Dit is wat barnsteen voor jou (en je kind) kan betekenen

Door Alle
Dit is wat barnsteen voor jou (en je kind) kan betekenen Dit is wat barnsteen voor jou (en je kind) kan betekenen Dit is wat barnsteen voor jou (en je kind) kan betekenen

Barnsteen is een warme steen die zonnige levensvreugde brengt in de koude herfstmaanden. De positieve werking van de steen geldt bovendien niet alleen voor volwassen mensen, maar ook voor jonge kinderen en zelfs honden.

Barnsteen – versteende hars van minimaal een miljoen jaar oud – oefent al vanaf de prehistorie grote aantrekkingskracht op de mensen uit. Van oudsher werden allerlei magische eigenschappen aan de steen toegekend. Barnsteen was licht, doorschijnend, redelijk zacht, voelde warm aan én het was brandbaar. Reden genoeg voor onze voorouders om deze steen te koesteren.

Aan barnsteen werd bovendien ook een geneeskrachtige werking toegeschreven. Zo gebruikten de Romeinen barnsteen vroeger als middel tegen nierstenen, reuma, urineproblemen en keelpijn. Hoewel er nooit wetenschappelijk bewijs is gekomen, wordt het dragen van barnsteen in de alternatieve geneeskunde nog steeds vaak aangeraden bij fysieke én mentale klachten.

Barnsteen in het najaar

Nu de dagen korter worden en warme zonnestralen onze huid steeds minder goed weten te raken, krijgen veel mensen last van een najaarsdip. Herkenbaar? Dan kan het geen kwaad om je eens te verdiepen in de werking van edelstenen en kristallen, en vooral barnsteen. Omdat dit zo’n warme, zonnige steen is, wordt het vaak geassocieerd met levensvreugde. De steen toont aan dat het leven vol warmte en vreugde is in tijden dat we vooral omringd worden door donkerte en kou. Op die manier zou het lichte neerslachtigheid dat gerelateerd is aan het seizoen kunnen bestrijden. Volgens velen helpt barnsteen ook bij het verlichten van angsten en stimuleert het ons denkproces.

Barnsteen is verkrijgbaar in vele vormen. Van losse stenen om in huis neer te leggen tot kettinkjes en armbandjes om het altijd bij je te dragen. Niet alleen volwassen mensen kunnen trouwens baat hebben bij het dragen van barnsteen. Ook om bange honden of katten te kalmeren, zou de steen goed werken.


Het effect van barnsteen op jonge kinderen

Tot slot zweren veel spirituele moeders bij het gebruik van barnsteen voor jonge kinderen, met name als het melkgebit zich begint te ontwikkelen. Ieder kind groeit in zijn eigen tempo, maar bij de meeste kinderen begint dit proces na vier tot zeven maanden. Rond het derde jaar is het melkgebit meestal wel volgroeid. Hoewel het natuurlijk machtig mooi is om een kinderlijfje voor je ogen te zien groeien, kan het ook voor klachten zorgen. Een barnsteenkettinkje zou pijnstillend kunnen werken. De aanraking van de barnsteen met de warme huid van het kind ervoor zorgt dat er oliën worden afgegeven die barnsteenzuur bevatten. Dit zuur zou verlichtend werken en ontstekingen remmen. Wel is het slim om de ketting (of arm/enkelbandje) alleen bij baby’s te gebruiken wanneer je in de buurt bent om vervelends te voorkomen.

Meer lezen?

Over auteur
Volgend artikel
Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan
Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan