De astrologie van september 2024: de gift van vergeving

De astrologie van september 2024: de gift van vergeving De astrologie van september 2024: de gift van vergeving De astrologie van september 2024: de gift van vergeving

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in september van de planeten mag verwachten.

De astrologie van september 2024

In september staat vergeving centraal, net als eerder, in mei. Nu gaat het – door de mooie samenstand van Chiron en Jupiter – over het helende effect dat optreedt als een ander jou vergeeft. Het gaat over ontvangen van een van de mooiste giften die je kunt krijgen. Weten dat de ander jou een fout niet langer aanrekent, waardoor je met een schoon hart en een schoon geweten verder kunt. Dus heb je ooit iets gedaan waar je ontzettende spijt van hebt? Dan is dit de maand om bij de ander aan te kloppen en de pijn op te ruimen.

De maand september brengt Venus grotendeels door in het teken Weegschaal (tot 22 september). Dan is ze op haar best en bevordert ze vrede en harmonie in relaties. Ze bemiddelt bij strijd en ruzies en weegt zorgvuldig haar standpunten af. Dat is goed voor de sfeer in huis én in de politiek.

Betere toekomst

Van 1 tot en met 6 september verhouden Mars in Kreeft en Neptunus in Vissen zich wat moeizaam met elkaar. Dan is het net alsof ‘alle moeite voor niets is’. Je kunt last hebben van moeheid, van het gevoel dat de energie uit je lichaam wegsijpelt. Maar waar naartoe? Vaak ligt dat aan alcohol, suiker, tabak of andere slechte gewoontes. Desondanks kun je sterk de neiging voelen om eraan toe te geven, omdat je je gewoon goed wilt voelen. Het kan helpen om jezelf te omringen met water. Bezoek de zee, maak een wandeling langs een rivier of bezoek een wellnesscentrum.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Van 23 tot en met 27 september gaat Mercurius in achtereenvolgens Maagd en Weegschaal de samenwerking aan met Pluto, Neptunus en Uranus. Dan kan er op het wereldtoneel een omslag plaatsvinden die een glimp prijsgeeft van een betere toekomst met meer samenwerking. Ook op persoonlijk vlak kan dat voor een positieve wending zorgen. Het kan je meer vertrouwen geven in de toekomst. En dat begint allemaal met één gesprek…

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou
Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou