De astrologie van oktober 2024: de situatie ontstijgen

De astrologie van oktober 2024: de situatie ontstijgen De astrologie van oktober 2024: de situatie ontstijgen De astrologie van oktober 2024: de situatie ontstijgen

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in oktober van de planeten mag verwachten.

De astrologie van oktober 2024

Het eerste belangrijke aspect deze maand gaat tussen Venus in Schorpioen en Saturnus (1 tot en met 5 oktober). Venus in Schorpioen heeft enorme behoefte aan zekerheid en intimiteit in de liefde. Saturnus beantwoordt die behoefte met een contract of een plan voor de toekomst. Die zekerheid komt er dus wel, maar het is belangrijk om ook aandacht te schenken aan de emotionele kant van het verhaal anders overtuigt zo’n stap niet. Dit is in elk geval een goed moment voor het afsluiten van contracten of het opstellen van een testament.

Egoïstische motieven

Van 8 tot en met 13 oktober maken de zon in Weegschaal, Chiron in Ram en Mars in Kreeft een zogeheten T-vierkant. Dat betekent dat deze planeten elkaar onder druk zetten. En dan is het buigen of barsten: mensen kunnen erg eigenwijs zijn, hun zin doordrijven en alleen aan zichzelf denken. Omdat Chiron erbij betrokken is, moeten we juist leren verder te kijken dan puur ons eigenbelang. Wie zich laat meeslepen door egoïstische motieven, kan een koekje van eigen deeg verwachten.

Op 12 oktober keert Pluto om van richting (vanaf de aarde gezien dan). Dat gebeurt elk jaar ergens in oktober en dat luidt een heftige periode in.  Er gebeuren dingen die jou confronteren of lijken te dwingen om iets los te laten. Dat kan bijvoorbeeld over een relatie of over een werksituatie gaan. Het wordt zo heftig dat je er iets mee moet. Het fijne is dat Pluto dit jaar hulp krijgt van Uranus en Neptunus. Dat kan je helpen om de situatie te ontstijgen. Opeens is het klaar, voel je verlossing en bevrijding. En tegen je verwachtingen in is dat proces ineens nogal pijnloos.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou