De astrologie van november 2024: brute krachten

De astrologie van november 2024: brute krachten De astrologie van november 2024: brute krachten De astrologie van november 2024: brute krachten

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in november van de planeten mag verwachten.

Voor de tweede keer dit jaar maken de heftige planeten Mars en Pluto contact. Ditmaal staan ze recht tegenover elkaar. Dan worden we opgezet om keihard de confrontatie aan te gaan. Zonder na te denken over de gevolgen voor de ander, voor onszelf. Maar wat we vinden of voelen komt van zo diep, dat er niets is wat ons kan tegenhouden. Daarbij komt, dat omdat de zon in november in Schorpioen staat, dat gevoelens van wraak op kunnen spelen. En omdat Mars tegenover Pluto staat, is de boodschap helder: iemand moet een stap opzij doen. Of dat nu die vervelende collega is of jijzelf, die regeringsleider of het parlement: met patstellingen komen we niet verder. (Het is spannend om te bedenken dat dit aspect plaatsvindt tijdens de Amerikaanse verkiezingen).

Deze planeetstanden zijn actief tot 16 november. Daarna is het tijd om de gevolgen van onze daden onder ogen te zien. Dat kan een onprettig proces zijn, maar het is noodzakelijk om verder te kunnen. De ruïnes moeten plaatsmaken voor het bouwen van een nieuwe stad.

De rust keert terug (voor even)

Tussen 11 en 14 november keert voor een paar dagen de rust terug. Tot 14 november dus. Vanaf dan staat de zon in Schorpioen recht tegenover Uranus in Stier, een aspect dat actief is tot 18 november. De koning staat recht tegenover het volk, je eigenbelang botst met het belang van ‘de anderen’. Het verlangen naar vrijheid en om aan elke vorm van groepsdwang te ontsnappen, kan dan groot zijn. Onderneem geen acties waarbij je moet samenwerken, want dan wordt het ‘gedoe’. Een avontuur in je eentje is nu veel leuker.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Een bijzonder aspect deze maand (15 tot en met 19 november) is Mercurius in Boogschutter recht tegenover Jupiter in Tweelingen. Beide planeten staan in het teken waar ze zich het minste thuis voelen. Ook zijn ze van nature al elkaars tegenpolen. Dan is het erg lastig om je boodschap over te brengen. Je praat misschien heel veel of herhaalt eindeloos wat je wilt zeggen. Anderen haken al snel af, luisteren niet of begrijpen je niet. En wat de inhoud van die boodschap betreft: misschien heb je daar niet goed (of juist te veel en te lang) over nagedacht. Misschien is het beter om een paar dagen te zwijgen.

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou