De astrologie van april 2023: mini-revolutie

De astrologie van april 2023: mini-revolutie De astrologie van april 2023: mini-revolutie De astrologie van april 2023: mini-revolutie

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je in april van de planeten mag verwachten.

De astrologie van april 2023

In de maand april staan de volgende astrologische gebeurtenissen op de planning: 

  • 6 april: volle maan in Weegschaal
  • 20 april: start Stier-seizoen
  • 20 april: nieuwe maan in Ram (en later in Stier) 
  • 21 april: Mercurius retrograde in Stier begint

April begint met een volle maan in het gebalanceerde teken Weegschaal. De focus ligt deze periode extra op jouw relaties. Kun jij alles delen wat je zou willen delen met je dierbaren? Zijn er mensen die te veel van je vragen en er niet hetzelfde voor teruggeven? Dat soort kwesties vragen je aandacht. Later in de maand, op 20 april, start het Stier-seizoen. Dit legt de nadruk op veiligheid en zekerheid. De Stier is dol op zichzelf in de watten leggen. Als geen ander zorgt dit sterrenbeeld voor een comfortabele, stabiele omgeving. Op de eerste dag van het Stier-seizoen staat ons een nieuwe maan te wachten. Deze staat gewoonlijk in het zelfde teken als de zon, maar deze nieuwe maan start in het teken Ram. Pas later verplaatst de maan zich naar het teken Stier. Als laatst staat ons Mercurius retrograde te wachten. Deze periode start op 21 april en zal tot 15 mei duren. 

Mini-revolutie

Vanaf april (of eigenlijk al vanaf 23 maart) bevindt Pluto zich in Waterman. Dat is voor het laatst gebeurd in 1777. Dat luidde een periode in van revoluties waarin ‘volken’ de macht grepen. Misschien dat we deze maand een klein voorproefje krijgen van een vergelijkbare energie. Waterman vindt een perfect systeem (denk aan socialisme, communisme) belangrijker dan persoonlijke vrijheid. De periode vanaf de Tweede Wereldoorlog, die het begin was van steeds sterker individualisme komt daarmee tot een einde. Dat is goed nieuws voor mensen die vinden dat er een ander ‘systeem’ moet komen. Voor anderen kunnen de snelle en onverwachte veranderingen verontrustend zijn. Pluto heeft nu eenmaal een enorme power en deinst nergens voor terug.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De astrologie van mei 2023: materie loslaten
De astrologie van mei 2023: materie loslaten