Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Stier

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Stier Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Stier Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier staat bekend als liefhebber van the finer things in life. Daarnaast is Stier een van de koppigste sterrenbeelden van de dierenriem, maar wat schuilt er verder achter dit teken? Waar blinkt de Stier in uit en met welke valkuilen moeten er rekening gehouden worden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Stier.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Stier hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Ga direct naar de goede eigenschappen van het sterrenbeeld Stier.
Ga direct naar de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Stier.

Stier sterrenbeeld eigenschappen

Het sterrenbeeld Stier wordt vaak in één adem genoemd met genieten. Genieten van lekker eten, mooie spullen, zachte stoffen en aangename geuren. Stier wordt gedreven door een behoefte aan het prikkelen van de zintuigen. Dat komt vaak gepaard met een voorkeur voor het beste van het beste. Producten van kwaliteit en een gevoel van luxe vindt dit sterrenbeeld prettig. Dat maakt dat Stier vaak een uitmuntend gevoel voor stijl heeft. Waar je lekker kunt eten, wat de fijnste stoffen zijn om te dragen en welke geurnoten een parfum echt goed maken: Stier weet het.

Heersende planeet: Venus
Standaard huis: twee
Element: aarde

De Stier is een levensgenieter die pas in actie komt als ze daar zelf zin in heeft. Absoluut niet omdat dat moet van een ander. Ook het tempo waarin gewerkt wordt, bepaalt Stier graag zelf. En over het algemeen ligt dat vrij laag. Dat wil niet zeggen dat de Stier geen harde werker is. Stier werkt met alle liefde aan projecten en maakt ze gegarandeerd tot het bittere einde af. Haasten is er echter niet bij. Stier bedenkt en plant, zodat er zo min mogelijk werk voor niets gedaan wordt. Dat kan voor anderen lijken op een slow start – en vaak klopt dat ook wel – maar Stier maakt af waar ze aan begint én doet dat hartstikke goed.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Lees ook: dit moet je weten over een kind met het sterrenbeeld Stier

De grootste valkuil voor de Stier

Stier is bij uitstek het koppigste sterrenbeeld van de dierenriem. Dat is omdat Stier een duidelijk doel voor ogen heeft. Stier wordt gemotiveerd door een sterke behoefte aan comfort. Stier is bereid om hard te werken als dat uiteindelijk comfort (of nog beter: luxe) oplevert. Als geen ander kan Stier genieten van mooie, fijne, lekkere dingen. Dat zorgt er in het slechtste geval wel voor dat Stier een (te) sterke voorliefde voor spullen ontwikkelt. Er is in dat geval altijd behoefte aan meer luxe, meer spullen, meer materialisme. En niemand anders mag aan die mooie spullen zitten. Daarbij vergeet Stier dat geluk niet altijd te koop is in de winkel, maar dat het juist zit in de verbinding met anderen.

Stier sterrenbeeld datum

De periode waarin een Stier wordt geboren, is ongeveer tussen 20 april en 20 mei. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Stier, dit vertellen de sterren over jouw mindset

Goede eigenschappen sterrenbeeld Stier

Behulpzaam
Oplossingsgericht
Stijlvol
Vastberaden
Sensueel
Betrouwbaar
IJverig

Lees ook: welk Stier-type ben jij? Zo kom je erachter

Slechte eigenschappen sterrenbeeld Stier

Koppig
Materialistisch
Bezitterig
Voorspelbaar
Kortzichtig
Kan moeilijk omgaan met kritiek
Egoïstisch

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Stier

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Stier.

Illustratie: Bananas

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Venus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten
Venus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten