties. Als je eenmaal weet ‘hoe’ kun je snel stappen zetten. Maar je kunt best lang worstelen met die vraag. Bijvoorbeeld in de liefde. Is die ander het echt voor jou of niet? Zodra je het een naam kunt geven – ‘we hebben een latrelatie’ – durf je ineens. Het kan verder belangrijk voor je zijn om een vaste vorm te vinden zoals ‘we zien elkaar op zaterdag en zondag’. En dan ben je vervolgens ontzettend trouw aan deze vorm. Dat is Saturnus die het belangrijk vindt om houvast en structuur te creëren. De valkuil is dit jaar dat je je soms iets te rigide opstelt. Probeer ruimte te laten voor spontaniteit, verrassingen, en neem de tijd voor dingen. Haast is nergens voor nodig. Hoe langer je iets laat ‘rijpen’, hoe beter het resultaat. Er komen momenten dat je hard zult moeten werken, maar het resultaat zal er naar zijn.

Wat je kunt geven

Dankzij Jupiter heb je anderen veel te bieden als ze in problemen zijn of worstelen met hun emoties. Je van nature krachtige psychologische inzichten, zet je in om de ander te helpen om een beter beeld van zichzelf te vormen en zo emotionele problemen op te lossen. Ook kun je zelf op dit vlak de nodige heling ontvangen. Daar waar pijn en trauma zich in je ziel verbergen, kun je troost en verzachting vinden. Iemand kan jou daarbij belangeloos helpen.

Dat proces van heling brengt jou dichter bij jezelf, bij jouw zachte en liefdevolle kern. Gevoelens van woede, jaloezie of wraak worden omgesmolten tot begrip en onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft, vooral voor de personen met wie jij een intieme band voelt. Kortom, de donkere en lastige kant van Schorpioen wordt in het volle licht gezet, waardoor jij meer mag gaan stralen dan je ooit hebt gedaan.

Jaarhoroscoop 2024 Boogschutter

De planeten nodigen je in 2024 uit om te werken aan vertrouwen. In zowel jezelf als anderen. Het kan zijn dat je zelfvertrouwen de afgelopen jaren een flinke knauw heeft gekregen. Misschien door tegenslagen, misschien omdat je niet zo goed ‘presteerde’ als je wenste. Dan is het de kunst om het niet op te geven, niet helemaal toe te geven aan het gevoel dat je ‘niets’ waard bent, maar met empathie naar jezelf te kijken.

Wat je ontvangt

Je bent veel meer dan alleen die prestaties. Het gaat vooral om de persoon die je bent. De kunst is dat je je dit jaar vaker gaat afvragen of je uit liefde handelt of vanuit een ander motief. Zolang je focust op liefde, kan je vertrouwen groeien. Een ander thema is vergeving. Kijk eens diep in je hart en onderzoek of zich daar gevoelens van wrok verbergen. Nelson Mandela zei ooit: “Wrok is als het drinken van gif en vervolgens hopen dat het je vijand doodt.” Nu Jupiter in Tweelingen staat is dat een perfecte periode om afscheid te nemen van deze gevoelens en vrede te sluiten met de ander, al is het maar in je gedachten.

Met Saturnus in Vissen kun je verder merken dat je hard moet werken aan het thuisfront. De familie doet een beroep op je, waaraan je graag gehoor geeft, maar het kan wel wat veel worden. Ook is het misschien tijd om naar je woonsituatie te kijken. Past je huis qua ruimte of financieel nog bij je? Of zul je een beslissing moeten nemen en groter, kleiner of goedkoper moeten gaan wonen. Is verbouwen een optie? Het kan je de nodige hoofdbrekens bezorgen en dingen gaan niet zo snel als je hoopt, maar uiteindelijk levert het met dank aan Saturnus waarschijnlijk meer stabiliteit.

Wat je kunt geven

Wat het thema geven en ontvangen betreft gaat het vooral over liefde. De liefdesstroom komt in 2024 moeiteloos op gang. Hoe meer liefde je deelt en geeft, hoe meer liefde je mag ontvangen. Dat geldt vooral voor de relatie met je partner, maar ben je single, dan is er een goede kans dat een nieuwe partner je hart verwarmt. Het bijgeloof zegt dat als een bruid haar boeket weggooit, degene die het vangt de volgende is die zal trouwen. Jij gooit niet één boeket weg, maar wel tien misschien. Je zult met andere woorden zien dat jouw liefdesgeluk aanstekelijk werkt voor mensen in je omgeving.

Jaarhoroscoop 2024 Steenbok

In 2024 breekt de zon in je leven door, als Pluto definitief verhuist naar Waterman. Je hebt ongetwijfeld de laatste jaren hard aan jezelf gewerkt en je persoonlijkheid diepgaand gerenoveerd. Je hebt waarschijnlijk geleerd hoe je acceptatie kunt vinden, zelfs als de situatie onacceptabel leek en het leek alsof vechten de enige oplossing was. Misschien ben je wat bescheidener geworden, ben je minder gaan geloven dat je alles kunt controleren als het maar op jouw manier gebeurt. Waarschijnlijk ben je je ook minder gaan richten op wat anderen van je denken. Je hebt geleerd bij jezelf te blijven, te focussen op je innerlijk in plaats van je uiterlijk.

Wat je ontvangt

Chiron in Ram geeft je in 2024 de ruimte om uit te rusten en uit te huilen, zodat de laatste restjes pijn je ziel kunnen verlaten. Dan ben je klaar voor een frisse start, een schoon blad dat popelt om door jou beschreven te worden. Daarvoor zijn de kaarten in het eerste deel van 2024 (tot ongeveer 20 mei) het beste, als Jupiter in het bevriende teken Stier staat. Deze planeet heeft een aantal prettige verrassingen die jou inspireren een andere richting te vinden. Of dat nu in je werk of in de liefde is. Er komt iets of iemand waarvoor je niet zo hard hoeft te werken, die moeiteloos bij je past.

Jupiter doet nog meer. Als hij na 20 mei in het teken Tweelingen staat, helpt hij jou om dankbaarheid te voelen voor de vele kleine dingen die het leven jou te bieden heeft. Een knuffel van je hond, een plant die in bloei staat, een regenbui. Ook besef je hoe groot het geschenk van een gezond lichaam is. Zelfs als je ziek zou worden, zou je beseffen hoe groot de veerkracht van je lichaam is en daar dankbaar voor zijn.

Wat je kunt geven

Zoals je weet groeit alles waarvoor je dankbaar bent. Het is net alsof je daardoor steeds meer zaken ontdekt om blij mee te zijn. En zo kan het voelen alsof je in 2024 wordt overladen met kleine cadeautjes. Dat is niet omdat het leven zoveel anders is dan ervoor, het is omdat jij veel positiever en liefdevoller kijkt naar alles om je heen. Een geschenk dat je eigenlijk van jezelf krijgt en dat je graag deelt met anderen. Je kunt je omgeving inspireren om te zien hoe groot het wonder van het leven is, als je maar je ogen opent voor al het kleine en positieve.

Jaarhoroscoop 2024 Waterman

De sterren hebben een goed bericht en een iets lastiger bericht voor je. Om maar te beginnen met het lastige bericht: Pluto begint dit jaar serieus met zijn tocht door het teken Waterman. Vooral de vroege Waterman (geboren voor 31 januari) kunnen merken dat er iemand of een situatie verschijnt die haar (zijn) leven op de kop zet. Het kan een situatie geven waarin jij je enorm vastbijt, die heftige emoties losmaakt, misschien heftiger dan je eerder voelde. Maar controle heb je er niet over. Hoe sneller je accepteert dat je niet bent opgewassen tegen deze ‘oerkrachten’, hoe minder pijnlijk het uitpakt.

Wat je ontvangt

Het spanningsveld tussen onmacht voelen en controle willen, is erg leerzaam. Als jij de lessen begrijpt, zul je merken dat je gaandeweg steeds minder heen en weer geslingerd wordt. De ervaringen met Pluto zijn er om je te laten groeien tot een dieper en wijzer persoon. Dus al komt er een periode aan die niet alleen maar makkelijk is, hij brengt je wel veel goeds. Vooral op het gebied van relaties kan je houding ingrijpend veranderen, waardoor je een diepe hartverbinding aangaat, terwijl je het vroeger liever vrijblijvend hield.

Ook je maatschappelijke betrokkenheid kan een radicale wending ondergaan. Dat is vooral voor de Waterman met interesse of werk in de politiek van belang. Veel dingen waar je nu nog in gelooft, gaan op de schop en je kunt ontdekken dat het écht anders moet.

Het goede bericht is dat vanaf 20 mei de planeet Jupiter in het teken Tweelingen staat. Dat kondigt voor de meeste Watermannen een heerlijke periode aan, waarin je wordt geholpen door deze positieve planeet. Jupiter is er om je even te laten ontspannen, om je te helpen als het tegen zit en om je te verrassen met nieuwe en inspirerende contacten, waardoor je vol hoop en vertrouwen verder kunt op je levenspad.

Wat je kunt geven

De gulheid van Jupiter werkt ook op het gebied van creativiteit en kinderen. Je borrelt van de goede ideeën en de levensvreugde. Je hebt zin om dingen te maken, vorm te geven in kunst, literatuur, theater of wat dan ook. En omdat het de bedoeling is dat je de gulheid van Jupiter deelt met anderen, zou je het liefst al je vrienden bij een artistiek project betrekken.

Misschien dat je voelt dat er meer dan genoeg ruimte in je hart is voor kinderen. Dat gevoel kan bij sommigen zelfs tot gezinsuitbreiding leiden, anderen zullen eerder iets moois voor kinderen tot stand brengen.

Jaarhoroscoop 2024 Vissen

De planeten Saturnus en Neptunus brengen ook komend jaar – net als 2023 – door in het teken Vissen. Mocht je denken dat dit meer van hetzelfde betekent, dat klopt deels. Het is de bedoeling dat je doorgaat op een ingeslagen weg, zowel op praktisch gebied als op spiritueel gebied.

Wat je ontvangt

De aardse planeet Saturnus laat je kennismaken met je beperkingen, maar zoals weleens gezegd wordt: daarin toont zich de meester. Omdat je de grenzen voelt van wat je kunt, gehoor moet geven aan deadlines, te maken krijgt met regels die de autoriteiten je opleggen, kom je juist tot betere resultaten. Saturnus maakt je scherper. Je plannen blijven niet zweven in de lucht, maar je weet ze handen en voeten te geven, in beton te gieten.

En ja, dat is hard werken. Soms voelt het als een eenzaam gevecht, maar je voelt ook heel sterk: opgeven is geen optie. En als je straks deze lange weg hebt afgelegd, zul je echt tevreden kunnen zijn over jezelf. Misschien bereik je zelfs iets voor de rest van de wereld.

Waar je normaal gesproken terugdeinst voor verantwoordelijkheid pak je die nu op. Dat is goed voor je reputatie: anderen zien dat je betrouwbaar en degelijk kunt zijn als je dat wilt.

De spirituele planeet Neptunus zorgt er bovendien voor dat je in contact blijft met het goddelijke, de alomvattende liefde bij alles wat je doet. Gedreven door een hoger principe, een soort heilige roeping. Dat beschermt je tegen de verleiding om alleen maar voor het geld te gaan (wat een valkuil van Saturnus kan zijn).

Wat je kunt geven

Je zou kunnen zeggen dat deze planeten samen het beste in jou naar boven halen. Je zet daarvoor je privéleven opzij en maakt jezelf dienstbaar aan iets groots en moois. En is dit kosmische geschenk nog niet groot genoeg, dan brengt Jupiter je in contact met een grote emotionele rijkdom: een betere band met je roots en je familie. Het kan zijn dat je daarvoor een verre reis moet maken. Of je voelt sterk dat je de rijkdom die jij in het leven ervaart, wilt delen met je familie. Of je merkt hoe diep jij je verbonden kunt voelen met mensen met wie je helemaal geen bloedband hebt. Het verlangen om iets te betekenen voor anderen, wordt daar alleen maar groter van. En dat versterkt je spirituele drijfveren. Het moet en mag dit jaar écht ergens over gaan en jouw emotionele en spirituele diepgang wil je inzetten voor een mooiere wereld.

Deze jaarhoroscoop (en nog veel meer) vind je terug in Happinez 8 ‘Wanneer voel jij je rijk?’

Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.