3 edelstenen om te gebruiken tijdens de overgang

3 edelstenen om te gebruiken tijdens de overgang 3 edelstenen om te gebruiken tijdens de overgang 3 edelstenen om te gebruiken tijdens de overgang

Spiritueel gezien is de overgang een periode waar je (opnieuw) in bloei staat. Niet voor niets wordt in de Chinese geneeskunde de menopauze ook wel ‘second spring’ genoemd, het is een periode om te transformeren in een nieuwe, wijzere versie van jezelf.

Tijdens deze fase is het fijn om edelstenen bij je te houden. Door lichamelijke en emotionele verschuivingen komt er in het lichaam een enorme hoeveelheid energie vrij. Edelstenen helpen je om die energie richting te geven, zodat je oude structuren kunt breken en bergen kunt verzetten.

Edelstenen tegen overgangsklachten

Elke edelsteen heeft zijn unieke, specifieke werking die je kan helpen bij alles op je levenspad. De kristallenleer schrijft een aantal mooie eigenschappen toe aan edelstenen tijdens deze periode. Zo zouden edelstenen je kunnen helpen bij:

  • Het verminderen van overgangsklachten
  • Meer ontspanning
  • Verlichting van fysieke klachten
  • Je krachten en sterke eigenschappen naar de voorgrond brengen
  • Richting geven aan de energie die vrijkomt
  • De balans tussen body, mind en soul herstellen

Welke edelsteen jij fijn vindt om bij je te houden tijdens de menopauze kan alleen jij bepalen. Toch zijn er edelstenen – drie in het bijzonder – die geliefd zijn om deze periode met een open geest te trotseren. Laat je door deze edelstenen inspireren.

1. Barnsteen werkt kalmerend – Geest

Eén van de meest gehoorde overgangsklachten – iets waar de menopauze ook berucht om is – zijn stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Dat is niet vreemd, je hormoonhuishouding is in deze periode zachtst gezegd turbulent. Zo kan de overgang zorgen voor een tekort aan serotonine, het stofje dat je gemoedstoestand, slaap, eetlust en spijsvertering reguleert.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Barnsteen zou een heilzame werking hebben op deze veranderende emoties, en staat in verbinding met je geest. De edelsteen wordt in de spirituele leer gebruikt om het (rationele) denkproces te herstellen, of te ondersteunen. Ook zou het angst en stress tegengaan, en je gevoel van eigenwaarde verstevigen. Vooral dat laatste is in deze periode erg fijn, een goed zelfbeeld activeert en versterkt zelfliefde.

Meer lezen over barnsteen? Lees hier wat barnsteen voor jou kan betekenen.


2. Malachiet balanceert je hormonen – Lichaam

In de overgang zijn je hormonen een ingewikkelde schakelkast waarin alles met elkaar in verbinding staat. Een disbalans is zo gebeurd, en dit zijn vaak de oorzaken van de lichamelijke en mentale klachten die je in deze periode ervaart. De donkergroene edelsteen malachiet verlicht deze lichamelijke klachten, aldus de kristallenleer. Malachiet heeft een positieve werking op de (hormonale) balans in je lichaam.

Malachiet staat in verbinding met je geslachtsorganen, en heeft een gunstig effect op je hormonen. Op deze manier zou het lichamelijke klachten verlichten, en het hormonale evenwicht herstellen. Fijn om dicht bij je te houden bij onregelmatige menstruatie, opvliegers of misselijkheid.

3. Maansteen stimuleert spirituele gaven – Ziel

De overgang kan overweldigend voelen, maar deze overgangsfase is hét moment om je te verdiepen in spiritueel innerlijk werk en zelfzorg. Sta eens stil en bedenk waar jouw ziel behoefte aan heeft.

Maansteen kan je hierbij helpen, en staat erom bekend je ziel te voeden. Volgens de kristallenleer bevordert deze steen je intuïtie, fijn om bij je te hebben als je het moeilijk vindt om naar je innerlijke wegwijzer te luisteren.

Menoshift kristallenset

Je vindt deze drie edelstenen in de Menoshift Kristallenset van Happinez. De kristallen zijn speciaal samengesteld voor iedereen die een steuntje kan gebruiken in deze transitiefase. Herstel de balans in je lichaam, en wees eens extra lief voor jezelf. Want alleen met zelfzorg en zelfliefde kun je zien dat de menopauze een prachtige kant heeft, als je je hiervoor openstelt.

Extra fijn: je krijgt bij deze set een kaartje met de betekenis van de kristallen én een luxe linnen bewaarzakje cadeau.

Meer lezen over kristallen?

4 kristallen voor innerlijke rust en balans.

Volgend artikel
Lieve vrouw in de overgang, deze brief is voor jou
Lieve vrouw in de overgang, deze brief is voor jou