Terug naar overzicht

Kan je liefdesleven wel een boost gebruiken? Deze kristallen kunnen helpen

Categorie
Tekst
Eline Hoffman
Kan je liefdesleven wel een boost gebruiken? Deze kristallen kunnen helpen

Al eeuwen worden kristallen door de mensheid omarmd. Niet alleen vanwege hun schoonheid, maar vooral vanwege de helende krachten en energieën die de oude stenen bij zich dragen. Fysieke problemen, verdriet, een nieuwe stap in je leven, op zoek naar meer geluk? Voor elk kwaaltje een kristal. Ook de liefde heeft haar eigen kristallen, elk met een specifieke werking.

Oké, een kristal zal je gebroken hart niet lijmen en je ook niet prompt oog in oog laten staan met de liefde van je leven. Maar er bestaan wel degelijk helende soorten die een positieve uitwerking hebben op bepaalde aspecten in de liefde. Ontdek hoe kunziet, roodijzersteen, robijn, smaragd en rozenkwarts jouw hart een boost kunnen geven.

Kunziet: helpt je meer van jezelf te houden

Onzeker over jezelf (en) in de liefde? De kunziet helpt je inzien dat je mag zijn wie je bent. Dit kristal bestrijdt gevoelens van minderwaardigheid en heeft de mooie eigenschap dat het je helpt je hart te openen. Zo wordt het gemakkelijker om in een ander daglicht naar jezelf te kijken: zachter, minder streng. Take it easy on yourself, vertelt de kunziet je.

Roodijzersteen: helpt je bij het vinden van een nieuwe liefde

De roodijzersteen (of hematiet) staat voor kracht, zelfvertrouwen en optimisme. Precies wat je nodig hebt wanneer je de wereld van het daten besluit te betreden. Daten is leuk en spannend, maar kan ook lastig en vermoeiend zijn. De roodijzersteen ondersteunt je met gevoelens van veiligheid en moed. Ook kan het dragen van dit kristal zorgen voor meer stabiliteit en zou het je aantrekkingskracht vergroten.

Robijn: blaast bestaande liefde nieuw leven in

Op zoek naar meer passie? Voor een boost in de liefdesrelatie tussen jou en je partner kun je robijn op je nachtkastje leggen. Volgens de kristallenleer wordt deze edelsteen geassocieerd met romantiek en sensitiviteit. Het kan de liefde tussen jou en je partner vitaliseren en zelfs zorgen voor intensievere gevoelens. Is het tijd voor een diepgaand gesprek over de definitie van jullie relatie? Het rode, zeldzame kristal helpt je bij het creëren van de juiste sfeer. Overigens ook bij een stomende vrijpartij.

Smaragd: voor platonische relaties

De smaragd is een populaire edelsteen en dat is niet voor niets. De steen heeft een inspirerende, verhelderende werking en kan met zijn kracht vriendschapsgevoelens stimuleren en verrijken. Wanneer je smaragd bij je draagt zorgt dat voor meer balans en harmonie in je relaties tot anderen terwijl je je eigen geluk nastreeft.

Rozenkwarts: voor de universele liefde

Oh, rozenkwarts. De edelsteen die ongetwijfeld een plekje verdient in deze lijst. De rozenkwarts staat voor liefde en vrede en heeft een vriendelijke, helende invloed. Het opent je hart, maakt je empatischer en geeft je verzorgende instinct een boost. Volgens Gienger is de rozenkwarts een steen die liefde aantrekt en je hart zuivert, en die ons leert dat we allemaal wel wat meer compassie mogen tonen naar de ander.

Meer leren over kristallen? Volg de kristallen-training!

Grids leggen, affirmaties en meditaties met kristallen, tips voor het kiezen van de juiste steen en een kristallenkalender: tijdens de Happinez Instagram-training ‘Werken met kristallen’ ontdek je hoe jij elke dag de helende eigenschappen van edelstenen en kristallen in kunt zetten. Meld je nu aan.

Jezelf of een dierbare trakteren op een liefdeskristal?

In de Happinez webshop vind je verschillende edelstenen, waaronder de rozenkwarts.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen