Zo versterk je je bekkenbodemspieren met een yoni-ei

Zo versterk je je bekkenbodemspieren met een yoni-ei Zo versterk je je bekkenbodemspieren met een yoni-ei Zo versterk je je bekkenbodemspieren met een yoni-ei

Een yoni ei wordt al eeuwen lang gebruikt om het gebied rondom de bekkenbodem in balans te krijgen. Oefeningen met het ei-vormige kristal versterken de bekkenbodem; en dat kan bevorderlijk werken voor je libido. Daarnaast gaat andere kwaaltjes tegen; zo zou je je levendiger voelen, incontinentie tegengaan en in de accupressuur wordt het gezien als helend. Wil je oefeningen doen met het yoni-ei? Hieronder twee fijne oefeningen, geschikt voor beginners.

2 fijne oefeningen

Oefen, zeker in het begin, niet te lang. Tien tot vijftien minuten is genoeg. Je kunt gaan mediteren, je dagelijkse dingen doen, maar je kunt ook gericht oefenen. Hieronder volgen twee suggesties:

Liggend

Span langzaam de spieren rond het ei aan, je kunt het ei met je hand tegenhouden. Voelt het goed, ‘trek’ hem dan verder je vagina in. Het is gebruikelijk dat je het ei niet meer voelt als hij er iets dieper in zit – net als een tampon.

Probeer nu het ei van binnen naar buiten te bewegen. Je kunt een beetje weerstand te geven door aan het touwtje te trekken. Blijf goed voelen en neem tussendoor even rust, je spant je spieren aan, maar de ontspanning daarna is net zo belangrijk.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Staand

Ga staan met je voeten op schouderbreedte, knieën licht gebogen en je rug recht (ga op een handdoek of deken staan of trek een slipje aan voor het geval hij eruit valt).

Knijp nu zachtjes je vagina samen rond het ei en ontspan weer. Doe dat negen keer, als je er genoeg van hebt stop je eerder. Het kan zijn dat de spieren warm of stijf aan gaan voelen, dat is normaal.

Ben je klaar met de oefeningen, ga dan liggen en haal ‘m rustig naar buiten met het touwtje. Als je oefent zonder touwtje, ga dan ontspannen gehurkt zitten en pers een beetje met je bekkenbodemspieren – het ei komt dan vanzelf naar buiten. Kijk of je zoveel mogelijk je vagina het werk kunt laten doen.

Bekijk ook: volledige handleiding yoni ei

Beeld: fotografie door Violaine Chapallaz, styling door Marita Janssen


Meer Happinez?


Bekijk ook: alle yoni eieren

Volgend artikel
Helend, rustgevend en bevrijdend: de kracht van ademhaling
Helend, rustgevend en bevrijdend: de kracht van ademhaling