De astrologie van mei 2024: loslaten en vergeven

De astrologie van mei 2024: loslaten en vergeven De astrologie van mei 2024: loslaten en vergeven De astrologie van mei 2024: loslaten en vergeven

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in mei van de planeten mag verwachten.

De astrologie van mei 2024

Op 3 mei keert Pluto om van richting. Dat gebeurt elk jaar ongeveer rond deze tijd. Het is een moment waarop de thema’s (of personen) waarmee je op een diep niveau worstelt, en die je misschien bijna had losgelaten, opeens kunnen terugkomen in je leven. Omdat het nog niet helemaal af is. Tegelijk vormen Jupiter en Neptunus vanaf 10 mei een liefdevol duo dat je helpt om anderen te vergeven voor de pijn die ze jou hebben gedaan. Benut die mooie energie, want zodra je de ander (of de situatie) kunt vergeven, ben je (bijna) klaar om los te laten en verder te gaan. 

Het moment om te genieten

Verder gaat Venus het teken Stier binnen waar ze tot 24 mei zal verblijven. Stier is een thuisbasis voor Venus, waardoor de nadruk komt te liggen op de zintuigen. Dit is het moment om te genieten van lekker eten, mooie muziek, prettige geuren en ervaringen. Ook is Venus in Stier verbonden met financiële zekerheid. Dat maakt dit een goede periode om geldzaken op orde te brengen, vooral vanaf de tweede week van mei, als Pluto zich niet langer met Venus bemoeit.

En als je graag een gokje waagt of plannen hebt om te investeren, is het goed om dat te doen tussen 16 en 23 mei. Dan verstevigt Venus de link tussen Jupiter en Uranus, die vorige maand al voor de nodige prettige ervaringen heeft gezorgd. Het gelukkige toeval kan opnieuw toeslaan, maar dan met een duidelijke invloed van Venus erbij. Dat wil zeggen op het gebied van liefde en of bezittingen. Dan kan er zomaar uit het niets iemand verschijnen waarvan je voelt: aan hem of haar wil ik mijn lot verbinden. 

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou