De astrologie van maart 2023: geen grenzen

De astrologie van maart 2023: geen grenzen De astrologie van maart 2023: geen grenzen De astrologie van maart 2023: geen grenzen

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je in maart van de planeten mag verwachten.

De astrologie van maart 2023

In de maand maart staan de volgende astrologische gebeurtenissen op de planning: 

  • 7 maart: volle maan in Maagd
  • 20 maart: de start van het Ram-seizoen (dit wordt ook wel astrologisch nieuwjaar genoemd) 
  • 21 maart: nieuwe maan in Ram 

Maart 2023 begint met een volle maan in het ordelijke teken Maagd. De energie van Maagd laat je kritischer naar jezelf kijken. Maagd is namelijk een erg scherpzinnig en streng teken. Niet alleen naar zichzelf toe, maar ook naar de mensen om haar heen. Richting het einde van de maand, op 20 maart, start het Ram-seizoen. Omdat Ram het eerste teken van de dierenriem is, luiden we daarmee een nieuw astrologisch jaar in. Dit zorgt vaak voor een prettige, enthousiaste energie. Je krijgt zin om met nieuwe plannen aan de slag te gaan en die timing is fantastisch, want een dag erna staat je een nieuwe maan in Ram te wachten. Nieuwe maan is het moment om je te focussen op alles wat nieuw is. Maak gebruik van die krachtige energie. 

Maart 2023: geen grenzen

Saturnus verhuist van Waterman naar Vissen. Dat kan even wennen zijn, want de energie van Vissen is zacht en vormeloos, terwijl Saturnus behoefte heeft om structuur aan te brengen. Dat vermogen van Saturnus verwatert een beetje. Daardoor is het voor iedereen wat lastig om zich aan een planning te houden, een doel te behalen en om orde aan te brengen. Toch kent dit ook voordelen. Zo blijft de inspiratie bij creatieve mensen  maar stromen. Ze laten zich nu niet ontmoedigen door praktische bezwaren of de grenzen van wat haalbaar is. Er is geen grens! Verder kunnen we worstelen met spiritualiteit. Saturnus wil eerst zien en dan pas geloven. Dat maakt het lastig om te vertrouwen op universele liefde, een hogere macht of de kracht van het universum.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De astrologie van april 2023: mini-revolutie
De astrologie van april 2023: mini-revolutie