De astrologie van juli 2024: verlichting van binnenuit

De astrologie van juli 2024: verlichting van binnenuit De astrologie van juli 2024: verlichting van binnenuit De astrologie van juli 2024: verlichting van binnenuit

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in juli van de planeten mag verwachten.

De astrologie van juli 2024

Een aantal keren bundelen Pluto en Neptunus in 2024 hun krachten om spiritualiteit en transformatie tot stand te brengen. Dan kun je ineens alles achter je laten om te kiezen voor een spirituele stroming. Of je hebt het gevoel dat jij anderen wilt leiden op het pad naar verlichting. Daarin kun je behoorlijk fanatiek worden. Besef dan dat fanatisme gaat over de wens anderen iets op te leggen waar jij in gelooft. En ook: dat dit meestal niet werkt, want juist dan nemen anderen afstand. Het is de kunst de gulden middenweg te vinden, of een stille vorm van spiritualiteit die wél in staat is het hart van anderen te raken.

Bitterzoete herinneringen

Van 1 tot en met 5 juli maakt Mercurius in Leeuw contact met Neptunus. Dan kan het heel lastig zijn om het verschil te zien tussen dat wat je wilt geloven (omdat het jou goed uitkomt) en de waarheid. Je kunt verloren raken in een zee van informatie, terwijl je behoefte hebt aan helderheid en duidelijkheid. Dit is vooral van belang als je zakelijke beslissingen moet nemen. Stel die liever een paar dagen uit.

De gevoelige Venus in Kreeft maakt contact met Chiron van 5 tot en met 7 juli. Dit gebeurt onder een wat lastige hoek. Het is een aspect dat soulmates bij elkaar brengt, maar dat erbij vertelt dat het in dit leven waarschijnlijk niet mogelijk is om een vorm te vinden voor deze grote liefde. Je kunt voelen dat je, ondanks de bijzondere betekenis die iemand voor je heeft, toch afscheid moet nemen. Je creëert bitterzoete herinneringen die je nog lang kunt koesteren. Zeker als Venus recht tegenover Pluto staat, van 7 tot 15 juli, kan dat voor een verscheurd gevoel zorgen. Liefde en loslaten, het eeuwige drama.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel