Liefdesverdriet? Deze vijf edelstenen kunnen de pijn verzachten

Liefdesverdriet? Deze vijf edelstenen kunnen de pijn verzachten Liefdesverdriet? Deze vijf edelstenen kunnen de pijn verzachten Liefdesverdriet? Deze vijf edelstenen kunnen de pijn verzachten

Relatie net verbroken, twijfels na een paar dates, onwennig in jullie net betrokken huis? De liefde kan je gedachten en gevoelens aardig in beslag nemen. Yoga en meditatie helpen, maar omdat je niet de hele dag in lotushouding zit, zijn er edelstenen. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze doen echt wat, volgens kristalexperts. Houd ze in je linkerhand en ervaar de werking van hun energie.

Vijf edelstenen die je beste vriend zijn in tijden van liefdesnood:

Rozenkwarts

Lichtroze, doorzichtige steen. Alleen om te zien is rozenkwarts al troostend. Rozenkwarts is de steen van het hart en zou je volgens kristalexperts helpen om liefde te ontvangen en te geven. Hij staat voor zelfliefde en -acceptatie en zou je helpen te kalmeren in verdrietige situaties. En, niet onbelangrijk, rozenkwarts zou het aantrekken van harmonieuze liefdesrelaties en vriendschappen stimuleren. Snel in je broekzak die steen.

Charoïet

In een relatie? Charoïet staat voor onvoorwaardelijke liefde. De steen zou je helpen om obstakels te overwinnen en spontaniteit activeren. Hij zou daadkracht en vastberadenheid stimuleren en ervoor zorgen dat zorgen afnemen. Negatieve invloeden komen niet binnen als je Charoïet op je huid draagt, zeggen kristalexperts.

Rhodoniet

Liefdesverdriet? Rhodoniet helpt bij het herstel, volgens kristalexperts. Deze steen zou kalmerend werken en helpen bij het terugvinden van je balans. Begrip en vergeving zouden gestimuleerd worden en je zou je minder boos en geïrriteerd voelen. De steen zou ook helpen om van jezelf te houden.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor


Rhodochrosiet

Single en op zoek naar liefde? Dan is deze steen perfect. Rhodochrosiet brengt hartstocht, zeggen kristalexperts. De steen zou je helpen bij het uitstralen van schoonheid en liefde. Hij zou enthousiast, liefdevol, levendig, positief, actief en creatief maken. En eenmaal verliefd, zou Rhodochrosiet je laten uitstralen hoe leuk je bent. Wat wil je nog meer?

Topaas

Topaas is voor iedereen die lief heeft. De steen zou je helpen om liefde te vinden en te behouden. Hij zou je relatie versterken en trouw en eerlijkheid stimuleren. Bedrog, manipulatie en onzuiverheid ga je makkelijk uit de weg met deze steen op zak, volgens kristalexperts.

Beeld: fotografie door Ernie Enkelaar, styling door Cyn Ferdinandus

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over edelstenen?

Dit kristal past bij jouw sterrenbeeld.

Volgend artikel
Leer in 7 stappen je eigen kristallengrid leggen
Leer in 7 stappen je eigen kristallengrid leggen