Wat is een yoni ei en hoe gebruik je het? (+ handige handleiding!)

Wat is een yoni ei en hoe gebruik je het? (+ handige handleiding!) Wat is een yoni ei en hoe gebruik je het? (+ handige handleiding!) Wat is een yoni ei en hoe gebruik je het? (+ handige handleiding!)

Yoni is het woord voor heilige tempel, de oerbron waar de intuïtie, macht en wijsheid van vrouwen zetelt. Volgens de Taoïsten is het gebied rond de bekkenbodem de bron voor een lang, gezond en gelukkig leven. Om dat gebied in balans te krijgen, gebruikten vrouwelijke taoïsten het yoni-ei, of tantrisch ei: een kristallen ei dat in de vagina wordt ingebracht.

Hoe werkt dit, en kun je dit yoni ei zelf gebruiken? Je vindt hier een korte uitleg, plus een handige handleiding voor beginners.

In deze handleiding:

 1. Waarom een yoni ei gebruiken?
 2. Handleiding
  1. Reinigen
  2. Inbrengen
  3. 2 fijne oefeningen voor beginners
  4. Verwijderen
 3. Jouw ei kiezen

P.S: liever deze handleiding downloaden en uitprinten? Je vindt ‘m hier als pdf!

Waarom het yoni ei?

Een belangrijk voordeel van het gebruik van een yoni-ei is dat het je helpt je bekkenbodemspieren te trainen. Zijn jouw bekkenbodemspieren in optima forma? Dan kan dit jouw orgasmes intenser maken, je meer vitaliteit en meer gevoeligheid brengen, incontinentie helpen voorkomen en seksuele energie opwekken. Met andere woorden; je seksleven wordt er beter door. Soms ervaren vrouwen het als helend, dat kan komen omdat de vagina acupressuurpunten toegekend worden die met de belangrijke organen van het lichaam in verbinding staan.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
 • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
 • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
 • En nog veel meer

Handleiding yoni ei

Voor het eerste gebruik: Yoni ei reinigen

Om een yoni-ei op een veilige manier te gebruiken is het verstandig om deze eerst te reinigen. Dit doe je door het ei een paar minuten in bijna kokend water te leggen. Pas wel op dat het water niet te heet wordt, want ook kristal kan barsten. Maak hem daarna schoon met warm water en/of ph-neutrale zeep en laat het ei aan de lucht drogen. Uiteraard was je ook je handen voordat je verder gaat. Sommige yoni-eieren hebben een gaatje. Dit is zodat je er een touwtje doorheen kan doen en je hem weer makkelijk kunt verwijderen. Heeft jouw ei een gaatje? Zorg ervoor dat je die ook goed schoonmaakt.

Het inbrengen van het yoni-ei

Vergeet het touwtje niet – Het ei is top doorboord: je kunt er een touwtje doorheen doen en daar een knoopje in leggen, zodat je hem makkelijk weer kunt verwijderen. Hiervoor kun je het beste flosdraad gebruiken, zonder menthol.

Neem de tijd – Zorg ervoor dat je voldoende tijd en privacy hebt om te oefenen. Oefen het liefst in een prettige sfeervolle ruimte, alles om de ontspanning optimaal te maken. Luister naar je lichaam. Voel je je op wat voor manier dan ook ongemakkelijk, bedenk dan dat een andere keer misschien beter geschikt is

Eerst even opwarmen – Kristal voelt van zichzelf koud aan, verwarm het tantrisch ei dus voordat je het inbrengt. Dit kun je doen door het kristal tussen je handen op te warmen, even onder de warme kraan te houden of ga liggen en leg het op je lichaam (of tussen je benen). Om jezelf in the mood te brengen kun je er ook voor kiezen om je lichaam er langzaam mee te masseren. Gebruik wat (kokos)olie om het kristallen voorwerp lekkerder heen-en-weer te laten glijden.

Inbrengen – Dan is het moment aangekomen om het ei voorzichtig bij jezelf naar binnen te brengen. Belangrijk is dat je daar het juiste moment voor vindt. Het kan bijvoorbeeld helpen om – terwijl je ligt – een beetje met het kristal tussen je benen te spelen. Masseer er bijvoorbeeld je schaamlippen mee, totdat je er opgewonden door raakt. Voel je dat je in de juiste mood bent, laat dan de bolle kant van het ei tegen je vagina aan rusten. Het is belangrijk dat je het niet direct naar binnen duwt, maar hem als vanzelf naar binnen laat glijden.

2 fijne yoni ei oefeningen om mee te beginnen

Voel je je comfortabel genoeg met het inbrengen van je yoni ei? Dan kun je gaan oefenen. Dat kan liggend, staand; het is maar net wat je fijn vindt. Hier vind je twee fijne oefeningen om je bekkenbodem spieren te trainen: zo versterk je je bekkenbodemspieren met een yoni ei.

Hoe yoni ei verwijderen?

Klaar met oefenen? Door zachtjes aan het touwtje te trekken krijg je het ei gemakkelijk weer naar buiten.

Sommige mensen denken dat een yoni ei gevaarlijk is, wat doe je als het touwtje touwtje is gebroken? Mocht je het touwtje zijn vergeten, of onverhoopt breken, schrik dan niet: je krijgt hem er altijd wel weer uit. Als je hurkt en je bekkenbodem een beetje aanspant dan komt ‘ie er vanzelf uit.

Welk kristal past bij jou?

Een yoni ei kies je het beste met je intuïtie; gebruik de steen waarbij je je op dit moment het prettigst voelt. Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij dit overzicht gemaakt:

 • Beginners krijgen meestal het advies een jade ei te gebruiken, omdat jade een kalmerende en harmoniserende invloed op de baarmoeder zou hebben en gezien wordt als reinigend.
 • Rozenkwarts is zachtaardig en brengt liefdesenergie, werkt op het hartchakra en opent het hart. Volg je intuïtie in het maken van je keuze.
 • Een amethist kan helpen om je zelfinzicht te bevorderen. Ook geeft dit kristal je spirituele groei, nieuwe inzichten en heeft hij een rustgevende werking.
 • Op zoek naar balans en harmonie? Dat kan bergkristal je schenken. Ook staat bergkristal bekend als de steen die vitaliteit en volharding geeft, geest en lichaam reinigt en helpt met geduld krijgen.

Bekijk ook: alle yoni eieren

Gebruik ‘m liever niet als…

…je zwanger bent, ongesteld bent of last hebt van een vaginale infectie of blaasontsteking. Heb je een spiraaltje? Dan kun je het ei alleen zonder touwtje gebruiken. Raadpleeg altijd je huisarts bij twijfel.

Volgend artikel
Zo gebruik je je bekkenbodem als krachtbron
Zo gebruik je je bekkenbodem als krachtbron