De astrologie van december 2024: uiteindelijk volgt de beloning

De astrologie van december 2024: uiteindelijk volgt de beloning De astrologie van december 2024: uiteindelijk volgt de beloning De astrologie van december 2024: uiteindelijk volgt de beloning

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in december van de planeten mag verwachten.

De astrologie van december 2024

Van 1 tot en met 8 december herhaalt een aspect van vorige maand zich: de tegenstelling tussen Jupiter in Tweelingen en Mercurius in Boogschutter. Dan kun je het gevoel hebben dat iedereen zijn eigen taal spreekt, maar dat niemand elkaar verstaat. De wereld is verwikkeld geraakt in een Babylonische spraakverwarring. Als er communicatiezaken zijn die je in deze periode zou moeten aanpakken, kun je dit beter proberen te verzetten naar een ander moment.

Gelukkig helpt de ruimhartigheid van Jupiter partners om elkaar te vergeven voor fouten die ze hebben gemaakt. Deze invloed is aanwezig van 18 tot en met 22 december, dus ruim op tijd voor een liefdevolle kerstweek. We sluiten het jaar af met Venus in Waterman die samen met Jupiter in Tweelingen haar charmes inzet om harten te veroveren. Dan is het motto: love is all you need. Je ziet vooral de leuke en aantrekkelijke kanten van je partner en stelt jezelf open voor nieuwe ontmoetingen.

Terugkijken

Kijk deze maand eens terug op de afgelopen maanden, ongeveer vanaf augustus. Zijn er dingen die je anders, beter had moeten doen? Dan helpt Saturnus je deze maand om het goed te maken. Begin daar op tijd aan. Ook al verleidt Jupiter je om te denken dat je nog tijd genoeg hebt. Als je nu de dingen recht zet die je liet liggen, kun je ontzettend veel waardering krijgen en volgt uiteindelijk de beloning. Je zult waarschijnlijk wat innerlijke weerstand moeten overwinnen, want Jupiter kan momenteel maken dat je liever lui dan moe bent. Maar probeer je daarover heen te zetten. Dan sluit je het jaar af met een voldaan gevoel.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou